Τηλεοράσεις Sony BRAVIA - 240hz, 120hz ή 60hz;

Αγορά συμβουλών για τηλεοράσεις Sony BRAVIA

Γνωρίζατε ότι μία από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που θα κάνετε κατά την αγορά μιας τηλεόρασης της Sony είναι η επιλογή του ρυθμού ανανέωσης; Η σειρά τηλεοράσεων BRAVIA της Sony έρχεται σε τρεις γεύσεις - 240hz, 120hz, και 60hz.

Τι είναι ο ρυθμός ανανέωσης;

Έχετε δει τους αριθμούς κατά την ανάγνωση των στοιχείων του προϊόντος BRAVIA - 60Hz, 120Hz και 240Hz. Αυτοί οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν το συνολικό αριθμό των σαρώσεων που εκτελούνται στην οθόνη μέσα σε ένα δευτερόλεπτο του χρόνου. Πώς επηρεάζουν αυτές οι σαρώσεις στην ποιότητα της εικόνας που εμφανίζεται στην οθόνη.

Περισσότερες σαρώσεις σημαίνει περισσότερες λεπτομέρειες, λιγότερη θόλωση στην οθόνη. Ως αποτέλεσμα, οι κινούμενες εικόνες θα πρέπει να είναι σαφώς σαφέστερες σε μια τηλεόραση 120Hz σε σύγκριση με μια τηλεόραση 60Hz.

Το μειονέκτημα ενός ταχύτερου ρυθμού ανανέωσης είναι μια υψηλότερη τιμή αγοράς, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω λίστα, η οποία δείχνει αυξήσεις τιμών καθώς μετακινείτε από κάτω προς τα πάνω μέσω της σειράς προϊόντων BRAVIA από 60Hz σε 240Hz. Οι τιμές και τα μοντέλα λήφθηκαν απευθείας από την ιστοσελίδα της Sony Style για τηλεοράσεις BRAVIA 46 ιντσών:

BRAVIA - 240hz, 120hz και 60hz

Όπως μπορείτε να πείτε από τη σύγκριση τιμών παραπάνω, η Sony χρησιμοποιεί τρία ποσοστά ανανέωσης στη σειρά τηλεοράσεων LCD BRAVIA της σειράς BRAVIA - 60Hz, 120Hz και 240Hz.

Κάνοντας μια στιγμή την τιμή, η ανανέωση είναι σημαντική εάν ζητάτε την καλύτερη εικόνα ενώ παρακολουθείτε πολλά περιεχόμενα δράσης, όπως σπορ, ταινίες ή ακόμα και προγραμματισμό με κινούμενο κείμενο. Ο ρυθμός ανανέωσης δεν είναι τόσο σημαντικός αν παρακολουθείτε πολλά σαπούνια κατά τη διάρκεια της ημέρας ή παλαιότερο κοινοπρακτικό περιεχόμενο που δεν έχει πολλή κίνηση.

240Hz - XBR9 και σειρά Z

Θα μπορούσαμε πιθανώς να περάσουμε ώρες συζητώντας κατά πόσον τα ανθρώπινα μάτια μπορούν να δουν μια διαφορά όταν κάνουν μια παράλληλη σύγκριση μεταξύ των 240Hz BRAVIA και των 120Hz BRAVIA. Έτσι, δεδομένου ότι εγώ συγγραφέας αυτό το άρθρο θα τελειώσω τη συζήτηση εδώ και προτείνω ότι δεν θα είστε σε θέση να πω μια διαφορά στην οθόνη στην ποιότητα εικόνας μεταξύ των 240Hz και 120Hz πάνελ. Ξέρω ότι δεν μπορώ να πω μια διαφορά.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σούπερ ανθρώπινα μάτια. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να διαβάσουν έναν αριθμό γραμμένο σε ένα fastball καθώς ταξιδεύει σε αυτά σε πάνω από 90 mph. Έτσι, εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους και μπορείτε να δείτε μια διαφορά μεταξύ 240Hz και 120Hz τότε παρακαλώ μοιραστείτε την ιστορία σας με την οπτικά αμφισβητηθεί.

