Αντιμετώπιση προβλημάτων με σήμα υποτονικού Wi-Fi

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από ένα κακό σήμα Wi-Fi. Έχει την ικανότητα να κάνει σχεδόν ό, τι γυρίζετε προς τα εμπρός με έναν απίστευτα αργό ρυθμό, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια μαλλιών από το τράβηγμα έξω. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βρούμε και να διορθώσουμε τι συμβαίνει με το σήμα Wi-Fi, αλλά πολλά από αυτά τα βήματα απαιτούν ένα ορισμένο κομμάτι τεχνολογικής κατανόησης. Θυμηθείτε, πηγαίνετε μόνο όσο είστε άνετοι. Εάν ένα βήμα φαίνεται δύσκολο, παραλείψτε το και προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Επίσης, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι το πρόβλημα του Wi-Fi . Αν το iPad σας λειτουργεί αργά, θα μπορούσε να είναι ένα άλλο ζήτημα. Αν έχετε φορητό υπολογιστή ή smartphone, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δείτε αν αντιμετωπίζετε τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο iPad σας. Εάν είναι μόνο το iPad σας, θα πρέπει πρώτα να περάσετε από τον οδηγό μας για τον καθορισμό ενός αργού iPad . Εάν αυτά τα βήματα δεν λειτουργούν, μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων.

Επανεκκινήστε το iPad και το δρομολογητή

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση προβλημάτων είναι πάντα η επανεκκίνηση των συσκευών. Αυτό θα λύσει περισσότερα προβλήματα από οποιοδήποτε άλλο βήμα για να δοκιμάσετε, οπότε πρώτα απενεργοποιήστε, ας σβήσουμε το iPad και οποιεσδήποτε άλλες συσκευές που συνδέουμε στο δίκτυο. Ενώ είναι εκτός λειτουργίας, ας επανεκκινήσουμε το δρομολογητή. Αφήστε το δρομολογητή εκτός λειτουργίας για λίγα δευτερόλεπτα πριν τον ενεργοποιήσετε ξανά και περιμένετε μέχρι να επανέλθουν όλες οι φωτεινές ενδείξεις πριν ενεργοποιήσετε το iPad και άλλες συσκευές.

Εάν είμαστε τυχεροί, αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

Πώς να επανεκκινήσετε το iPad

Αφαιρέστε άλλη ασύρματη τεχνολογία

Εάν έχετε ασύρματο τηλέφωνο ή οποιαδήποτε άλλη ασύρματη τεχνολογία κοντά στον δρομολογητή, προσπαθήστε να τον μετακινήσετε κάπου αλλού. Τα ασύρματα τηλέφωνα μπορούν μερικές φορές να χρησιμοποιούν την ίδια συχνότητα με έναν ασύρματο δρομολογητή, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει υποβάθμιση της ισχύος του σήματος καθώς εξαλείφει τις παρεμβολές. Αυτό μπορεί να ισχύει και για άλλες ασύρματες συσκευές όπως οι οθόνες μωρών, οπότε βεβαιωθείτε ότι η περιοχή γύρω από το δρομολογητή δεν υπάρχει στις συσκευές αυτές.

Ενημερώστε το υλικολογισμικό του δρομολογητή

Ακριβώς όπως είναι σημαντικό να ενημερώνετε το λογισμικό του iPad σας, μπορεί να είναι σημαντικό να ενημερώσετε το υλικολογισμικό του δρομολογητή σας. Το υλικολογισμικό είναι αυτό που τρέχει ο δρομολογητής και καθώς προσθέτουμε νεότερες συσκευές (όπως το iPad), τα παλαιότερα firmware μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο δρομολογητή σας για να ενημερώσετε το υλικολογισμικό. Μπορείτε να συνδεθείτε στο δρομολογητή από ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας ή στο iPad σας, αλλά πρέπει να γνωρίζετε τη σωστή διεύθυνση, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Αυτά μπορεί να βρίσκονται στο εγχειρίδιο ή σε ένα αυτοκόλλητο στο ίδιο το δρομολογητή.

Η τυπική διεύθυνση για τη σύνδεση σε δρομολογητή είναι http: //192.168.0., Αλλά μερικοί δρομολογητές χρησιμοποιούν http://192.168.1.1 και μερικές χρήσεις http://192.168.2.1.

