Κατανόηση βασικού Twitter Lingo & Slang

Ένας απλός οδηγός για το βασικό Twitter lingo και slang

Πίσω το 2008, έγραψα ένα άρθρο ένα δημοφιλές ιστολόγιο κοινωνικών μέσων ενημέρωσης που ονομάζεται How to Get Your Mom on Twitter . Εκείνη την εποχή, ήταν σχεδόν γελοίο να φανταστεί κάποιος που πραγματικά ήξερε ότι θα συμμετείχε στο Twitter, ειδικά στη μαμά σας, έτσι ώστε το άρθρο προοριζόταν κυρίως για διασκέδαση.

Ο λόγος για τον οποίο ήταν πιο αστείο τότε από σήμερα είναι επειδή τότε το Twitter δεν ήταν τίποτα άλλο από το lingo. Ήταν όλα lingo. Δημιουργούσαμε μια γλώσσα που ο Jack Dorsey (@jack) δεν μπόρεσε να συμβαδίσει με - μέχρι να το κάνει. Η ικανότητα να απαντάτε σε άτομα, να χρησιμοποιείτε λειτουργικά τα hashtags και να συνεχίζετε μια συζήτηση δεν ήταν τόσο προφανής. Δεν υπήρχαν μαθήματα, υπήρχαν ελάχιστες συχνές ερωτήσεις.

Για ένα τόσο απλό δίκτυο, η συντομία του μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Είμαι ακόμα δίνοντας μαθήματα μαμά Twitter μου τα σαββατοκύριακα και μέσω μηνυμάτων κειμένου. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές προσπαθώ να εξηγήσω ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα hashtag και ένα σύμβολο @, εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει γιατί δεν απαντώ όταν μου έχει κάνει το hashtags. Θέλει πραγματικά να μάθει αν και, αγαπούσε τις αίθουσες συζητήσεων της AOL και της υποσχέθηκα ότι είναι κάτι τέτοιο.

Με τα χρόνια, οι άνθρωποι πίσω από το Twitter έχουν περάσει σε μεγάλο βαθμό για να απομυθοποιήσει την ορολογία και το lingo που χρησιμοποιούνται στο Twitter. Ο λόγος είναι επειδή, παρόλο που το δίκτυο έχει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, υπάρχουν ακόμα περισσότεροι ανενεργοί λογαριασμοί. Αυτοί οι άνθρωποι εμφανίστηκαν, μπερδεύτηκαν, και έφυγαν.

Εάν είστε νέος χρήστης στο Twitter, δεν θέλω να φύγετε! Έτσι, εδώ είναι ένα μάθημα εκκίνησης στο βασικό Twitter Lingo ώστε να μπορείτε να καταλάβετε μερικά από τα πιο βασικά ακρωνύμια και λειτουργίες της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας μικρο-μηνυμάτων παγκοσμίως δίπλα στην ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου.

Γνωριμία με το Twitter

Η ιστορία του Twitter αρχίζει με το ανεπίσημο ντεμπούτο του το 2006. Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε κουμπί retweet, απλά μια ομάδα χρηστών που προσπαθούσαν να ταιριάζουν όσο το δυνατόν σε μια ενημέρωση σε 140 χαρακτήρες όσο θα μπορούσαν. Η επιλογή των 140 χαρακτήρων στην πραγματικότητα συνέβη επειδή το Twitter ήταν ένα SMS-κινητό τηλέφωνο-βασισμένο σύστημα και 140 χαρακτήρες ήταν το όριο εκείνη τη στιγμή.

Αυτοί οι περιορισμοί είναι αυτό που τελικά ενέπνευσε την κοινοτική RT (retweet), τα hashtags MT (modified tweet) (#) και πολλά άλλα shorteners.

Το 2017, το Twitter διπλασίασε τον αριθμό των χαρακτήρων που επιτρέπεται σε 280.

Χρησιμοποιώντας το βασικό Twitter Lingo

Εάν θέλετε να tweet ως επαγγελματίας, πρέπει να πάρετε μια λαβή για το πώς η πλατφόρμα microblogging λειτουργεί. Και αυτό απαιτεί να εξοικειωθείτε με τον lingo που κινείται μέσα από το τοπίο του. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους όρους και σύμβολα που θα συναντήσετε και τι σημαίνουν:

Το σήμα. Σκεφτείτε αυτό καθώς κάνετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το σύμβολο @ προηγείται ενός ονόματος χρήστη ή "χειρισμού" όποτε θέλετε ο χρήστης να δει ένα τιτίβισμα. Για παράδειγμα:

Αναφορά: Όταν κάποιος σας αναφέρει σε ένα Tweet, μπορεί να μοιάζει με αυτό: Πέρασα την ημέρα στο πάρκο με @ username, είχαμε ένα πικνίκ!

Απάντηση: Όταν κάποιος απαντά στο Tweet ή απλά θέλει να σας μιλήσει δημοσίως, θα ξεκινήσει το Tweet με το όνομα χρήστη σας, όπως αυτό: @username ευχαριστεί πολύ για την κοινή χρήση αυτού του άρθρου, ήταν υπέροχο!

