Σταθμός οικιακού κινηματογράφου Yamaha DVX-S120 - Επισκόπηση προϊόντων

Εισαγωγή στον Σταθμό Home Cinema Yamaha DVX-S120

Παίρνω συχνά από τους αναγνώστες πώς μπορούν να ξεκινήσουν στο σπίτι θέατρο χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία και να χρειαστεί να αγοράσουν πολλά εξαρτήματα. Μια δημοφιλής λύση για ένα ελάχιστο κόπο και κόστος είναι με ένα σύστημα home-in-a-box. Βασικά, τέτοια συστήματα παρέχουν στον καταναλωτή όλα όσα χρειάζονται για να ρυθμίσει ένα βασικό σύστημα ήχου / βίντεο οικιακού κινηματογράφου, εκτός από την τηλεόραση ή την οθόνη βίντεο. Μια είσοδος σε αυτή την κατηγορία συναρπαστικών προϊόντων είναι ο Σταθμός Home Cinema Yamaha DVX-S120.

Χαρακτηριστικά Προϊόντος

Το DVX-S120 είναι αγκυροβολημένο από μια σύνθετη μονάδα DVD / AV δέκτη. Η ενότητα DVD / CD player είναι ικανή για προοδευτική σάρωση και διαθέτει συνιστώσες , S-video και συνθετικές εξόδους .

Η ενότητα δέκτη / ενισχυτή περιέχει έναν πλήρως λειτουργικό δέκτη 5.1 καναλιών με αποκωδικοποίηση ήχου surround Dolby Digital και DTS, καθώς και επεξεργασίες Dolby Pro Logic II και αρκετές ιδιόκτητες λειτουργίες surround Yamaha DSP (Digital Sound Processing).

Επιπλέον, το DVX-S120 προσφέρει αποκωδικοποίηση μήτρας 6.1 καναλιών δημιουργώντας ένα εικονικό ή φανταστικό οπίσθιο κεντρικό κανάλι. Αυτό προσθέτει περισσότερο βάθος surround τόσο σε 5.1 όσο και σε 6.1 encoded DVD channe1, χωρίς την ανάγκη ενός επιπλέον καναλιού ενισχυτή ή ενός ηχείου κεντρικού καναλιού πίσω. Η ισχύς εξόδου του ενισχυτή είναι 45 WPCx5. Ο δέκτης διαθέτει επίσης δέκτη AM / FM με 40 προεπιλογές καναλιών.

Ο δέκτης παρέχει επιπλέον εισόδους ήχου / εικόνας για σύνδεση VCR ή DVD recorder και είσοδο και έξοδο ψηφιακού ήχου για CD ή MD recorder. Περιλαμβάνεται επίσης μια υποδοχή ακουστικών για ιδιωτική ακρόαση, που περιλαμβάνει το ακουστικό Silent Cinema surround της Yamaha. Για να ολοκληρώσετε τη συσκευασία DVX-S120, υπάρχει ένα υπογούφερ που τροφοδοτείται με 100 Watt, καθώς και πέντε δορυφορικά ηχεία για τα κύρια κανάλια, τα surround και τα κεντρικά κανάλια. Τέλος, ολόκληρο το σύστημα μπορεί να ελεγχθεί με το παρεχόμενο ασύρματο τηλεχειριστήριο.

Ρύθμιση

Για τη ρύθμιση, όλες οι συνδέσεις και τα καλώδια παρέχονται στο κουτί και έχουν χρωματική κωδικοποίηση, διευκολύνοντας την εγκατάσταση. Χωρίς να σπάσει το εγχειρίδιο του χρήστη, έβλεπα ένα DVD σε περιβάλλον ήχο σε περίπου 20 λεπτά από τη στιγμή που άνοιξα το κιβώτιο.

Ωστόσο, αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη, είναι εύκολο να το καταλάβετε, με καλές εικονογραφήσεις. Επίσης, παρέχεται μια λειτουργία δοκιμαστικού τόνου για τη βαθμονόμηση των επιπέδων των ηχείων. Τέλος, το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο, η οθόνη του μπροστινού πίνακα και τα μενού στην οθόνη έκαναν εύκολη την περιήγηση στις διάφορες λειτουργίες ρύθμισης.

Άλλα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν την αναθεώρηση ήταν μια οθόνη τηλεόρασης Sony 20 ιντσών (Standard AV inputs) και μια τηλεοράδα LCD 30 ιντσών Olevia LT30HV με εισόδους S-Video και προοδευτικής σάρωσης. Οι συσκευές αναπαραγωγής DVD σύγκρισης που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η συσκευή εγγραφής DVD DVDR985 της Philips (προοδευτική σάρωση) και η συσκευή Pioneer DV-525 (S-video). Οι συγκρίσεις ήχου έγιναν χρησιμοποιώντας δέκτη AV Yamaha HTR-5490 AV με δορυφορικά ηχεία Optimus PRO-LX5II και υπογούφερ Yamaha YST-SW205. Τα στερεοφωνικά ακουστικά Shure E3c χρησιμοποιήθηκαν για την αξιολόγηση της λειτουργίας Silent Cinema.

