Τι είναι μια εντολή για υπολογιστές;

Ορισμός εντολής

Μια εντολή είναι μια ειδική εντολή που δίνεται σε μια εφαρμογή υπολογιστή για να εκτελέσει κάποιο είδος εργασίας ή λειτουργίας.

Στα Windows, οι εντολές εισάγονται συνήθως μέσω ενός διερμηνέα γραμμής εντολών, όπως η Γραμμή εντολών ή η Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) .

Σημαντικό: Οι εντολές πρέπει να εισάγονται πάντα σε έναν ερμηνευτή γραμμής εντολών ακριβώς. Η εσφαλμένη εισαγωγή εντολής (λάθος σύνταξη , ορθογραφικός ορθογραφικός έλεγχος κ.λπ.) θα μπορούσε να προκαλέσει την αποτυχία ή και χειρότερη εντολή, θα μπορούσε να εκτελέσει λάθος εντολή ή τη σωστή εντολή με λάθος τρόπο δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά "είδη" εντολών και πολλές φράσεις που χρησιμοποιούν την εντολή λέξεων που πιθανώς δεν θα έπρεπε επειδή δεν είναι στην πραγματικότητα εντολές. Ναι, προκαλεί σύγχυση.

Παρακάτω είναι μερικά δημοφιλή είδη εντολών που μπορεί να συναντήσετε:

Εντολές εντολών εντολών

Οι εντολές εντολών εντολών είναι αληθινές εντολές. Με "αληθινές εντολές" εννοώ ότι πρόκειται για προγράμματα που προορίζονται να τρέχουν από μια διεπαφή γραμμής εντολών (στην περίπτωση αυτή η Γραμμή εντολών των Windows) και των οποίων η ενέργεια ή το αποτέλεσμα παράγεται επίσης στη διασύνδεση της γραμμής εντολών.

Δείτε τις εντολές λίστας εντολών γραμμής εντολών για μια πλήρη λίστα αυτών των εντολών με όλες τις λεπτομέρειες που θα θέλατε ποτέ ή για να ελέγξετε τον πίνακα μιας σελίδας του ίδιου χωρίς τις εξηγήσεις για κάθε εντολή.

Εντολές DOS

Οι εντολές DOS, πιο σωστά αποκαλούμενες εντολές MS-DOS, θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι "πιο αγνές" εντολές που βασίζονται στη Microsoft, δεδομένου ότι το MS-DOS δεν είχε γραφικό περιβάλλον, έτσι ώστε κάθε εντολή να ζει εντελώς στον κόσμο της γραμμής εντολών.

Μη συγχέετε τις εντολές DOS και τις εντολές Command Prompt. Το MS-DOS και η γραμμή εντολών ενδέχεται να εμφανιστούν παρόμοια αλλά το MS-DOS είναι ένα πραγματικό λειτουργικό σύστημα ενώ το Command Prompt είναι ένα πρόγραμμα που εκτελείται εντός του λειτουργικού συστήματος των Windows. Και οι δύο μοιράζονται πολλές εντολές, αλλά σίγουρα δεν είναι οι ίδιες.

Ανατρέξτε στις Εντολές Λίστα DOS, εάν ενδιαφέρεστε για τις εντολές που ήταν διαθέσιμες στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος DOS της Microsoft, MS-DOS 6.22.

Εκτελέστε εντολές

Μια εντολή εκτέλεσης είναι απλώς το όνομα που δίνεται σε ένα εκτελέσιμο για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που βασίζεται στα Windows.

Μια εντολή εκτέλεσης δεν είναι εντολή με την αυστηρότερη έννοια - μοιάζει περισσότερο με μια συντόμευση. Στην πραγματικότητα, οι συντομεύσεις που ζουν στο μενού "Έναρξη" ή στην οθόνη "Έναρξη" συνήθως δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απεικόνιση εικονιδίων του εκτελέσιμου για το πρόγραμμα - βασικά μια εντολή εκτέλεσης με μια εικόνα.

Για παράδειγμα, η εντολή "Εκτέλεση" για το Paint, το πρόγραμμα ζωγραφικής και ζωγραφικής στα Windows, είναι mspaint και μπορεί να εκτελεστεί από το πλαίσιο "Εκτέλεση" ή "Αναζήτηση" ή ακόμα και από την "Γραμμή εντολών".

Ορισμένα άλλα παραδείγματα είναι λίγο πιο συγκεχυμένα. Η εντολή τρέχουσας σύνδεσης για την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας, για παράδειγμα, είναι mstsc, αλλά αυτή η εντολή εκτέλεσης έχει κάποιους διακόπτες γραμμής εντολών που κάνουν το άνοιγμα του προγράμματος με συγκεκριμένες παραμέτρους πολύ εύκολο. Ωστόσο, η σύνδεση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας δεν είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για τη γραμμή εντολών, ώστε να μην είναι πραγματικά εντολή.

Ανατρέξτε στις εντολές μου " Εκτέλεση εντολών" στα Windows 8 ή " Εκτέλεση εντολών" στα Windows 7 για μια λίστα εκτελέσιμων προγραμμάτων του λογισμικού στην έκδοση των Windows .

Εντολές του πίνακα ελέγχου

Μια άλλη εντολή που θα αναφερθεί ότι δεν είναι πραγματικά μια εντολή είναι η εντολή applet του πίνακα ελέγχου. Μια εντολή μικροεφαρμογής του Πίνακα Ελέγχου είναι στην πραγματικότητα απλώς η εντολή εκτέλεσης για τον Πίνακα Ελέγχου (Control) με μια παράμετρο που καθοδηγεί τα Windows να ανοίξουν μια συγκεκριμένη μικροεφαρμογή πίνακα ελέγχου .

Για παράδειγμα, η εκτέλεση του ελέγχου / ονόματος Microsoft.DateAndTime ανοίγει την εφαρμογή "Ημερομηνία και Ώρα" απευθείας στον Πίνακα Ελέγχου. Ναι, μπορείτε να εκτελέσετε αυτήν την "εντολή" από τη Γραμμή εντολών, αλλά ο Πίνακας Ελέγχου δεν είναι πρόγραμμα γραμμής εντολών.

Ανατρέξτε στις εντολές της γραμμής εντολών για τα Applets του πίνακα ελέγχου για μια πλήρη λίστα αυτών των "εντολών".

Εντολές κονσόλας αποκατάστασης

Οι εντολές κονσόλας αποκατάστασης είναι επίσης αληθινές εντολές. Οι εντολές της Κονσόλας αποκατάστασης είναι διαθέσιμες μόνο μέσα από την Κονσόλα αποκατάστασης, ο διαχειριστής της γραμμής εντολών είναι διαθέσιμος μόνο για προβλήματα αντιμετώπισης προβλημάτων και μόνο στα Windows XP και Windows 2000.

Διατηρώ επίσης μια λίστα των εντολών της Κονσόλας αποκατάστασης με λεπτομέρειες και παραδείγματα για κάθε εντολή.