Δημόσια απάντηση: Όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη μέθοδο απάντησης για να φτάσει σε εσάς, τοποθετώντας το όνομα χρήστη στο μπροστινό μέρος του Tweet, κάνει την εν λόγω δημοσίευση ημι-ιδιωτική. Δεδομένου ότι πρόκειται για απάντηση, οι μόνοι που θα το δουν είναι εσείς και οι άνθρωποι που σας ακολουθούν και οι δυο σας. Για να το δημοσιοποιήσετε, ορισμένοι χρήστες θα προσθέσουν μια περίοδο πριν από το όνομα χρήστη, όπως αυτό:. @ Username μοιράστηκε ένα κομμάτι πίτσα μαζί μου, αλλά shhh, είμαι σε μια δίαιτα!

Η ετικέτα hash ή # υπογράψει. Όταν το σύμβολο λίρας προστίθεται σε μια λέξη, το μετατρέπει σε σύνδεσμο - ένα hashtag. Αυτός ο σύνδεσμος δημιουργεί αυτόματα μια ροή Tweets από οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την ίδια ετικέτα hash. Hashtags χρησιμοποιούνται για διασκέδαση και είναι επίσης άγρια ​​δημοφιλή σε εκδηλώσεις για να ενορχηστρώσει μια συνομιλία μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Οι άνθρωποι θα παραθέτουν ομιλητές και θα σχολιάζουν τις παρουσιάσεις και όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν τη ροή για να δουν τι κάνουν και λένε οι άνθρωποι.

Ακολουθηστε. Όταν "παρακολουθείτε" κάποιον, έχετε εγγραφεί στο tweets του. Αν δεν έχουν επισημάνει το προφίλ τους ως "ιδιωτικό" (μπορείτε να το ενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις σας), θα μπορείτε να δείτε όλα τα Tweets που αποστέλλονται από αυτό το άτομο στην κύρια ροή ειδήσεων. Με τον ίδιο τρόπο, όποιος ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα Tweets σας. Οι περισσότεροι λογαριασμοί Twitter είναι δημόσιοι και μπορούν να προβληθούν από οποιονδήποτε, αλλά αν θέλετε τα tweets κάποιου να εμφανίζονται στην κύρια σελίδα τροφοδοσίας σας, πρέπει πρώτα να τα ακολουθήσετε.

Direct Message ή DM. Εάν ακολουθείτε κάποιον και σας επιστρέφουν, τότε μπορείτε να κάνετε Direct Message. Αυτά είναι τα μόνα πραγματικά ιδιωτικά μηνύματα μεταξύ δύο χρηστών στο Twitter.

RT ή Retweet. Όταν ένας χρήστης θέλει να ξαναδημοσιεύσει κάτι που έχετε δημοσιεύσει, θα το επαναλάβει . Μπορούν να το κάνουν αυτόνομα μέσω του interface του Twitter, ή μπορούν να το κάνουν με το χέρι προσθέτοντας "RT" στο tweet.

MT ή Τροποποιημένο Tweet. Παρόμοιο με ένα retweet, αλλά με τροποποιήσεις. Αυτό συμβαίνει συχνότερα όταν ένας χρήστης πρέπει να συντομεύσει το Tweet για να προσθέσει σχόλια και να τα συμπιέσει όλα μέσα σε 280 χαρακτήρες.

#FF ή #FlowFriday. Ένα από τα πρώτα δημοφιλή hashtags ήταν #FollowFriday, μερικές φορές συντομεύτηκε σε #FF. Αυτό χρησιμοποιείται σε ένα μέσο Tweet για να φωνάξει τους ανθρώπους που απολαμβάνετε ακολουθώντας το πιο.

HT ή Συμβουλή Hat. Θα συναντήσετε τα γράμματα "HT", όταν ένας χρήστης συγχαίρει έναν άλλο χρήστη, ή δίνοντάς του την αναγνώριση για κάτι που είπε Tweeted.

Αποτυχία φάλαινας. Αυτό το γραφικό, που περιέχει μια λευκή φάλαινα που ανυψώνεται έξω από το νερό από τα πουλιά, σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Yiying Lu και σας λέει πότε ο χώρος είναι πάνω από την ικανότητα. Πίσω το 2007, όταν ο ιστότοπος αντιμετώπιζε αυξανόμενους πόνους, το Fail Whale ήταν καθημερινό φαινόμενο. Αυτές τις μέρες το σφάλμα εμφανίζεται σπάνια, αλλά οι πρώιμοι υιοθετές θυμούνται ακόμα τι αισθανόταν να αποθαρρύνουν και να αγαπούν αυτόν τον χαρακτήρα την ίδια στιγμή.

Η κατανόηση της χρήσης Twitter μπορεί να είναι αόριστη, διότι όχι μόνο περιορίζει τα μηνύματα σε 280 χαρακτήρες αλλά απασχολεί ορισμένους δείκτες που συγχέουν τους αρχάριους. Ωστόσο, με λίγη υπομονή και κάποια εξερεύνηση, ο χώρος κοινωνικής ανταλλαγής γίνεται πολύ πιο εύκολος στη χρήση. Και μόλις καταλάβετε πώς λειτουργεί, θα αναρωτηθείτε γιατί άλλες κοινωνικές πλατφόρμες δεν χρησιμοποιούν την ίδια προσέγγιση.