Μπορούν τα DVD που καταγράφω να παίζονται οπουδήποτε στον κόσμο;

Ερώτηση: Μπορούν τα DVD που καταγράφω να παίζονται οπουδήποτε στον κόσμο;

Απάντηση: Η σύντομη απάντηση είναι "ΟΧΙ".

Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να λειτουργήσουν, αν έχετε τα χρήματα και το χρόνο.

Ο κόσμος λειτουργεί με δύο μεγάλα συστήματα βίντεο, NTSC και PAL.

Το NTSC βασίζεται σε μια σειρά 525 γραμμών, 60 πεδίων / 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε σύστημα 60 Hz για τη μετάδοση και την απεικόνιση εικόνων βίντεο. Πρόκειται για ένα σύστημα με σύμπλεγμα στο οποίο κάθε πλαίσιο σαρώνεται σε δύο πεδία 262 γραμμών, τα οποία στη συνέχεια συνδυάζονται για να εμφανίσουν ένα πλαίσιο βίντεο με 525 γραμμές σάρωσης. Το NTSC είναι το επίσημο αναλογικό πρότυπο βίντεο στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, ορισμένα μέρη της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και την Κορέα.

Το PAL είναι η κυρίαρχη μορφή στον κόσμο για την αναλογική τηλεοπτική εκπομπή και την απεικόνιση βίντεο (λυπάμαι ΗΠΑ) και βασίζεται σε μια γραμμή 625, 50 πεδία / 25 καρέ το δευτερόλεπτο, σύστημα 50HZ. Το σήμα παρεμβάλλεται, όπως το NTSC, σε δύο πεδία, αποτελούμενα από 312 γραμμές το καθένα. Πολλά διακριτικά χαρακτηριστικά είναι ένα: Μια καλύτερη συνολική εικόνα από το NTSC λόγω της αυξημένης ποσότητας γραμμών σάρωσης. Δύο: Δεδομένου ότι το χρώμα ήταν μέρος του προτύπου από την αρχή, η χρωματική συνέπεια μεταξύ σταθμών και τηλεοράσεων είναι πολύ καλύτερη. Επιπλέον, το PAL έχει ρυθμό καρέ πιο κοντά σε εκείνο της ταινίας. Το PAL έχει ρυθμό 25 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ το φιλμ έχει ταχύτητα καρέ 24 καρέ το δευτερόλεπτο. Οι χώρες στο σύστημα PAL περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Κίνα, την Ινδία, το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής και τη Μέση Ανατολή.

Ορισμένες συσκευές εγγραφής DVD μπορούν να εγγράψουν σε PAL από μια πηγή PAL ή NTSC από μια πηγή NTSC, ωστόσο, δεν μετατρέπουν το σήμα κατά τη διάρκεια της εγγραφής - με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να εγγράψετε δίσκο PAL αν η πηγή σας είναι NTSC ή αντίστροφα. Επίσης, οι συσκευές εγγραφής NTSC DVD δεν μπορούν να εγγράψουν ένα από το δέκτη NTSC σε δίσκο σε μορφή PAL.

Οι μόνοι πραγματικοί τρόποι αντιμετώπισης είναι:

Αν οι φίλοι σας έχουν συσκευή αναπαραγωγής DVD με ενσωματωμένο μετατροπέα NTSC-PAL, θα τους επιτρέψει να αναπαράγουν ένα δίσκο NTSC και να το δουν σε μια τηλεόραση PAL (ή αντίστροφα).

Ή

Εάν αγοράσετε ένα μετατροπέα NTSC σε PAL και το τοποθετήσετε μεταξύ μιας βιντεοκάμερας ή ενός VCR και ενός DVD εγγραφής με δυνατότητα εγγραφής PAL, έτσι ώστε το DVD recorder να μπορεί να εγγράψει ένα DVD σε PAL.