Πώς να διορθώσετε ένα φτωχό σήμα Wi-Fi στο iPad σας

Αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης Wi-Fi

Πριν από μια δεκαετία, τα ασύρματα δίκτυα ήταν η πρόνοια των καφετεριών και των επιχειρήσεων, αλλά με την εμφάνιση της ευρυζωνικής τεχνολογίας, ασύρματα έχουν εισβάλει στα σπίτια μας. Είναι μια μεγάλη ευκολία που μας ελευθερώνει από τις αλυσίδες των καλωδίων Ethernet όταν λειτουργεί, και όταν δεν το κάνει, μπορεί να αποτελέσει ακόμα έναν πονοκέφαλο για μας να το αντιμετωπίσουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για την ενίσχυση ενός αδύναμου σήματος Wi-Fi.

Πριν ξεκινήσουμε να δουλεύουμε με τον δρομολογητή που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το δίκτυο Wi-Fi, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν συμβαίνει με το iPad ή το φορητό υπολογιστή που συνδέεται στο δίκτυο. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε πού υπάρχει το πρόβλημα είναι να συνδεθείτε στο ασύρματο δίκτυο από δύο διαφορετικές συσκευές από το ίδιο σημείο στο σπίτι σας.

Έτσι, αν έχετε ένα φορητό υπολογιστή και ένα iPad, δοκιμάστε να τα συνδέσετε από το ίδιο σημείο. Αν έχετε μόνο προβλήματα με το iPad σας, γνωρίζετε ότι πιθανώς δεν είναι πρόβλημα με το δρομολογητή. Και μην ανησυχείτε, αυτά τα θέματα είναι συνήθως εύκολο να διορθωθούν στο iPad. Ωστόσο, αν και οι δύο συσκευές είναι κακή ή δεν υπάρχει σήμα, είναι σίγουρα ένα πρόβλημα με το δρομολογητή.

Τι γίνεται αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε καθόλου; Αν δεν έχετε καθόλου Internet, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να συνδεθείτε.

Εάν το πρόβλημα Wi-Fi είναι με το iPad ...

Το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε το iPad . Μπορείτε να επανεκκινήσετε το iPad κρατώντας το κουμπί στην κορυφή μέχρι να αλλάξει η οθόνη σε μια οθόνη που διαβάζει "slide to power down". Σηκώστε το δάχτυλό σας από το κουμπί Sleep / Wake και ακολουθήστε τις οδηγίες σύροντας το κουμπί. Αφού το iPad σβήσει για μερικά δευτερόλεπτα, μπορείτε να κρατήσετε ξανά το κουμπί για να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Αυτό συνήθως θα λύσει τα ζητήματα Wi-Fi, αλλά αν δεν το κάνει, ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τις πληροφορίες που αποθηκεύει το iPad σχετικά με το δίκτυό σας. Αρχικά, ξεκινήστε την εφαρμογή ρυθμίσεων του iPad και πατήστε Wi-Fi στο αριστερό μενού για να εντοπίσετε το δίκτυό σας Wi-Fi.

Το δίκτυό σας πρέπει να βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή της οθόνης με ένα σημάδι επιλογής δίπλα σε αυτό. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, δεν είστε συνδεδεμένοι στο σωστό δίκτυο Wi-Fi, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με το Wi-Fi. Προτού συνδεθείτε στο δίκτυό σας, ίσως θέλετε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για να ξεχάσετε ένα δίκτυο, αλλά αντί να ξεχνάτε το δίκτυό σας, θα θέλετε να ξεχάσετε το δίκτυο στο οποίο δεν έχει συνδεθεί σωστά το iPad.

Για να ξεχάσετε το δίκτυο , πατήστε το μπλε "i" με τον κύκλο γύρω του ακριβώς δεξιά από το όνομα του δικτύου. Αυτό θα σας μεταφέρει σε μια οθόνη που εμφανίζει τις πληροφορίες Wi-Fi. Για να ξεχάσετε ένα δίκτυο, θα πρέπει πρώτα να συμμετάσχετε. Ακουμπήστε έτσι το κουμπί Συμμετοχή και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi. Μόλις συνδεθείτε, πατήστε ξανά το κουμπί "i". Αυτή τη φορά, αγγίξτε το κουμπί "Ξεχάστε αυτό το δίκτυο" στο επάνω μέρος.

Αντί να συνδεθείτε ξανά αμέσως, θα πρέπει να επανεκκινήσετε ξανά το iPad σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει τίποτα συγκρατημένο στη μνήμη πριν συνδεθείτε ξανά. Όταν το iPad εκκινήσει, γυρίστε πίσω στις ρυθμίσεις, επιλέξτε το δίκτυο Wi-Fi και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης.

Αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, αλλά αν δεν το κάνει, η επόμενη επιλογή για το iPad είναι να πραγματοποιήσετε μια πλήρη επαναφορά στις εργοστασιακές προεπιλογές και να αποκαταστήσετε για να ξεκαθαρίσετε τυχόν υπολειπόμενα ζητήματα. Μην ανησυχείτε, αυτό δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται. Θα πρέπει να είστε σε θέση να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPad σας και να επαναφέρετε από αυτό το αντίγραφο ασφαλείας για να βγείτε στην άλλη πλευρά σχεδόν το ίδιο. Ωστόσο, προτού επιχειρήσετε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει πρώτα να περάσετε μερικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για το δρομολογητή σας, για να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Αρχικά, επανεκκινήστε το δρομολογητή είτε απενεργοποιώντας το για μερικά δευτερόλεπτα είτε αποσυνδέοντας τον από το τοίχο για μερικά δευτερόλεπτα. Μπορεί να χρειαστούν έως και πέντε λεπτά για να γίνει επανεκκίνηση του δρομολογητή και να συνδεθεί ξανά στο Internet. Μόλις ολοκληρωθεί, δοκιμάστε να συνδεθείτε με το iPad σας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό λύνει το πρόβλημα, αλλά αν δεν το κάνει, δοκιμάστε να περάσετε από όλα τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για ένα ασθενές σήμα στο δρομολογητή σας . Εάν περάσετε από αυτά τα βήματα και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε το iPad στις εργοστασιακές προεπιλογές και να επαναφέρετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Εάν το πρόβλημα Wi-Fi είναι με το δρομολογητή ...

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για να ελέγξετε την ταχύτητα του Internet σας και να πάρετε μια καλή ιδέα για το πόσο γρήγορα τρέχει. Αν το συγκρίνετε με ένα φορητό υπολογιστή, θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή δοκιμής ταχύτητας του Ookla για το iPad και να το δοκιμάσετε ενάντια στην έκδοση ιστότοπου που βρίσκεται στο http://www.speedtest.net/.

Αν η δοκιμή ταχύτητας εμφανίζει μια γρήγορη σύνδεση στις συσκευές σας, μπορεί να είναι απλώς ο μεμονωμένος ιστότοπος (οι ιστότοποι) που προσπαθείτε να συνδεθείτε με αυτό που έχει το πρόβλημα. Δοκιμάστε να συνδέσετε έναν δημοφιλή ιστότοπο, όπως το Google, για να δείτε αν εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα απόδοσης.

Το επόμενο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να προσεγγίσουμε το δρομολογητή και να δούμε αν βελτιώνεται η ισχύς του σήματος. Και πάλι, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε τη σύνδεση και όχι να βασιστείτε σε αυτό που σας λέει η συσκευή σας σχετικά με την ισχύ του σήματος. Εάν η σύνδεση είναι κοντά στον δρομολογητή, αλλά γίνεται αργή στα δωμάτια που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο Internet, ίσως χρειαστεί απλά να ενισχύσετε τη δύναμη του σήματος. Μάθετε μερικούς τρόπους για να ενισχύσετε το σήμα του Wi-Fi σας.

Εάν η ταχύτητα σύνδεσης είναι φρικτή όταν βρίσκεστε κοντά στον δρομολογητή σας, πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή απενεργοποιώντας τον ή αποσυνδέοντας τον από το τοίχο για μερικά δευτερόλεπτα. Μπορεί να χρειαστούν έως και πέντε λεπτά για την πλήρη επανεκκίνηση, γι 'αυτό δώστε λίγο χρόνο. Μόλις ξαναρχίσει η λειτουργία της, ελέγξτε την ταχύτητα σύνδεσης για να δείτε αν έχει βελτιωθεί.

Αν έχετε ισχυρή ισχύ σήματος και αργή ταχύτητα Internet, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου. Το θέμα θα μπορούσε να είναι ότι το Διαδίκτυο έρχεται στο σπίτι ή στο διαμέρισμά σας και όχι στο ίδιο το δρομολογητή.

Αν έχετε κακή ισχύ σήματος όταν βρίσκεστε κοντά στον δρομολογητή, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων Wi-Fi . Ίσως να θέλετε να παραλείψετε πρώτα να αλλάξετε το κανάλι εκπομπής για να δείτε αν αυτό βοηθά. Μερικές φορές, τα κοντινά δίκτυα Wi-Fi μπορούν να παρεμβαίνουν στο σήμα σας εάν όλοι χρησιμοποιούν το ίδιο κανάλι.
Πώς να Rock το iPad σας στην εργασία