Εντολές γραμμής εντολών των Windows XP (Μέρος 2)

Μέρος 2 μιας πλήρους λίστας εντολών γραμμής εντολών στα Windows XP

Αυτό είναι το δεύτερο μέρος μιας αλυσωτής αλφαβητικής λίστας εντολών που διατίθεται από τη γραμμή εντολών στα Windows XP.

Ανατρέξτε στις εντολές εντολών γραμμής εντολών των Windows XP, Μέρος 1, για το πρώτο σύνολο εντολών.

append - net | netsh - xcopy

Netsh

Η εντολή netsh χρησιμοποιείται για την εκκίνηση του Network Shell, ενός βοηθητικού προγράμματος γραμμής εντολών που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της διαμόρφωσης δικτύου του τοπικού ή ενός απομακρυσμένου υπολογιστή.

Netstat

Η εντολή netstat χρησιμοποιείται συνήθως για να εμφανίζονται όλες οι ανοιχτές συνδέσεις δικτύου και οι θύρες ακρόασης. Περισσότερο "

Nlsfunc

Η εντολή nlsfunc χρησιμοποιείται για τη φόρτωση πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας ή περιοχής.

Η εντολή nlsfunc δεν είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις 64 bit των Windows XP.

Nslookup

Το nslookup χρησιμοποιείται συνήθως για την εμφάνιση του ονόματος του κεντρικού υπολογιστή μιας καταχωρημένης διεύθυνσης IP. Η εντολή nslookup ζητά από τον διαμορφωμένο διακομιστή DNS να εντοπίσει τη διεύθυνση IP .

Ntbackup

Η εντολή ntbackup χρησιμοποιείται για την εκτέλεση διαφόρων λειτουργιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από τη γραμμή εντολών ή από ένα αρχείο δέσμης ή δέσμης ενεργειών.

Ntsd

Η εντολή ntsd χρησιμοποιείται για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών εντοπισμού σφαλμάτων εντολών.

Openfiles

Η εντολή openfiles χρησιμοποιείται για την εμφάνιση και αποσύνδεση ανοιχτών αρχείων και φακέλων σε ένα σύστημα.

Μονοπάτι

Η εντολή διαδρομής χρησιμοποιείται για την εμφάνιση ή τη ρύθμιση μιας συγκεκριμένης διαδρομής που είναι διαθέσιμη σε εκτελέσιμα αρχεία.

Διαδρομή

Η εντολή διαδρομής λειτουργεί πολύ σαν την εντολή tracert, αλλά θα αναφέρει επίσης πληροφορίες σχετικά με την καθυστέρηση και την απώλεια δικτύου σε κάθε hop.

Παύση

Η εντολή παύσης χρησιμοποιείται σε ένα αρχείο δέσμης ή δέσμης ενεργειών για να διακόψετε την επεξεργασία του αρχείου. Όταν χρησιμοποιείται η εντολή παύσης, πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για να συνεχίσετε ... το μήνυμα εμφανίζεται στο παράθυρο εντολών.

Pentnt

Η εντολή pentnt χρησιμοποιείται για την ανίχνευση σφαλμάτων διαίρεσης κινητής υποδιαστολής στο τσιπ Intel Pentium. Η εντολή pentnt χρησιμοποιείται επίσης για την ενεργοποίηση της προσομοίωσης κυμαινόμενου σημείου και την απενεργοποίηση του υλικού κινητής υποδιαστολής.

Ping

Η εντολή ping στέλνει ένα μήνυμα αίτησης Echo Message Protocol Protocol Message Message (ICMP) σε έναν καθορισμένο απομακρυσμένο υπολογιστή για να επαληθεύσει τη συνδεσιμότητα σε επίπεδο IP. Περισσότερο "

Popd

Η εντολή popd χρησιμοποιείται για να αλλάξει τον τρέχοντα κατάλογο σε εκείνον που έχει πρόσφατα αποθηκευτεί από την εντολή pushd. Η εντολή popd χρησιμοποιείται συνήθως από ένα αρχείο παρτίδας ή δέσμης ενεργειών.

Powercfg

Η εντολή powercfg χρησιμοποιείται για τη διαχείριση των ρυθμίσεων διαχείρισης ενέργειας των Windows από τη γραμμή εντολών.

Τυπώνω

Η εντολή εκτύπωσης χρησιμοποιείται για την εκτύπωση ενός καθορισμένου αρχείου κειμένου σε μια συγκεκριμένη συσκευή εκτύπωσης.

Προτροπή

Η εντολή prompt χρησιμοποιείται για να προσαρμόσει την εμφάνιση του κειμένου που ζητάει στην εντολή Command Prompt.

Pushd

Η εντολή pushd χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ενός καταλόγου για χρήση, συνήθως από ένα πρόγραμμα δέσμης ή δέσμης ενεργειών.

