Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Google και του αλφαβήτου;

Η Google ήταν από το 1997 και μεγάλωσε από μια μηχανή αναζήτησης (αρχικά αποκαλούμενη BackRub) σε μια γιγαντιαία εταιρεία που κάνει τα πάντα, από το λογισμικό έως τα αυτοκίνητα με αυτοκατοχή. Τον Αύγουστο του 2015, η Google χωρίστηκε και έγινε πολλαπλές θυγατρικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η Google. Το αλφάβητο έγινε η εταιρεία χαρτοφυλακίου που τους ανήκε σε όλους.

Για τους καταναλωτές, δεν άλλαξε πολύ με το διακόπτη. Το αλφάβητο αντιπροσωπεύεται ως GOOG στο χρηματιστήριο της NASDAQ, ακριβώς όπως ήταν και στο παρελθόν η Google. Τα περισσότερα από τα πιο γνωστά προϊόντα παραμένουν κάτω από την ομπρέλα της Google.

Η νέα οργάνωση πολλαπλών εταιρειών διαμορφώνεται με βάση το Berkshire Hathaway της Warren Buffet, όπου η διαχείριση είναι αποκεντρωμένη και κάθε θυγατρική εταιρεία έχει πολλή αυτονομία.

Αλφάβητο

Οι συνιδρυτές της Google Larry Page και ο Sergey Brin τρέχουν το αλφάβητο, με τη σελίδα ως διευθύνων σύμβουλος και τον Brin ως πρόεδρο. Επειδή τώρα εκτελούν μια μεγαλύτερη (και σε μεγάλο βαθμό σιωπηλή) εταιρεία χαρτοφυλακίου, διορίζουν νέους CEOs για τις εταιρείες που ανήκουν στο Αλφάβητο.

Google

Η Google είναι η μεγαλύτερη θυγατρική του Αλφάβητου. Το Google περιέχει πλέον κυρίως τη μηχανή αναζήτησης και τις εφαρμογές που συνηθέστερα σχετίζονται με την Google. Αυτά περιλαμβάνουν την Αναζήτηση Google, τους Χάρτες Google , το YouTube και το AdSense . Η Google κατέχει επίσης το Android και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με το Android, όπως το Google Play. Η Google είναι μακράν η μεγαλύτερη από τις θυγατρικές εταιρίες αλφάβητου με περίπου εννέα στους δέκα υπαλλήλους αλφαβήτου που εργάζονται για την Google.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google είναι ο Sundar Pichai, ο οποίος εργάστηκε στην εταιρεία (μεγαλύτερη Google) από το 2004. Πριν από την ανάληψη της θέσης του CEO, ο Pichai ήταν επικεφαλής των προϊόντων. Το YouTube έχει επίσης ξεχωριστό CEO, Susan Wojcicki, αν και τώρα αναφέρει στον Pichai.

Αρχικά, πολλές από τις άλλες θυγατρικές εταιρίες του Alphabet είχαν επίσης ένα όνομα "Google", όπως το Google Fiber ή το Google Ventures, αλλά άλλαξαν μετά την αναδιάρθρωση του αλφάβητου.

Google Fiber

Το Google Fiber είναι ο παροχέας υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας του Alphabet. Το Google Fiber διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό πόλεων, συμπεριλαμβανομένων των Nashville, Tennessee, Austin Texas και Provo Utah. Οι πελάτες της Google Fiber μπορούν να αγοράζουν πακέτα καλωδιακών υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου και τηλεόρασης σε ανταγωνιστικές τιμές, αν και το επιχειρηματικό μοντέλο μπορεί να μην είναι τόσο κερδοφόρο όσο το Alphabet ελπίζει.

Αφού έγινε μια ξεχωριστή εταιρεία με βάση το αλφάβητο, ορισμένα από τα αρχικά σχέδια επέκτασης του Google Fiber περιορίστηκαν. Οι προβλεπόμενες επεκτάσεις στο Πόρτλαντ Όρεγκον και άλλες πόλεις τέθηκαν σε αναμονή για αόριστο χρονικό διάστημα καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναζητούσαν φθηνότερους και πιο καινοτόμους τρόπους για την παροχή υψηλής ταχύτητας διαδικτύου στις πόλεις. Το Fiber αγόρασε το Webpass, το οποίο εξυπηρετεί μόνο διαμερίσματα και condos, λίγο πριν ανακοινώσει την καθυστέρηση στην επέκταση των Fiber.

Φωλιά

Το Nest είναι μια επιχείρηση υλικού που εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό με συσκευές έξυπνου σπιτιού, γνωστές και ως μέρος του Διαδικτύου των πραγμάτων . Η Google αγόρασε την εκκίνηση το 2014, αλλά τη διατήρησε ως ξεχωριστή επωνυμία και όχι με τη μετονομασία όλων των προϊόντων "Google". Αυτό αποδείχθηκε σοφό καθώς οι εταιρίες αλφαβήτου έχαναν την ετικέτα Google. Το Nest δημιουργεί το Nest Smart Thermostat , εσωτερικές και εξωτερικές κάμερες ασφαλείας που μπορούν να παρακολουθούνται από το smartphone σας και έναν έξυπνο ανιχνευτή καπνού και διοξειδίου του άνθρακα .

Τα προϊόντα Nest χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Weave για να επικοινωνούν με άλλες συσκευές και εφαρμογές εκτός της οικογένειας αλφαβήτων.

