Η Ιστορία των Hashtags

Βάζοντας λίγο φως στην ιστορία των hashtags και πώς έχουμε έρθει να τα χρησιμοποιήσουμε

Hashtags, ξέρετε, αυτά τα τρελά τετράγωνα εκτός έδρας με έξι προεξοχές που δείχνουν προς κάθε κατεύθυνση; Ναι, αυτό μοιάζουν, αλλά ποιοι είναι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα hashtags; Και γιατί αυτά τα σύμβολα, τα οποία έχουν συνηθισμένα αναφερθεί ως σημάδια λίβρας για δεκαετίες, γίνονται τόσο δημοφιλή;

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται σήμερα γι 'αυτούς, οι πιθανότητες είναι εξαιρετικές που συνδέονται με τα κοινωνικά μέσα , ιδιαίτερα Twitter, Tumblr, Pinterest, Instagram, YouTube, Gawker και Google Plus. Ακόμα και το Facebook λέγεται ότι είναι στη διαδικασία ενσωμάτωσης των hashtags στον κώδικα του, σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούν οι χρήστες του Διαδικτύου στις λέξεις-κλειδιά είναι εδώ για να παραμείνουν - τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον. Έτσι, η κατανόηση του τι είναι και του τρόπου χρήσης τους μπορεί να είναι ένα πραγματικό όφελος τόσο για την προσωπική σας όσο και για την επαγγελματική σας ζωή.

Οι Hashtags δεν ήταν επίσημα "χρησιμοποιημένες" όταν ξεκίνησα αρχικά τη χρήση του Twitter, αλλά θυμάμαι ότι όταν όλοι άρχισαν να τις χρησιμοποιούν, κοίταξα πυρετωδώς για κάποιο είδος βάσης δεδομένων hashtag που υποθέτω ότι θα μου έλεγαν ποιες από αυτές θα χρησιμοποιούσαν. Υποθέτω ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος ευρετηρίου ή υπολογιστικού φύλλου από το οποίο θα μπορούσα να επιλέξω. Hashtags.org ήρθε σε αυτή τη διάσωση, αν και νομίζω ότι είναι ακόμα σημαντικό να σημειωθεί ότι έχουν κατασκευαστεί τα hashtags. Η ιδέα ότι μπορείτε να οργανώσετε όλα τα hashtags εκεί έξω είναι σχεδόν ανόητη.

Ιστορικό Hashtag

Οι ετικέτες μεταδεδομένων ήταν στην πραγματικότητα εδώ και αρκετό καιρό, αρχικά χρησιμοποιήθηκαν το 1988 σε μια πλατφόρμα γνωστή ως Internet Relay Chat ή IRC. Χρησιμοποιήθηκαν πολύ, όπως είναι σήμερα, για την ομαδοποίηση μηνυμάτων , εικόνων, περιεχομένου και βίντεο σε κατηγορίες. Ο σκοπός, φυσικά, είναι ότι οι χρήστες μπορούν απλά να αναζητήσουν τα hashtag s και να πάρουν όλο το σχετικό περιεχόμενο που σχετίζεται με αυτά.

Γρήγορα προς τα εμπρός μέχρι τον Οκτώβριο του 2007, όταν ο Nate Ridder, κάτοικος του Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια, άρχισε να συνδέει όλες τις θέσεις του με το hashtag #sandiegofire. Στόχος ήταν να ενημερωθούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στην περιοχή εκείνη τη στιγμή.

Ο Stowe Boyd είναι ο blogger που αρχικά είπε ότι ονομάστηκε επισήμως "ετικέτες hash" σε μια ανάρτηση ιστολογίου τον Αύγουστο του 2007. Θυμάμαι την ανάγνωση αυτής της ανάρτησης στο blog, επειδή εκείνη την εποχή ήταν το μόνο πράγμα που εμφανίστηκε στα αποτελέσματα αναζήτησης όταν περιέργως Googled τον όρο "tag hash".

Μέχρι τον Ιούλιο του 2009, τα hashtags του Twitter εγκρίθηκαν επίσημα από το Twitter και οτιδήποτε με # μπροστά του έγινε υπερσυνδεδεμένος. Και η κίνηση αργότερα έγινε πιο έντονη όταν το Twitter παρουσίασε τα " Trending Topics ", τοποθετώντας τα πιο δημοφιλή hashtags στην αρχική του σελίδα.