Qappsrv

Η εντολή qappsrv χρησιμοποιείται για την προβολή όλων των διακομιστών κεντρικού υπολογιστή περιήγησης απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας που είναι διαθέσιμα στο δίκτυο.

Qprocess

Η εντολή qprocess χρησιμοποιείται για την εμφάνιση πληροφοριών σχετικά με τις διεργασίες που εκτελούνται.

Qwinsta

Η εντολή qwinsta χρησιμοποιείται για την εμφάνιση πληροφοριών σχετικά με ανοικτές συνεδρίες απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας.

Ρασαούτου

Η εντολή rasautou χρησιμοποιείται για τη διαχείριση διευθύνσεων AutoDial κλήσης απομακρυσμένης πρόσβασης.

Rasdial

Η εντολή rasdial χρησιμοποιείται για να ξεκινήσει ή να τερματιστεί μια σύνδεση δικτύου για έναν υπολογιστή-πελάτη της Microsoft.

Rcp

Η εντολή rcp χρησιμοποιείται για την αντιγραφή αρχείων μεταξύ ενός υπολογιστή με Windows και ενός συστήματος που χρησιμοποιεί τον δαίμονα rshd.

Rd

Η εντολή rd είναι η συντομογραφία της εντολής rmdir.

Αναρρώνω

Η εντολή ανάκτησης χρησιμοποιείται για την ανάκτηση αναγνωρίσιμων δεδομένων από έναν κακό ή ελαττωματικό δίσκο.

Reg

Η εντολή reg χρησιμοποιείται για τη διαχείριση του Μητρώου των Windows από τη γραμμή εντολών . Η εντολή reg μπορεί να εκτελεί κοινές λειτουργίες μητρώου όπως την προσθήκη κλειδιών μητρώου, την εξαγωγή του μητρώου κ.λπ.

Regini

Η εντολή regini χρησιμοποιείται για να ορίσετε ή να αλλάξετε δικαιώματα μητρώου και τιμές μητρώου από τη γραμμή εντολών.

Regsvr32

Η εντολή regsvr32 χρησιμοποιείται για την καταχώρηση ενός αρχείου DLL ως συνιστώσα εντολών στο μητρώο των Windows.

Relog

Η εντολή relog χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων αρχείων καταγραφής επιδόσεων από δεδομένα σε υπάρχοντα αρχεία καταγραφής επιδόσεων.

Rem

Η εντολή rem χρησιμοποιείται για την εγγραφή σχολίων ή παρατηρήσεων σε ένα αρχείο δέσμης ή δέσμης ενεργειών.

Ren

Η εντολή ren είναι η συντομογραφία της εντολής μετονομασίας.

Μετονομάζω

Η εντολή μετονομασίας χρησιμοποιείται για να αλλάξει το όνομα του μεμονωμένου αρχείου που καθορίζετε.

Αντικαθιστώ

Η εντολή αντικατάστασης χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση ενός ή περισσοτέρων αρχείων με ένα ή περισσότερα άλλα αρχεία.

Επαναφορά

Η εντολή επαναφοράς, που εκτελείται ως περίοδος επαναφοράς , χρησιμοποιείται για την επαναφορά του λογισμικού και του υλικού του υποσυστήματος συνεδρίας σε γνωστές αρχικές τιμές.

Rexec

Η εντολή rexec χρησιμοποιείται για την εκτέλεση εντολών σε απομακρυσμένους υπολογιστές που εκτελούν το daemon rexec.

Rmdir

Η εντολή rmdir χρησιμοποιείται για τη διαγραφή ενός υπάρχοντος και τελείως κενού φακέλου.

Διαδρομή

Η εντολή διαδρομής χρησιμοποιείται για τον χειρισμό πινάκων δρομολόγησης δικτύου.

Rsh

Η εντολή rsh χρησιμοποιείται για την εκτέλεση εντολών σε απομακρυσμένους υπολογιστές που εκτελούν τον δαίμονα rsh.

Rsm

Η εντολή rsm χρησιμοποιείται για τη διαχείριση πόρων μέσων χρησιμοποιώντας την Αφαιρούμενη αποθήκευση.

Runas

Η εντολή runas χρησιμοποιείται για την εκτέλεση ενός προγράμματος χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια άλλου χρήστη.

Rwinsta

Η εντολή rwinsta είναι η συντομογραφία της εντολής reset session.

Sc

Η εντολή sc χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση των πληροφοριών σχετικά με τις υπηρεσίες. Η εντολή sc επικοινωνεί με το διαχειριστή ελέγχου υπηρεσίας.