Το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε περιελάμβανε αποσπάσματα από το Σικάγο, τους Πειρατές της Καραϊβικής, το Kill Bill, το Vol1, το Passionada, την κοιλάδα του Gwangi και το Moulin Rouge , καθώς και επιλεγμένα μουσικά CD και δίσκους DTS.

Εκτέλεση

Βρήκα ότι ο φορέας DVD δεν έπαιζε μόνο δίσκους DVD-Video, αλλά CD, CDR, CDRW, καθώς και δίσκους μουσικής DTS CD. Το DVX-S120 δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα σπιτικά DVD-R, DVD + R και DVD + RW .

Στην οπτική πλευρά των πραγμάτων, οι εικόνες που αναπαράγονται από το DVD player ήταν πολύ καλές, με βάση τον τύπο της εξόδου που χρησιμοποιήθηκε. Το DVX-S120 δοκιμάστηκε καλά και στις δύο τηλεοράσεις Sony CRT 20 ιντσών με τυποποιημένες εισόδους AV και τηλεοράσεις LCD 30 ιντσών Olevia LT30HV με εισόδους S-video και Component. Με την αναπαραγωγή DVD, το DVX-S120 επέδειξε σταθερό χρώμα, λεπτομέρεια και έλεγχο τεχνούργου, αλλά δεν είναι τόσο συνεπής σε λειτουργία προοδευτικής σάρωσης όσο και η απόδοση του Philips DVDR985 (που έχει επεξεργασία Faroudja DCDi).

Στην ηχητική πλευρά των πραγμάτων, η περιφέρεια surround και στις δύο λειτουργίες Dolby Digital και DTS ήταν εξαιρετική για ένα τόσο μικρό σύστημα. Η κατεύθυνση του ήχου ήταν ακριβής και το ηχητικό στάδιο ήταν πολύ τρισδιάστατο. Επιπλέον, η σκηνή surround στο πολυκαναλικό μουσικό υλικό, όπως οι δίσκοι DTS-music και οι δίσκοι DVD-Audio με στρώμα DTS ή Dolby Digital, ήταν επίσης πολύ καλός. Όσον αφορά την απόκριση μπάσων, το υπογούφερ ήταν αρκετά καλό για μια συμπαγή μονάδα. Το μεσαίο τμήμα ήταν ξεχωριστό. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα μπορεί να είναι κάπως σκληρά και στις δύο ταινίες / πηγές μουσικής.

Τελική λήψη

Πρέπει να σημειωθεί ότι το DVX-S120 δεν διαθέτει δυνατότητα αναπαραγωγής SACD ή DVD-Audio . Ωστόσο, με τις λειτουργίες surround DSP, καθώς και με την 5.1 και την εικονική αποκωδικοποίηση 6.1 καναλιών, το DVX-S120 είναι μια πολύ ευέλικτη μονάδα από την άποψη του ήχου.

Η απόδοση βίντεο είναι επίσης σταθερή από τα σύνθετα, S-video και προοδευτικά αποτελέσματα σάρωσης. Ο χρόνος φόρτωσης του DVD και η ταχύτητα προώθησης του κεφαλαίου είναι τυπικοί.

Ωστόσο, στην αρνητική πλευρά, το παρεχόμενο καλώδιο ομιλητών είναι κάπως αδύνατο, τα σκαμπανεβάσματα μπορεί να είναι σκληρά κατά περιόδους, υπάρχει ασθενής έξοδος μπάσων στη λειτουργία Silent Cinema και η μέτρια έξοδος ισχύος μπορεί να μην επαρκεί για μεγαλύτερο δωμάτιο.

Συμπερασματικά, από την κομψή σχεδίαση έως την ευκολία εγκατάστασης, τη στερεή αναπαραγωγή DVD video player και την εξαιρετική ηχογράφηση surround, το DVX-S120 είναι καλές επιδόσεις στην περιοχή τιμών του κάτω των $ 500. Αυτό είναι σίγουρα ένα σύστημα που απευθύνεται σε χρήστες και χρήστες σε αρχικό επίπεδο σε μικρότερα περιβάλλοντα ακρόασης, όπως ένα διαμέρισμα, ένα υπνοδωμάτιο ή ένα γραφείο. Με αυτές τις προοπτικές, μπορώ να συστήσω τον σταθμό DVX-S120 του οικιακού κινηματογράφου ότι αξίζει να το εξετάσετε κατά την αγορά ενός συστήματος home theater-in-a-box.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Yamaha διέκοψε την παραγωγή του DVX-S120, αλλά μπορεί να είναι ακόμα διαθέσιμη μέσω τρίτων.

Επίσης, για συγκρίσεις με τα πλέον διαθέσιμα προϊόντα που είναι παρόμοια, ανατρέξτε στην περιοδικά ενημερωμένη λίστα των συστημάτων Home Theatre-in-a-Box .

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.