Πώς το iTunes Plus διαφέρει από την τυπική μορφή AAC

Ο όρος iTunes Plus αναφέρεται σε πρότυπο κωδικοποίησης στο iTunes Store. Η Apple μετέφερε τα τραγούδια και τα μουσικά βίντεο υψηλής ποιότητας από την αρχική κωδικοποίηση AAC στην πιο πρόσφατη μορφή του iTunes Plus. Οι δύο κύριες διαφορές μεταξύ αυτών των προτύπων είναι:

Συμβατό με περισσότερες συσκευές

Πριν η Apple εισήγαγε το iTunes Plus, οι πελάτες της iTunes περιορίστηκαν στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή μουσική που τους αγόρασαν. Με τη μορφή iTunes Plus, μπορείτε να εγγράψετε τις αγορές σας σε CD ή DVD και να μεταφέρετε τραγούδια σε οποιαδήποτε συσκευή που υποστηρίζει τη μορφή AAC. Αυτή η αλλαγή σημαίνει επίσης ότι δεν περιορίζεστε στη χρήση συσκευών Apple όπως το iPhone, το iPad και το iPod Touch.

Ωστόσο, το νεότερο πρότυπο δεν είναι συμβατό προς τα πίσω: Οι συσκευές Apple της παλαιότερης γενιάς δεν υποστηρίζουν το υψηλότερο bitrate της αναβαθμισμένης μορφής.

Μουσική υψηλότερης ποιότητας

Όχι μόνο το πρότυπο iTunes Plus σας δίνει την ελευθερία να ακούτε τα τραγούδια και τα μουσικά σας βίντεο σε ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών υλικού, αλλά δίνει επίσης και καλύτερη ποιότητα ήχου. Πριν από την εισαγωγή του iTunes Plus, τα τυποποιημένα τραγούδια που λήφθηκαν από το iTunes Store κωδικοποιήθηκαν με ρυθμό ροής 128 Kbps. Τώρα μπορείτε να αγοράσετε τραγούδια που έχουν διπλάσια ανάλυση ήχου-256 Kbps. Η χρησιμοποιούμενη μορφή ήχου εξακολουθεί να είναι AAC , αλλά έχει αλλάξει μόνο το επίπεδο κωδικοποίησης.

Τα τραγούδια στη μορφή iTunes Plus χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .M4a.

Αν έχετε τραγούδια στην αρχική μορφή, μπορείτε να τα αναβαθμίζετε εγγραφόμενοι στο iTunes Match-υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται ακόμα στη μουσική βιβλιοθήκη της Apple.