Μετρητά, Diamond, & Gold: Bitcoins που δεν είναι Bitcoin

Οι ψεύτικες Bitcoins γίνονται ένα τεράστιο πρόβλημα για τον μέσο καταναλωτή κρυπτογράφησης

Με ένα εμπορικό σήμα ως αναγνωρίσιμο ως Bitcoin, ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν αρχίσουν να εμφανίζονται οι νεότερες κρυπτοσυχνότητες που προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το όνομά του.

Αυτά τα ψεύτικα Bitcoins δημιουργούνται από ένα σκληρό πιρούνι από το κύριο blockchain Bitcoin το οποίο ουσιαστικά δημιουργεί ένα πλήρως λειτουργικό αντίγραφο της κρυπτογράφησης Bitcoin. Μπορούν να γίνουν αλλαγές σε αυτό το νεοδημιουργημένο κρυπτοσυχνότητα και μπορεί να δοθεί ένα νέο όνομα. Είναι κάπως παρόμοιο με το πώς μπορείτε να κάνετε επεξεργασίες σε ένα έγγραφο του Word και στη συνέχεια να επιλέξετε Αποθήκευση ως για να δημιουργήσετε ένα νέο αρχείο αντί να κάνετε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση για να ενημερώσετε το πρωτότυπο.

Ορισμένες κρυπτοκίνες όπως το Litecoin δημιουργούνται μέσω αυτής της μεθόδου και συνεχίζουν να γίνονται αξιόπιστες cryptocurrencies από μόνα τους. Άλλοι επιλέγουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα Bitcoin και ακόμη και να ισχυρίζονται ότι είναι το πρωτότυπο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη σύγχυση για τον μέσο χρήστη και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε απώλεια κεφαλαίων. Είναι εξαιτίας αυτού ότι μερικοί άνθρωποι αναφέρονται σε αυτά τα ψεύτικα Bitcoins ως νομίσματα απάτης.

Τι είναι το Bitcoin Cash;

Το Bitcoin Cash δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2017 και είναι το πιο διαδεδομένο altcoin που χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα Bitcoin. Το Bitcoin Cash υποστηρίζεται από μια μεγάλη ποικιλία χαρτοφυλακίων Bitcoin ATM, πορτοφολιών κρυπτογράφησης και από ηλεκτρονικές υπηρεσίες και έχει προωθηθεί σε μεγάλο βαθμό σε γεγονότα κρυπτογράφησης και κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών συνεντεύξεων με εμπιστευτικές εταιρείες του κλάδου. Ορισμένες οργανώσεις αναφέρονται στο Bitcoin Cash ως BCash για να μειώσουν τη σύγχυση μεταξύ των καταναλωτών και να υπογραμμίσουν το γεγονός ότι δεν σχετίζεται με το Bitcoin.

Το Bitcoin Cash έχει προσελκύσει πολλή διαμάχη λόγω εξέχοντων επιρροών και ιστοτόπων που παραπλανούν τους καταναλωτές εν γνώσει τους λέγοντάς τους ότι το Bitcoin Cash είναι Bitcoin όταν δεν είναι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εταιρείες και ιδιώτες να αγοράζουν λανθασμένα το Bitcoin Cash αντί για Bitcoin και έχουν προκαλέσει στους χρήστες να χάσουν εντελώς τα χρήματά τους στέλνοντας Bitcoin σε μια διεύθυνση Bitcoin Cash πορτοφόλι και αντίστροφα. Κάτι τέτοιο ουσιαστικά καθιστά τα κεφάλαια της συναλλαγής εξαφανίζονται και καθίστανται ανεπανόρθωτα.

Το Bitcoin Cash είναι μια εντελώς ξεχωριστή κρυπτογράφηση από το Bitcoin.

Τι είναι το Bitcoin Gold;

Το Bitcoin Gold δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 με σκοπό να καταστήσει το Bitcoin εξόρυξη πιο προσιτό για τον μέσο άνθρωπο. Όπως το Bitcoin Cash, όμως, το Bitcoin Gold δεν είναι Bitcoin, έτσι ώστε το Bitcoin Gold θα ανταμείψει τους ανθρακωρύχους με το Bitcoin Gold. Δεν είναι μια βελτίωση στο Bitcoin, αλλά μια εντελώς νέα κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί τη μάρκα Bitcoin.