Schtasks

Η εντολή schtasks χρησιμοποιείται για να προγραμματίσετε συγκεκριμένα προγράμματα ή εντολές για να εκτελέσετε μια συγκεκριμένη ώρα. Η εντολή schtasks μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία, διαγραφή, αναζήτηση, αλλαγή, εκτέλεση και ολοκλήρωση προγραμματισμένων εργασιών.

Sdbinst

Η εντολή sdbinst χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων αρχείων βάσεων δεδομένων SDB.

Secedit

Η εντολή secedit χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση και την ανάλυση της ασφάλειας του συστήματος, συγκρίνοντας την τρέχουσα διαμόρφωση ασφαλείας με ένα πρότυπο.

Σειρά

Η εντολή set χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση ορισμένων επιλογών στη γραμμή εντολών.

Setlocal

Η εντολή setlocal χρησιμοποιείται για να ξεκινήσει ο εντοπισμός των αλλαγών περιβάλλοντος μέσα σε ένα αρχείο δέσμης ή δέσμης ενεργειών.

Setver

Η εντολή setver χρησιμοποιείται για τον ορισμό του αριθμού έκδοσης MS-DOS που αναφέρει το MS-DOS σε ένα πρόγραμμα.

Η εντολή setver δεν είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις 64 bit των Windows XP.

Sfc

Η εντολή sfc χρησιμοποιείται για την επαλήθευση και την αντικατάσταση σημαντικών αρχείων συστήματος των Windows. Η εντολή sfc αναφέρεται επίσης ως Έλεγχος αρχείων συστήματος (System File Checker) και Έλεγχος πόρων των Windows (Windows Resource Checker). Περισσότερο "

Σκιά

Η εντολή σκιά Χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση μιας άλλης συνεδρίας υπηρεσιών απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας.

Μερίδιο

Η εντολή κοινής χρήσης χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση λειτουργιών κλειδώματος αρχείων και κοινής χρήσης αρχείων στο MS-DOS.

Η εντολή κοινής χρήσης δεν είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις 64 bit των Windows XP και είναι διαθέσιμη μόνο σε εκδόσεις 32 bit για υποστήριξη παλαιότερων αρχείων MS-DOS.

Βάρδια

Η εντολή shift χρησιμοποιείται για να αλλάξει τη θέση των αντικαταστάσιμων παραμέτρων σε ένα αρχείο δέσμης ή δέσμης ενεργειών.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η εντολή τερματισμού λειτουργίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακοπή, την επανεκκίνηση ή την αποσύνδεση του τρέχοντος συστήματος ή ενός απομακρυσμένου υπολογιστή. Περισσότερο "

Είδος

Η εντολή ταξινόμησης χρησιμοποιείται για την ανάγνωση δεδομένων από μια καθορισμένη είσοδο, την ταξινόμηση αυτών των δεδομένων και την επιστροφή των αποτελεσμάτων αυτού του είδους στην οθόνη Γραμμή εντολών, σε ένα αρχείο ή σε άλλη συσκευή εξόδου.

Αρχή

Η εντολή εκκίνησης χρησιμοποιείται για να ανοίξει ένα νέο παράθυρο γραμμής εντολών για να εκτελέσει ένα καθορισμένο πρόγραμμα ή εντολή. Η εντολή εκκίνησης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ξεκινήσει μια εφαρμογή χωρίς να δημιουργήσει ένα νέο παράθυρο.

Subst

Η εντολή subst χρησιμοποιείται για τη σύνδεση μιας τοπικής διαδρομής με ένα γράμμα μονάδας δίσκου. Η εντολή subst είναι πολύ παρόμοια με την εντολή net use εκτός από την τοπική διαδρομή που χρησιμοποιείται αντί για μια κοινή διαδρομή δικτύου.

Πληροφορίες συστήματος

Η εντολή systeminfo χρησιμοποιείται για την εμφάνιση βασικών πληροφοριών διαμόρφωσης των Windows για τον τοπικό ή έναν απομακρυσμένο υπολογιστή.

Taskkill

Η εντολή taskkill χρησιμοποιείται για να τερματίσει μια τρέχουσα εργασία. Η εντολή taskkill είναι το ισοδύναμο γραμμής εντολών για το τερματισμό μιας διεργασίας στο Task Manager στα Windows.

Λίστα εργασιών

Εμφανίζει μια λίστα εφαρμογών, υπηρεσιών και του αναγνωριστικού διαδικασίας (PID) που εκτελείται αυτήν τη στιγμή είτε σε τοπικό είτε σε απομακρυσμένο υπολογιστή.

Tcmsetup

Η εντολή tcmsetup χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση ή την απενεργοποίηση του προγράμματος-πελάτη διασύνδεσης προγραμματισμού εφαρμογών τηλεφωνίας (TAPI).

Telnet

Η εντολή telnet χρησιμοποιείται για επικοινωνία με απομακρυσμένους υπολογιστές που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο Telnet .

