Συντομεύς λειτουργίας Excel MIN: Βρείτε τις μικρότερες τιμές

01 του 01

Βρείτε τον μικρότερο αριθμό, τον ταχύτερο χρόνο, τη βραχύτερη απόσταση ή την παλαιότερη ημερομηνία

Βρείτε τον μικρότερο αριθμό, τον ταχύτερο χρόνο, τη βραχύτερη απόσταση, τη χαμηλότερη θερμοκρασία ή την παλαιότερη ημερομηνία με τη λειτουργία MIN του Excel. © Ted French

Επισκόπηση λειτουργιών MIN

Η συνάρτηση MIN βρίσκει πάντοτε τον μικρότερο ή τον ελάχιστο αριθμό σε μια λίστα τιμών, αλλά, ανάλογα με τα δεδομένα και τον τρόπο μορφοποίησης των δεδομένων, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βρει:

Και ενώ είναι συχνά εύκολο να διαλέξουμε τη μεγαλύτερη αξία σε ένα μικρό δείγμα ακεραίων, η εργασία γίνεται πολύ πιο δύσκολη για μεγάλα ποσά δεδομένων ή εάν τα δεδομένα αυτά συμβαίνουν να είναι:

Παραδείγματα τέτοιων αριθμών παρουσιάζονται στην παραπάνω εικόνα και ενώ η ίδια η συνάρτηση MIN δεν αλλάζει, είναι προφανής η ευελιξία της όσον αφορά την αντιμετώπιση αριθμών σε διάφορες μορφές και είναι ένας λόγος για τον οποίο η λειτουργία είναι τόσο χρήσιμη.

MIN Σύνταξη λειτουργιών και επιχειρήματα

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της λειτουργίας, τις αγκύλες, τους διαχωριστές παραθύρων και τα επιχειρήματα .

Η σύνταξη για τη λειτουργία MIN είναι:

= MIN (Αριθμός1, Αριθμός2, ... Αριθμός255)

Αριθμός1 - (απαιτείται)

Αριθμός2: Αριθμός255 - (προαιρετικό)

Τα επιχειρήματα περιέχουν τους αριθμούς που πρέπει να αναζητηθούν για τη μεγαλύτερη αξία - έως το πολύ 255.

Τα επιχειρήματα μπορούν να είναι:

Σημειώσεις :

Εάν τα επιχειρήματα δεν περιέχουν αριθμούς, η συνάρτηση θα επαναφέρει μια τιμή μηδέν.

Εάν ένας πίνακας, μια ονομαστική περιοχή ή μια αναφορά κυψελών που χρησιμοποιείται σε ένα όρισμα περιέχει:

αυτά τα στοιχεία αγνοούνται από τη λειτουργία όπως φαίνεται στο παράδειγμα της σειράς 7 στην παραπάνω εικόνα.

Στη σειρά 7, ο αριθμός 10 στο κελί C7 μορφοποιείται ως κείμενο (σημειώστε το πράσινο τρίγωνο στην επάνω αριστερή γωνία της κεφαλίδας δηλώνοντας ότι ο αριθμός αποθηκεύεται ως κείμενο).

Ως αποτέλεσμα, μαζί με την τιμή Boolean (TRUE) στο κελί A7 και το κενό στοιχείο B7, αγνοούνται από τη λειτουργία.

Ως αποτέλεσμα, η συνάρτηση στο κελί E7 επιστρέφει μηδέν για μια απάντηση, καθώς το εύρος Α7 έως C7 δεν περιέχει αριθμούς.

Παράδειγμα λειτουργίας MIN

Οι παρακάτω πληροφορίες καλύπτουν τα βήματα που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στη λειτουργία MIN στο κελί E2 στην παραπάνω εικόνα. Όπως φαίνεται, μια σειρά από αναφορές κυττάρων θα συμπεριληφθεί ως το όρισμα αριθμού για τη λειτουργία.

Ένα πλεονέκτημα της χρήσης αναφορών κυττάρων ή μιας ονομαστικής περιοχής είναι ότι αν αλλάξουν τα δεδομένα στην περιοχή, τα αποτελέσματα της λειτουργίας θα ενημερωθούν αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να επεξεργαστείτε τον ίδιο τον τύπο.

Εισαγωγή στη λειτουργία MIN

Οι επιλογές για την εισαγωγή του τύπου περιλαμβάνουν:

Συντόμευση συνάρτησης MIN

Αυτή η συντόμευση για τη χρήση της λειτουργίας MIN του Excel είναι μία από τις πολλές δημοφιλείς λειτουργίες του Excel που έχουν συντομεύσεις ομαδοποιημένες στο πλαίσιο του εικονιδίου AutoSum στην καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συντόμευση για να μπείτε στη λειτουργία MIN:

  1. Κάντε κλικ στο κελί E2 για να γίνει το ενεργό κελί
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας εάν χρειάζεται.
  3. Στο άκρο δεξιά της κορδέλας, κάντε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα στο κουμπί Σ AutoSum για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών.
  4. Κάντε κλικ στο MIN στη λίστα για να εισέλθετε στη λειτουργία MIN στο κελί E2.
  5. Επισημάνετε τα κελιά A2 έως C2 στο φύλλο εργασίας για να εισάγετε αυτό το εύρος ως επιχείρημα της συνάρτησης.
  6. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία.
  7. Η απάντηση -6.587.449 εμφανίζεται στο κελί E2, αφού είναι ο μικρότερος αρνητικός αριθμός στη σειρά - οι αρνητικοί αριθμοί γίνονται μικρότεροι όσο πιο μακριά είναι από το μηδέν.
  8. Εάν κάνετε κλικ στο κελί E2, η πλήρης λειτουργία = MIN (A2: C2) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.