Χρησιμοποιώντας Hashtags

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τη χρήση των hashtags, τόσο για προσωπικές όσο και για επιχειρηματικές εφαρμογές. Στα προσωπικά σας προφίλ, είναι χρήσιμο να κρατάτε την οικογένεια και τους φίλους σας ενήμερους για το τι συμβαίνει στη ζωή σας και για τα πράγματα στα οποία ενδιαφέρονται περισσότερο να μάθουν. Ενώ οι ενημερώσεις κατάστασης είναι ένα μέσο για να γίνει αυτό, τα hashtags είναι ένα μέσο για την ομαδοποίηση ορισμένων πτυχών της ζωής σας. Για παράδειγμα, εάν η οικογένειά σας ή οι φίλοι σας ενδιαφέρονται να διαδώσουν τη λέξη για μια συγκεκριμένη αιτία στην οποία συμμετέχετε τακτικά, το hashtagging του #cause σας θα τους επιτρέψει να βρουν γρήγορα τα τελευταία νέα. Και όχι μόνο για εσάς, αλλά άλλοι κάνουν το ίδιο.

Οι εταιρείες είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία μερικών από τα πιο δημοφιλή hashtags, για να προωθήσουν ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία. Οι μικρές εταιρείες ακολούθησαν το παράδειγμα, ενσωματώνοντας τάσεις συρρίκνωσης στην κοινωνική παρουσία των μέσων ενημέρωσης. Είναι ένας τρόπος όχι μόνο να συμμετάσχετε σε ένα θέμα συζήτησης αλλά να δημιουργήσετε νέο διάλογο. Ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν hashtags για να συμβαδίσουν με το μάρκετινγκ των ανταγωνιστών τους, μαθαίνοντας τι παράγει και δεν δημιουργεί ενδιαφέρον. Αυτές οι μετα-ετικέτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να συζητήσουν μια καμπάνια ή να διαδώσουν buzz για ένα επερχόμενο γεγονός.

Το μειονέκτημα της χρήσης Hashtags

Φυσικά, υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στη χρήση των hashtags. Πρώτα απ 'όλα είναι ότι δεν τους ανήκετε. Δεν υπάρχουν κανόνες ή οδηγίες. Όταν προσθέτετε το σύμβολο κατακερματισμού πριν από μια λέξη, γίνεται μια hashtag και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να την αρπάξει και να την εκμεταλλευτεί. Είναι ενοχλητικό, ειδικά στην επιχείρηση, αν είναι αεροπειρατείας και χρησιμοποιείται παράνομα.

Για παράδειγμα, η McDonalds, η οποία συσχετίζεται συνήθως με το πρόχειρο φαγητό και την παχυσαρκία (παρά τις προσπάθειές τους να βελτιώσουν αυτήν την εικόνα) ξεκίνησε ένα hashtag #McDStories που πήγε ιογενώς με κακό τρόπο. Περίπου 1.500 "ιστορίες" βγήκαν από χρήστες που δηλώνουν τροφική δηλητηρίαση, κακούς υπαλλήλους και διάφορες άλλες καταγγελίες. Τα καλά νέα είναι ότι μόνο το 2% των Tweets που ήρθαν ήταν αρνητικά, αλλά ο τύπος που πήραν από αυτό ήταν αρκετός για να ιδρώνει.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η hashtag χρησιμοποιείται για διασκέδαση. Πολλά trendy hashtags , όπως το #ProudtoBeaFanOf χρησιμοποιούνται απλά για να μοιραστούν μια γνώμη. Άλλοι συμβάλλουν στην οργάνωση ειδήσεων γύρω από σημαντικά γεγονότα. Και μερικές φορές είναι απλά φτιαγμένοι σε κίνηση για να κάνουν ένα πιο ήρεμο μήνυμα. Η ερμηνεία και η χρήση εξαρτάται πάντα από εσάς, όπως και τα περισσότερα Twitter lingo , αλλά η πιο βασική λειτουργία μιας hashtag είναι να δημιουργηθεί μια ενιαία, οργανωμένη ροή Tweets γύρω από το καθένα.