Το Επιχειρηματικό Wiki

Wiki στο χώρο εργασίας

Το επιχειρηματικό wiki είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία Enterprise 2.0 και είναι ικανό να μεταμορφώσει τη φύση της επικοινωνίας μέσα σε μια επιχείρηση. Ενώ η κανονική εταιρική επικοινωνία ρέει σε ευθεία γραμμή, συχνά από πάνω προς τα κάτω, ένα επιχειρηματικό wiki μπορεί να δημιουργήσει μια συνέργεια επικοινωνίας που ρέει από κάτω προς τα πάνω.

Σχεδιασμένο ως ένα απλό στη χρήση εργαλείο συνεργασίας, τα wikis έχουν αυξηθεί μέσω των σειρών των συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου . Από την αντικατάσταση μιας εσωτερικής βάσης γνώσεων με την παροχή προτύπων για αναφορές και μνημόνια, τα wikis εισβάλλουν στο χώρο εργασίας και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε.

Το Wiki World Wide Business

Η παγκόσμια επικοινωνία είναι ένας προφανής στόχος για ένα wiki στο χώρο εργασίας. Η ευκολία στη χρήση του καθιστά ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη διάδοση πληροφοριών ανά τον κόσμο και η απλότητα της επεξεργασίας καθιστά εύκολο για τα γραφεία δορυφόρων να προσφέρουν εισροή πίσω στην έδρα.

Πέρα από την ενημέρωση των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, ένα παγκόσμιο wiki μπορεί να προσφέρει μια μέθοδο για ομάδες με μέλη σε διαφορετικές τοποθεσίες να συνεργάζονται άψογα και να μοιράζονται πληροφορίες για ένα έργο.

Η Γνωσιακή Βάση Business Wiki

Μια άλλη εξαιρετική χρήση για το επιχειρηματικό wiki είναι ως αντικατάσταση των βάσεων γνώσεων και των συχνών ερωτήσεων (FAQs). Ο συνεργατικός χαρακτήρας των wikis το καθιστά το τέλειο εργαλείο για μικρές ομάδες ανθρώπων που πρέπει να δημιουργούν και να διανέμουν πληροφορίες σε μια μεγάλη ομάδα αναγνωστών.

Το τμήμα τεχνολογίας πληροφοριών μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα wiki χρησιμοποιώντας το ως υποκατάστατη βάση γνώσεων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι για την επίλυση των πιο κοινών προβλημάτων, όπως τι πρέπει να κάνουμε όταν η βάση δεδομένων δεν είναι διαθέσιμη, το μήνυμα δεν παραδίδεται ή τα έγγραφα δεν είναι διαθέσιμα. t εκτύπωση.

Το τμήμα ανθρωπίνων πόρων μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα wiki στη διατήρηση ενός ενημερωμένου εγχειριδίου για τους εργαζομένους, στη διάθεση πληροφοριών σχετικά με την υγεία και στα σχέδια 401 (k) και στην πραγματοποίηση γενικών ανακοινώσεων γραφείου.

Κάθε τμήμα που εξάγει πληροφορίες για την υπόλοιπη εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πλεονεκτήματα ενός wiki για την ορθολογική χρήση των καναλιών επικοινωνίας.

Η συνάντηση Business Wiki

Το Wikis μπορεί επίσης να διαδραματίσει ρόλο στην ενίσχυση των συναντήσεων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να τις αντικαταστήσει εντελώς. Ένα wiki μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αποθηκεύσετε τα πρακτικά των συνεδριάσεων και να δώσετε την ευκαιρία στους υπαλλήλους να προσφέρουν πρόσθετες πληροφορίες εκτός της συνάντησης.

Ένα wiki μπορεί επίσης να μειώσει τον αριθμό των συναντήσεων που απαιτούνται για να κρατήσει ένα έργο σε καλό δρόμο. Η επικοινωνία και η συνέργεια των ιδεών είναι οι δύο κύριοι στόχοι των περισσότερων συναντήσεων και ένα wiki είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να επιτύχει και τους δύο αυτούς στόχους.