Αν δεν γνωρίζετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, δοκιμάστε "admin" ως όνομα χρήστη και "admin" ή "κωδικό πρόσβασης" ως κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε να αφήσετε τον κωδικό κενό. Εάν αυτά δεν λειτουργούν, θα χρειαστεί να βρείτε το σωστό όνομα χρήστη / κωδικό πρόσβασης ή να ανατρέξετε στο συγκεκριμένο εμπορικό σήμα του δρομολογητή σχετικά με το πώς να κάνετε μια σκληρή επαναφορά (αν είναι δυνατόν).

Μπορείτε συνήθως να βρείτε την επιλογή ενημέρωσης του υλικολογισμικού με προχωρημένες επιλογές.

Αλλάξτε το κανάλι Broadcasting Wi-Fi

Αυτό το βήμα θα απαιτήσει επίσης σύνδεση στο δρομολογητή σας. Στις ασύρματες ρυθμίσεις σας, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε μια επιλογή για να αλλάξετε το κανάλι της ζώνης συχνοτήτων. Αυτό συχνά τίθεται σε "6" ή "αυτόματη". Τα καλύτερα κανάλια είναι 1, 6 και 11.

Εάν οι γείτονές σας έχουν εκπομπή Wi-Fi στο ίδιο κανάλι με εσάς, μπορεί να υπάρξουν παρεμβολές. Και αν βρίσκεστε σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, αυτός ο τύπος παρεμβολής μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο σήμα σας. Δοκιμάστε να αλλάξετε αυτό το από αυτόματο σε κανάλι με σκληρό κώδικα, ξεκινώντας από το 1 και μεταβαίνοντας στις 6 και 11. Μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα κανάλια, αλλά μπορεί να δείτε την ακόμη χειρότερη απόδοση, αν το κανάλι δεν είναι ένα από τα τρία που αναφέρονται εδώ.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την εύρεση του καλύτερου καναλιού Broadcast

Αγοράστε μια εξωτερική κεραία

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με πολλές συσκευές, ίσως έχετε πρόβλημα υλικού. Αλλά πριν βγείτε έξω και αντικαταστήσετε το δρομολογητή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να αγοράσετε μια εξωτερική κεραία. Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής σας υποστηρίζει τη σύνδεση μιας εξωτερικής κεραίας προτού κατεβείτε στη Best Buy.

Υπάρχουν δύο τύποι κεραίας Wi-Fi: παντός κατεύθυνσης και υψηλής απόδοσης. Μια κεραία υψηλής απόδοσης μεταδίδει το σήμα σε μία μόνο κατεύθυνση, αλλά το ίδιο το σήμα είναι πολύ ισχυρότερο. Αυτό είναι υπέροχο αν ο δρομολογητής σας είναι στη μία πλευρά του σπιτιού, αλλά εάν ο δρομολογητής σας βρίσκεται στη μέση του σπιτιού σας, πιθανότατα θα θέλετε μια κεραία παντού.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει την κεραία από ένα κατάστημα που επιτρέπει επιστροφές για οποιονδήποτε λόγο. Αντιμετωπίζουμε ουσιαστικά την κεραία του δρομολογητή και εάν το πρόβλημα είναι με το ίδιο το δρομολογητή, η σύνδεση μιας εξωτερικής κεραίας δεν θα διορθώσει το πρόβλημα

Περισσότερες συμβουλές για την ενίσχυση της αντοχής του σήματος Wi-Fi

Αγοράστε ένα νέο δρομολογητή

Αν ο δρομολογητής σας προέρχεται από την εταιρεία ευρυζωνικών υπηρεσιών σας, θα πρέπει να μπορείτε να τα καλέσετε και να τα αντικαταστήσετε δωρεάν. Μπορούν να σας οδηγήσουν σε κάποια από τα ίδια βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που έχετε ήδη περάσει εδώ και επειδή γνωρίζουν το συγκεκριμένο υλικό που χρησιμοποιείτε, μπορεί να έχουν μερικά νέα βήματα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν.

Αν ο δρομολογητής σας δεν προέρχεται από την εταιρεία ευρυζωνικών σας και δεν γνωρίζετε πολλά για τους ασύρματους δρομολογητές, είναι καλύτερο να πάτε με ένα γνωστό εμπορικό σήμα όπως Linksys, Apple, Netgear ή Belkin. Το AirPort Extreme της Apple είναι λίγο ακριβό, αλλά υποστηρίζει το νέο πρότυπο 802.11ac. Τα iPad Air 2 και iPad Mini 4 υποστηρίζουν αυτό το πρότυπο, αλλά ακόμα κι αν έχετε ένα παλαιότερο iPad, οι δρομολογητές που υποστηρίζουν το 802.11ac μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του σήματος.

Αγοράστε από την Amazon