Πώς να δώσετε ένα προφορτωμένο iPod με μουσική που έχει ήδη αποθηκευτεί

Δίνοντας το δώρο του πλήρως αποθηκευμένου iPod

Αυτό το ερώτημα γενικά έρχεται σε δύο περιπτώσεις: Δίνετε ένα νέο iPod ως δώρο ή σε ένα διαγωνισμό, αλλά θέλετε να το φορτώσετε με μουσική που νομίζετε ότι ο παραλήπτης θα σας αρέσει ή παραδίδετε ένα παλιό iPod σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας τώρα που έχετε πάρει ένα νέο.

Δίνοντας ένα iPod που είναι προ-φορτωμένο με μουσική

Η Apple κάνει την αποστολή ενός προφορτωμένου iPod μακριά σε άλλο άτομο (και με καλό λόγο, όπως θα δούμε παρακάτω). Από το σχεδιασμό, τα iPods συγχρονίζονται σε έναν μόνο υπολογιστή και όταν συγχρονίζονται με ένα άλλο, η μουσική πάνω τους διαγράφεται και αντικαθίσταται από μουσική από τον δεύτερο υπολογιστή. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν τρόποι να δοθεί το δώρο ενός πλήρως εφοδιασμένου iPod.

Τι χρειάζεστε:

Πώς να προ-φορτώσετε ένα iPod

  1. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα που μπορεί να εκτελέσει μια μεταφορά iPod από υπολογιστή . Υπάρχουν πολλές επιλογές σε αυτόν τον τομέα - από δωρεάν προγράμματα σε εμπορικά. Διαβάστε τις κριτικές, αξιολογήστε τις επιλογές σας και κάντε μια επιλογή. Τα ελεύθερα προγράμματα είναι ελκυστικά, αλλά μερικοί περιορισμοί τοποθεσίας, όπως ο περιορισμός του αριθμού των τραγουδιών που μπορούν να μεταφερθούν ταυτόχρονα, θα τους κάνουν να δουλέψουν περισσότερο από ό, τι αξίζουν.
    1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα πρόγραμμα μεταφοράς iPod σε υπολογιστή, το οποίο θα μεταφέρει όλη την τέχνη άλμπουμ , τις λίστες αναπαραγωγής και άλλες σχετικές πληροφορίες.
  2. Μόλις επιλέξετε το λογισμικό, ο παραλήπτης θα χρειαστεί να το εγκαταστήσει στον υπολογιστή του. Είναι ένα καλύτερο δώρο, αν το κάνετε αυτό για αυτούς, φυσικά, αλλά αν το iPod είναι μέρος ενός διαγωνισμού, δεν θα μπορείτε να το κάνετε αυτό. Απλά βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα μεταφοράς iPod-to-computer είναι συμβατό με το λειτουργικό σύστημα.
  3. Τώρα, εκτελέστε το πρόγραμμα μεταφοράς iPod σε υπολογιστή . Αυτό θα μετακινήσει τη μουσική που φορτώσατε στο iPod στη βιβλιοθήκη του iTunes του υπολογιστή, όπου πρέπει να είναι για να μην διαγραφεί.
  1. Στη συνέχεια, επαναφέρετε το iPod στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις . Αυτό θα διαγράψει όλο το περιεχόμενο του iPod, αλλά εάν έχετε χρησιμοποιήσει σωστά το πρόγραμμα μεταφοράς, θα αποθηκευτούν στον υπολογιστή. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ρυθμίσετε το iPod σαν να ήταν καινούργιο.
  2. Τέλος, ως μέρος της διαδικασίας ρύθμισης του iPod, ο παραλήπτης του iPod μπορεί να επιλέξει να συγχρονίσει ό, τι μουσική τους αρέσει με τη νέα συσκευή αναπαραγωγής μουσικής. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη μουσική που είχε φορτωθεί στο iPod ή τη μουσική που είχαν ήδη στη βιβλιοθήκη του iTunes.

Νομικά και ηθικά ζητήματα

Μια σημαντική σημείωση σχετικά με αυτό το δώρο: δεν είναι κατ 'ανάγκη ηθική ή νομική, ανάλογα με την εκτίμησή σας σε ορισμένα βασικά ζητήματα και τον νόμο όπου ζείτε. Η Apple δεν σας επιτρέπει να συγχρονίζετε τη μουσική σας από ένα iPod σε έναν υπολογιστή για να αποφύγετε ακριβώς αυτό το είδος μουσικής.

Οι εταιρείες μουσικής χρεώνουν ότι πρόκειται για πειρατεία. Οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και των καταναλωτών υποστηρίζουν ότι αυτό το είδος κοινής χρήσης είναι εντός των δικαιωμάτων του χρήστη, αφού δεν είναι τόσο διαφορετικό από το να δημιουργήσετε ένα CD mix (ή ταινία, αν επιστρέψετε αυτό μακριά).

Είτε πρόκειται για νόμιμη είτε όχι, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τις ηθικές συνέπειες. Οι μουσικοί κάνουν τη ζωή τους, εν μέρει, από τις πωλήσεις των τραγουδιών και των CD. Με την αποστολή ενός τραγουδιού στον φίλο σας, μπορεί να εμποδίζετε μια πώληση - είτε CD ή λήψη από το iTunes - που ο φίλος σας θα είχε κάνει διαφορετικά, κερδίζοντας έτσι τον καλλιτέχνη μερικά χρήματα.

Ένα δώρο από ένα iPod γεμάτο μουσική μπορεί να φανεί υπέροχο, αλλά θα πρέπει να αποφασίσετε αν είναι σωστό να στερήσετε τους καλλιτέχνες από τα χρήματα για τη δουλειά τους, αν το δώσετε.