Έτσι, η τελική μου λέξη στα 240Hz είναι ότι δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο πίνακας 240Hz εκτελεί καλύτερα σε χαρτί από ένα 120Hz, αλλά η τιμή δεν έχει φτάσει στο σημείο στο οποίο μπορώ να δω τη δαπάνη των επιπλέον $ 500 για παροχές που πιθανότατα δεν θα δει.

Αντ 'αυτού, σκεφτείτε μια BRAVIA 120Hz, χρησιμοποιήστε τα χρήματα που αποθηκεύετε στην αγορά της τηλεόρασης και εφαρμόστε την για μια εκτεταμένη εγγύηση. Ή, αν έχετε ρυθμίσει σε 240Hz τότε ίσως να θέλετε να εξετάσετε τις τηλεοράσεις LED 240Hz. Η εικόνα τους θα σας εκτοξεύσει με τρόπους ακόμα και αν η BRAVIA δεν θα κάνει 240Hz.

120Hz - σειρά W, σειρά VE5 και σειρά V

Αν η συντριπτική μου έγκριση των 120Hz στην ενότητα 240Hz δεν απάντησε σε αυτή την ερώτηση τότε επιτρέψτε μου να το γράψω εδώ - πιστεύω ότι το 120Hz είναι καλύτερο να αγοράσει από 240Hz όταν κοιτάζει τις τηλεοράσεις Sony BRAVIA. Θα μπορούσα να αλλάξω τη γνώμη μου εγκαίρως, αλλά τώρα η απόδοση της επένδυσης των 240Hz δεν αρκεί για να δικαιολογήσει μια σήμανση 500 $.

Λυπάμαι για τη Sony, αλλά ένας ανώνυμος πωλητής στη Best Buy συμφώνησε μαζί μου όταν το έκανα αυτό το σημείο χθες, κάτι που έχει νόημα, δεδομένου ότι οι πωλητές τηλεοράσεων περνούν ώρες παρακολουθώντας τις τηλεοράσεις δίπλα δίπλα.

Ωστόσο, είναι λογικό να δαπανάτε περισσότερα σε μια BRAHIA 120Hz όταν επιλέγετε μεταξύ 120Hz και 60Hz. Η βελτίωση της συνολικής εικόνας αξίζει την ακριβότερη τιμή αγοράς σε σύγκριση με ισοδύναμα 60Hz.

60Hz - Σειρά S

Η τηλεοράσεις LCD BRAVIA Series S 60Hz είναι μια καλή τιμή όταν συγκρίνονται με τις τιμές των μοντέλων BRAVIA 120Hz και 240Hz. Ο λόγος είναι επειδή οι πίνακες της σειράς S έχουν πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά επεξεργασίας βίντεο ενσωματωμένα σε αυτά όπως τα μοντέλα BRAVIA 120Hz και 240Hz, μόνο χωρίς το σούπερ γρήγορο ρυθμό ανανέωσης. Έτσι, θα έχετε ακόμα μια εξαιρετική τηλεόραση 60Hz.

Μην ξεχνάτε επίσης ότι το 60Hz είναι το πώς παρακολουθείτε τηλεόραση για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας. Επιπλέον, τα ταχύτερα ποσοστά ανανέωσης όπως τα 120Hz και 240Hz είναι σχετικά καινούργια και μπορεί να φαίνονται περίεργα αν δεν είστε συνηθισμένοι στην υπερβολικά ευκρινή εικόνα. Με άλλα λόγια, οι ταχύτεροι ρυθμοί ανανέωσης μπορούν να κάνουν μια πραγματική εικόνα να μοιάζει ψεύτικη.

Η κατώτατη γραμμή κατά την επιλογή της τηλεόρασης BRAVIA είναι η σύγκριση εικόνων από διάφορα μοντέλα πριν αποφασίσετε μεταξύ 60Hz, 120Hz και 240Hz. Δώστε ερωτήσεις και σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε τον κατασκευαστή για διευκρινίσεις.