Tftp

Η εντολή tftp χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αρχείων προς και από έναν απομακρυσμένο υπολογιστή στον οποίο εκτελείται η υπηρεσία TFTP (Trivial File Transfer Protocol) ή ο δαίμονας.

χρόνος

Η εντολή χρόνου χρησιμοποιείται για να εμφανίσει ή να αλλάξει την τρέχουσα ώρα.

Τίτλος

Η εντολή τίτλου χρησιμοποιείται για τον ορισμό του τίτλου παραθύρου γραμμής εντολών.

Tlntadmn

Η εντολή tlntadmn χρησιμοποιείται για τη διαχείριση τοπικού ή απομακρυσμένου υπολογιστή με διακομιστή Telnet.

Tracerpt

Η εντολή tracerpt χρησιμοποιείται για την επεξεργασία αρχείων ανίχνευσης συμβάντων ή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο από παρόχους εντοπισμού συμβάντων με όργανα.

Tracert

Η εντολή tracert χρησιμοποιείται για την εμφάνιση λεπτομερειών σχετικά με τη διαδρομή που λαμβάνει ένα πακέτο σε έναν καθορισμένο προορισμό. Περισσότερο "

Δέντρο

Η εντολή δέντρο χρησιμοποιείται για τη γραφική εμφάνιση της δομής φακέλου μιας καθορισμένης μονάδας ή διαδρομής.

Tscon

Η εντολή tscon χρησιμοποιείται για να επισυνάψει μια περίοδο λειτουργίας χρήστη σε μια περίοδο απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας.

Tsdiscon

Η εντολή tsdiscon χρησιμοποιείται για την αποσύνδεση μιας περιόδου απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας.

Tskill

Η εντολή tskill χρησιμοποιείται για να τερματίσει την καθορισμένη διαδικασία.

Tsshutdn

Η εντολή tsshutdn χρησιμοποιείται για την απομακρυσμένη τερματισμό ή την επανεκκίνηση ενός διακομιστή τερματικού.

Τύπος

Η εντολή τύπου χρησιμοποιείται για την εμφάνιση των πληροφοριών που περιέχονται σε ένα αρχείο κειμένου.

Typeperf

Η εντολή typerperf εμφανίζει δεδομένα απόδοσης στο παράθυρο "Γραμμή εντολών" (Command Prompt) ή γράφει τα δεδομένα σε συγκεκριμένο αρχείο καταγραφής.

Unlodctr

Η εντολή unlodctr καταργεί τα ονόματα μετρητών εξήγησης κειμένου και απόδοσης για ένα πρόγραμμα οδήγησης υπηρεσίας ή συσκευής από το μητρώο των Windows.

Ver

Η εντολή ver χρησιμοποιείται για την εμφάνιση της τρέχουσας έκδοσης των Windows.

Επαληθεύω

Η εντολή επαλήθευσης χρησιμοποιείται για να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα της Γραμμής εντολών να επαληθεύσει ότι τα αρχεία γράφονται σωστά σε ένα δίσκο.

Vol

Η εντολή vol εμφανίζει την ετικέτα τόμου και τον αύξοντα αριθμό ενός καθορισμένου δίσκου, υποθέτοντας ότι υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες. Περισσότερο "

Vssadmin

Η εντολή vssadmin ξεκινά το εργαλείο γραμμής εντολών της γραμμής εντολών της υπηρεσίας σκιώδους αντιγράφου όγκου (Volume Shadow Copy Service), το οποίο εμφανίζει τα τρέχοντα αντίγραφα ασφαλείας σκιωδών όγκων και όλους τους εγκατεστημένους συγγραφείς και παρόχους σκιώδους αντιγραφής

W32tm

Η εντολή w32tm χρησιμοποιείται για τη διάγνωση ζητημάτων με το Windows Time.

Wmic

Η εντολή wmic ξεκινά τη γραμμή εντολών των Windows Management Instrumentation (WMIC), μια διεπαφή δέσμης ενεργειών που απλοποιεί τη χρήση των Windows Management Instrumentation (WMI) και των συστημάτων που διαχειρίζονται μέσω του WMI.

Xcopy

Η εντολή xcopy μπορεί να αντιγράψει ένα ή περισσότερα αρχεία ή δέντρο καταλόγων από τη μια θέση στην άλλη. Περισσότερο "

Μήπως χάσατε μια εντολή Command Prompt;

Προσπάθησα πολύ σκληρά να συμπεριλάβω όλες τις διαθέσιμες εντολές στη γραμμή εντολών στα Windows XP στη λίστα μου παραπάνω, αλλά σίγουρα θα μπορούσα να χάσω ένα. Αν το έκανα, παρακαλώ με ενημερώστε, ώστε να μπορώ να το προσθέσω.