Το Bitcoin Cash συγκέντρωσε ένα πιστό μετά, επειδή ήταν το πρώτο σημαντικό Bitcoin spin-off χρησιμοποιώντας το εμπορικό σήμα Bitcoin. Αυτά που δημιουργήθηκαν στη συνέχεια, όπως το Bitcoin Gold, ωστόσο παρέμειναν μάλλον εξειδικευμένα καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν καμία πραγματική σύνδεση με το Bitcoin πέρα ​​από το όνομα.

Τι είναι το Bitcoin Diamond;

Το Bitcoin Diamond δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 και προωθείται ως μια νέα έκδοση του Bitcoin με φθηνότερες χρεώσεις συναλλαγών και βελτιωμένη ιδιωτικότητα. Αυτό το νέο cryptocoin χτυπάει μερικά κουδούνια συναγερμού με τους επενδυτές, επειδή η ομάδα ανάπτυξης του είναι εντελώς ανώνυμη, ο πηγαίος κώδικας δεν παρέχεται και όλοι οι συνδεδεμένοι λογαριασμοί κοινωνικών μέσων δημιουργούν το μήνα της δημιουργίας του Bitcoin Diamond.

Άλλα ψεύτικα Bitcoins

Ο κατάλογος των νέων κρυπτοσυχνοτήτων που δημιουργούνται από το blockchain Bitcoin αυξάνεται συνεχώς, δεδομένου του πόσο εύκολο είναι να κάνουν και να διατηρηθούν. Παραδείγματα άλλων μιμητών Bitcoin περιλαμβάνουν τα United Bitcoin, Bitcoin Dark, BitcoinZ, Bitcoin Plus, Bitcoin Scrypt και Bitcoin Red.

Γιατί οι άνθρωποι κάνουν τα ψεύτικα νομίσματα Bitcoin;

Οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν τις δικές τους εκδόσεις του Bitcoin κυρίως για να επωφεληθούν από την αναγνώριση της επωνυμίας του. Δημιουργώντας μια άλλη κρυπτογράφηση με το όνομα Bitcoin, απαιτείται λιγότερος μάρκετινγκ για να το προωθήσετε στην ανταγωνιστική αγορά κρυπτογράφησης. Φυσικά, αυτή η λογική έχει αρχίσει να αντισταθεί, καθώς περισσότεροι καταναλωτές αρχίζουν να σκέφτονται αυτά τα νέα Bitcoins ως φθηνές απομιμήσεις του πραγματικού πράγματος.

Η όλη κατάσταση είναι πολύ παρόμοια με το πώς μπορείτε να βρείτε φτηνές ταινίες bootlegs προς πώληση στο διαδίκτυο. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να τα αγοράσουν, αλλά αυτές οι φτηνές απομιμήσεις δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις επίσημες εκδόσεις που είναι καλύτερης ποιότητας και πιο αξιόπιστες.

Πώς να ελέγξετε αν Bitcoin σας είναι πραγματικό Bitcoin

Όταν αγοράζετε, ξοδεύετε ή εμπορεύεστε Bitcoin , είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι η κρυπτογράφηση σας είναι αληθινή Bitcoin και ότι την στέλνετε ή την ζητάτε από μια αυθεντική διεύθυνση πορτοφολιού Bitcoin. Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το Bitcoin σας είναι Bitcoin.

  1. Ελέγξτε το όνομά του. Το Bitcoin πρέπει να αναφέρεται ως Bitcoin. Εάν υπάρχει μια άλλη λέξη που συνδέεται με αυτό, όπως τα μετρητά, το χρυσό, το σκοτάδι, κλπ. Τότε είναι μια εντελώς διαφορετική κρυπτογράφηση και δεν είναι Bitcoin.
  2. Ελέγξτε τον κωδικό του. Τα περισσότερα πορτοφόλια κρυπτογράφησης και οι ηλεκτρονικές ανταλλαγές θα έχουν έναν τριψήφιο κωδικό δίπλα σε ένα όνομα νομίσματος. Ο επίσημος κωδικός του Bitcoin είναι η BTC. Εάν το κέρμα χρησιμοποιεί διαφορετικό κώδικα, δεν είναι Bitcoin.

Πώς να Εμπορίου Fake Bitcoin Για Real Bitcoin

Εάν έχετε καταλήξει λάθος με κάποιο ψεύτικο Bitcoin, μπορείτε εύκολα να τα ανταλλάξετε για κάποια γνήσια Bitcoin ή άλλη κρυπτογράφηση με μια ισχυρή φήμη όπως το Litecoin ή το Ethereum. Εδώ είναι τρεις διαφορετικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.