Για παράδειγμα, πόσο μακριά μπορεί να πάει η συνάντηση wiki, η IBM πραγματοποίησε μια παγκόσμια συνάντηση wiki τον Σεπτέμβριο του 2006 με online συζητήσεις που διήρκεσαν τρεις μέρες. Πάνω από 100.000 άτομα από περισσότερες από 160 χώρες συμμετείχαν σε αυτό που η IBM θεωρούσε μια άκρως επιτυχημένη συνάντηση προβληματισμού.

Επιχειρηματική οργάνωση του έργου Wiki

Λαμβάνοντας μια συνάντηση wiki ένα βήμα παραπέρα, ένα wiki μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συγκεντρώσει τις πληροφορίες και την οργάνωση ενός ολόκληρου έργου. Όχι μόνο θα μπορούσε να αποθηκεύσει τις σημειώσεις της συνάντησης και να προσφέρει συνέργια ανταλλαγής ιδεών, μπορεί να οργανώσει το έργο σε ένα ανοιχτό περιβάλλον με αμφίδρομη επικοινωνία.

Σκεφτείτε τα μειονεκτήματα της συμβατικής συνάντησης. Με πάρα πολλούς ανθρώπους, μια συνάντηση γίνεται μια πληροφορία-χωματερή παρά μια αποστολή συγκέντρωσης ιδεών. Αλλά, με πολύ λίγους ανθρώπους, διατρέχετε τον κίνδυνο να αποκλείσετε κάποιον του οποίου οι ιδέες θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του έργου.

Σε μια παραδοσιακή οργάνωση, τα έργα μπορούν συχνά να μεταβούν σε μια ηγετική ομάδα και μια ομάδα οπαδών, όπου οι ηγέτες χρεώνουν πληροφορίες και δίνουν οδηγίες στους οπαδούς, ενώ αυτοί οι οπαδοί απλώς πηγαίνουν για τα καθήκοντά τους.

Με την οργάνωση wiki, όλοι οι συμμετέχοντες στο έργο μπορούν να λάβουν τις ίδιες πληροφορίες και είναι σε θέση να μοιράζονται ιδέες απρόσκοπτα. Παρέχει έναν τρόπο για να εξουσιοδοτήσει τον εργαζόμενο και να τον αφήσει να πάρει την κυριότητα του έργου, οδηγώντας το με τις δικές του ιδέες και, τελικά, παρέχοντας καλύτερες λύσεις.

Ουσιαστικά, είναι ένας τρόπος να σκοτωθεί ο δρόμος μονής κατεύθυνσης των ιδεών που ρέουν από την κορυφή και κατεβαίνουν και δημιουργούν στη θέση του ένα ανοιχτό περιβάλλον όπου οι καλύτερες ιδέες μπορούν να εκφραστούν και στη συνέχεια να οικοδομηθούν μέσα από μια ομαδική προσπάθεια.

Επιχειρησιακή τεκμηρίωση Wiki

Η τεκμηρίωση του έργου μπορεί μερικές φορές να είναι μια βρώμικη λέξη στις επιχειρήσεις, ειδικά στα τμήματα τεχνολογίας πληροφοριών. Όλοι προσπαθούν για αυτό, αλλά δεν το έχουν όλοι. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του φραγμού διαίσθησης. Με απλά λόγια, η τεκμηρίωση του έργου συχνά δεν είναι μια πολύ διαισθητική διαδικασία, και όταν κάτι δεν είναι διαισθητικό, χτυπάει.

Οι αυθαίρετες μορφές και πρότυπα μπορεί συχνά να φαίνονται σαν απασχολημένος έργο που αφαιρεί χρόνο που θα μπορούσε να δαπανηθεί καλύτερα επικεντρώνοντας στην παραγωγικότητα και τη μετακίνηση του έργου, αλλά η τεκμηρίωση είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Τα Wikis έχουν σχεδιαστεί για να είναι μια απλή, εύκολη στη χρήση συνεργάσιμη μηχανή τεκμηρίωσης. Επίσης, δοκιμάζονται με μάχη με εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που χρησιμοποιούν καθημερινά wikis. Λόγω του ανοιχτού σχεδιασμού τους, μπορούν να αποτελέσουν το τέλειο εργαλείο για την τεκμηρίωση ενός ευρέος φάσματος έργων, από μεγάλα σε μικρά και από τεχνικά έως μη τεχνικά.