Τσίτι

Calico - σύντομη για την Καλιφόρνια Life Company - είναι αναζήτηση αλφάβητο για μια πηγή νεολαίας. Η εταιρεία βιοϊατρικής έρευνας ιδρύθηκε στο Google το 2013 με αποστολή την επιβράδυνση της γήρανσης και την καταπολέμηση των ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία. Σήμερα, ο Calico απασχολεί μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά στην ιατρική, την ανάπτυξη φαρμάκων, τη γενετική και τη βιολογία, ενώ ο Calico ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη αντί να κάνει προϊόντα που απευθύνονται σε καταναλωτές όπως κάποιες άλλες θυγατρικές του Αλφάβητου.

Αληθινά Επιστήμες της Ζωής

Αλήθεια ήταν παλαιότερα γνωστή ως Google Life Sciences . Αληθινά είναι επίσης κλάδος ιατρικής έρευνας. Η εταιρεία σχεδιάζει ένα μη εμπορικό ρολόι παρακολούθησης της υγείας για ιατρικές έρευνες και έχει ανακοινώσει συνεργασίες με άλλες εταιρείες.

Αληθινά συνεργάζεται με τη GlaxoSmithKline για τη δημιουργία της Galvani Bioelectronics, μιας εταιρείας που ερευνά μια πρωτοποριακή νέα θεραπεία χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά τσιπ που μεταβάλλουν τα νεύρα για να αντιστρέψουν ορισμένες ασθένειες. Αληθινά συνεργάζεται επίσης με τη γαλλική εταιρία φαρμάκων Sanofi για να κάνει μια ερευνητική εταιρία ειδικού τύπου για διαβήτη που ονομάζεται Onduo.

GV

Το Google Ventures μετονομάστηκε σε GV και είναι μια επιχείρηση επιχειρηματικού κεφαλαίου. Με την επένδυση σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, η GV μπορεί να ενθαρρύνει καινοτόμες εταιρείες και να τις αναζητήσει για πιθανή απόκτηση από το αλφάβητο (όπως συνέβη μετά την επένδυση της GV στο Nest).

Οι επενδύσεις GV περιλάμβαναν εταιρείες τεχνολογίας όπως η Slack και η DocuSign, οι εταιρείες καταναλωτών όπως η Uber και η Medium, οι εταιρείες υγείας και βιοεπιστήμες όπως οι εταιρείες 23andMe και Flatiron Health και εταιρείες ρομποτικής όπως το Carbon και το Jaunt.

X Ανάπτυξη, LLC

Το X ήταν παλαιότερα γνωστό ως Google X. Το Google X ήταν το ημι-μυστικό υποκατάστημα της Google που εξέταζε τα «φεγγάρια» όπως τα αυτοκίνητα με αυτοκαταστροφικές κινήσεις, τους φακούς επαφής που θεραπεύουν το διαβήτη, τα αεροσκάφη παράδοσης προϊόντων, τους χαρταετούς που παράγουν αιολική ενέργεια και την υπηρεσία internet με ενέργεια με μπαλόνια.

CapitalG

Η CapitalG, η οποία ξεκίνησε τη ζωή της ως Capital , επενδύει σε καινοτόμες εταιρείες, όπως η GV, που αναφέρθηκαν παραπάνω. Η διαφορά είναι ότι η GV επενδύει σε νεοσύστατες εταιρίες και η CapitalG επιλέγει εταιρείες που βρίσκονται λίγο αργότερα - οι εταιρείες που έχουν ήδη αποδείξει την ιδέα τους εργάζονται και αναπτύσσουν την επιχείρηση. Οι επενδύσεις της CapitalG περιλαμβάνουν εταιρείες για τις οποίες έχετε ακούσει, όπως Snapchat , Airbnb, SurveyMonkey, Glassdoor και Duolingo.

Boston Dynamics

Η Boston Dynamics είναι μια εταιρεία ρομποτικής που ξεκίνησε ως ένα spin-off από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Είναι καλύτερα γνωστά για μια σειρά βίντεο σχετικά με τα ρομπότ, όπως τα ρομπότ που μοιάζουν με ζώα, τα οποία μπορούν να ωθηθούν και να ανακτηθούν. Η Boston Dynamics αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον στο αλφάβητο και μπορεί να πωληθεί. Ορισμένα έργα και μηχανικοί έχουν ήδη ανατεθεί στην X. Boston Dynamics φημολογείται ότι είναι μια απογοήτευση για το αλφάβητο, διότι δεν παράγει επί του παρόντος κάτι που να έχει πρακτικές εμπορικές δυνατότητες.

Η Boston Dynamics μπορεί να αποτελέσει ατύχημα της αναδιάρθρωσης του αλφάβητου, αλλά άλλες εταιρείες στρέφονται από το Google / Alphabet, συμπεριλαμβανομένου του Niantic , το οποίο καθιστά την Ingress και το εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι Pokémon Go, μια εφαρμογή που βασίζεται σε τοποθεσίες. Ο Niantic άφησε το αλφάβητο λίγες μέρες μετά την αναδιάρθρωση του Google / Αλφάβητου. Στην περίπτωση του Niantic, η κίνηση δεν ήταν επειδή η εταιρεία δεν ήταν κερδοφόρα ή δεν είχε ένα στερεό όραμα. Το Niantic είναι εταιρεία παιχνιδιών , ενώ το Google / Alphabet επικεντρώνεται σε πλατφόρμες.