Πώς να μοιραστείτε το Amazon Prime

Κάνετε πολύ καλύτερα ακόμη και με το Amazon Household

Αν έχετε λογαριασμό Amazon, μπορείτε να το μοιραστείτε, και ένα μεγάλο μέρος του ψηφιακού περιεχομένου του, δημιουργώντας ένα νοικοκυριό του Amazon. Το νοικοκυριό σας στο Amazon μπορεί να αποτελείται από δύο ενήλικες (18 και άνω), τέσσερις έφηβους (13-17 ετών) και τέσσερα παιδιά. Τα μέλη του Amazon Prime μπορούν να μοιράζονται τα βασικά οφέλη με έναν άλλο ενήλικα και ορισμένα χαρακτηριστικά με εφήβους. Δεν μπορείτε να μοιραστείτε την πρωτεύουσα με τα παιδιά. Μόλις δημιουργήσετε ένα νοικοκυριό, μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε μέλη κατά βούληση καθώς και να διαχειριστείτε τους γονικούς ελέγχους. Το νοικοκυριό σας στο Amazon καθιστά εύκολη την κοινή χρήση περιεχομένου και πλεονεκτημάτων λογαριασμού με την οικογένεια, τους συγκάτοικους, τους φίλους σας και άλλους, αλλά υπάρχουν μερικοί σημαντικοί περιορισμοί και σκέψεις που πρέπει να γνωρίζετε πρώτα.

Κοινή χρήση του πρωτεύοντος λογαριασμού σας στο Amazon

Για να μοιραστείτε τα πρωταρχικά οφέλη και το ψηφιακό σας περιεχόμενο με έναν άλλο ενήλικα, θα πρέπει να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας με το Amazon Household, όπως περιγράφεται παρακάτω, και, ίσως το σημαντικότερο, να συμφωνήσετε να μοιραστείτε τις μεθόδους πληρωμής. Προηγουμένως, μπορείτε να προσθέσετε συγκάτοικους, φίλους και μέλη της οικογένειας στον λογαριασμό σας Prime, αλλά θα μπορούσατε να κρατήσετε ξεχωριστές τις επιλογές πληρωμής. Ο Αμαζόνιος άλλαξε το 2015, πιθανότατα ως τρόπος για να περιορίσει ήσυχα την πρωταρχική κατανομή.

Η προσθήκη της απαίτησης κοινής πληρωμής σημαίνει ότι πρέπει να μοιράζεστε το λογαριασμό σας μόνο με κάποιον που εμπιστεύεστε. Ενώ κάθε χρήστης μπορεί ακόμα να χρησιμοποιήσει την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του, μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες πληρωμής για όλους στο νοικοκυριό. Είναι ίσως καλύτερο να περιορίσετε το νοικοκυριό σας σε κάποιον με τον οποίο συγκεντρώνετε ήδη χρήματα (όπως ένας σύντροφος ή σύζυγος) ή κάποιος που μπορείτε να εμπιστευτείτε, για να σας πληρώσουν χωρίς προβλήματα, σε περίπτωση λάθους. Όταν κάνετε μια αγορά, όλοι πρέπει να προσέξουν να επιλέξουν τη σωστή πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο ταμείο. Οι λογαριασμοί σας θα παραμείνουν διαφορετικοί, διατηρώντας τις ξεχωριστές προτιμήσεις, το ιστορικό παραγγελιών και άλλες λεπτομέρειες.

Οι γονείς μπορούν να μοιραστούν ορισμένα βασικά οφέλη με τους έφηβους τους, συμπεριλαμβανομένης της Prime Shipping, Prime Video και Twitch Prime (gaming). Οι έφηβοι με στοιχεία σύνδεσης μπορούν να ψωνίσουν στο Amazon, αλλά χρειάζονται γονική έγκριση για αγορές, κάτι που μπορεί να γίνει με κείμενο. Η προσθήκη παιδιών σε Οικιακό σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τους γονικούς ελέγχους στα Fire Tablets, Kindles ή on και Fire TV χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία που ονομάζεται Kindle FreeTime. Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να επιλέξουν ποιο περιεχόμενο μπορούν να δουν τα παιδιά. τα παιδιά δεν μπορούν ποτέ να κάνουν αγορές. Με το FreeTime, οι γονείς μπορούν επίσης να δημιουργήσουν εκπαιδευτικούς στόχους, όπως 30 λεπτά ανάγνωση ανά ημέρα ή μία ώρα εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

Τα μέλη του Prime Student δεν μπορούν να μοιραστούν τα βασικά οφέλη.

Υπάρχει πάντοτε η επιλογή να αφαιρέσετε τα μέλη ανάλογα με τις ανάγκες, αλλά εάν επιλέξετε να φύγετε από το νοικοκυριό σας, υπάρχει μια περίοδος 180 ημερών όπου ούτε ένας ενήλικας μπορεί να προσθέσει μέλη ή να συμμετάσχει σε άλλα νοικοκυριά, συνεπώς να το έχετε υπόψη σας προτού κάνετε αλλαγές.

Πώς να προσθέσετε χρήστες στο νοικοκυριό σας στο Amazon

Για να προσθέσετε χρήστες στο λογαριασμό σας Prime, συνδεθείτε και κάντε κλικ στο Prime στην επάνω δεξιά γωνία. Κάντε κύλιση προς τα κάτω προς το κάτω μέρος της σελίδας και θα δείτε έναν σύνδεσμο για το Share Your Prime. Κάνοντας κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο θα μεταβείτε στην κεντρική σελίδα του Amazon Household, όπου μπορείτε να κάνετε κλικ στο Add an Adult για να προσθέσετε κάποιον 18 ετών και άνω. Αυτό το άτομο πρέπει να είναι παρών όταν τα προσθέτετε, καθώς θα πρέπει να συνδεθούν στο λογαριασμό τους (ή να δημιουργήσουν ένα νέο) από την ίδια οθόνη.

Για να προσθέσετε χρήστες κάτω των 18 ετών, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη εφήβου ή Προσθήκη παιδιού . Οι έφηβοι πρέπει να έχουν αριθμό κινητού τηλεφώνου ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να συσχετιστούν με το λογαριασμό. πρέπει να εισαγάγετε ημερομηνία γέννησης τόσο για εφήβους όσο και για παιδιά (κάτω των 13 ετών).

Τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να μοιραστείτε

Όταν μοιράζεστε το Amazon Prime, δεν μπορείτε να μοιραστείτε όλα τα οφέλη και υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί λόγω ηλικίας.

Οφέλη που μπορείτε να μοιραστείτε

Βασικά οφέλη που δεν μπορείτε να μοιραστείτε

Εκτός από τα βασικά οφέλη, τα νοικοκυριά της Amazon μπορούν επίσης να μοιράζονται μια σειρά ψηφιακού περιεχομένου μέσω ενός αποθετηρίου που ονομάζεται Family Library. Δεν είναι όλες οι συσκευές Amazon συμβατές με την Οικογενειακή Βιβλιοθήκη. Το Amazon διαθέτει μια ενημερωμένη λίστα. Αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Kindle για κινητά, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο Amazon.

Το περιεχόμενο Amazon που μπορείτε να μοιραστείτε με την Οικογενειακή Βιβλιοθήκη περιλαμβάνει

Ψηφιακό περιεχόμενο που δεν μπορείτε να μοιραστείτε