Πώς να ρυθμίσετε ένα πορτοφόλι κρυπτοεικονισμού μέσα σε ένα κεντρικό σύστημα ανταλλαγής

Η κατάχρηση του πορτοφολιού ανταλλαγής κρυπτογράφησης μπορεί να σας κοστίσει. Κυριολεκτικά

Για να διευκολυνθούν οι συναλλαγές κρυπτοεικονισμού σε κεντρική ανταλλαγή, απαιτείται πορτοφόλι. Ευτυχώς, όμως, τα πορτοφόλια ανταλλαγής κρυπτογράφησης συνήθως δημιουργούνται αυτόματα όταν ο λογαριασμός χρήστη είναι εγκατεστημένος στην πλατφόρμα. Ωστόσο, η πρόσβαση σε αυτό και η σωστή χρήση του μπορεί να προκαλέσει πολλή σύγχυση στους νέους εμπόρους κρυπτογράφησης. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για πορτοφόλια σε κεντρικές ανταλλαγές κρυπτογράφησης.

Τι είναι η ανταλλαγή κρυπτοαξιολόγησης;

Μια ανταλλαγή κρυπτογράφησης είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει την εμπορία κρυπτοκοίνων όπως Bitcoin, Litecoin, Ethereum και Ripple μεταξύ πολλών άλλων .

Αυτές οι ανταλλαγές λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως ένα παραδοσιακό χρηματιστήριο όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν ή να πωλούν κρυπτοσυχνότητες, καθώς οι τιμές αυξάνονται και μειώνονται για να κερδίσουν κέρδη ή για να αποκτήσουν crypto ως μέρος μιας μακροπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής.

Τι είναι η Κεντρική Ανταλλαγή Κρυπτοεπιλογών;

Μια κεντρική ανταλλαγή κρυπτογράφησης είναι μια ανταλλαγή που φιλοξενείται συχνά σε ιστότοπους σε μία τοποθεσία. Μοιάζει με έναν ιστότοπο, εάν οι διακομιστές ανταλλαγής κατεβαίνουν, τότε ολόκληρη η ανταλλαγή μπορεί να τεθεί εκτός σύνδεσης. Ορισμένα παραδείγματα κεντρικών ανταλλαγών κρυπτοπληρωμής είναι τα Binance, CoinSpot και GDAX. Οι δημοφιλείς ιστοτόποι κρυπτογράφησης όπως το Coinbase και το CoinJar θεωρούνται επίσης ως κεντρικές ανταλλαγές.

Το αντίθετο μιας κεντρικής ανταλλαγής είναι μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή . Οι υπηρεσίες συναλλαγών κρυπτογράφησης σε μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή συνήθως φιλοξενούνται στο σύννεφο ή διευκολύνουν τις άμεσες συναλλαγές μεταξύ των χρηστών χωρίς να κατέχουν πραγματικά κρυπτοκοΐνες. Παραδείγματα αποκεντρωμένων ανταλλαγών είναι τα ShapeShift και BitShares.

Τι είναι το πορτοφόλι κρυπτογράφησης;

Ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης είναι ένας χώρος που αποθηκεύει μοναδικό ψηφιακό κώδικα που παρέχει πρόσβαση σε κρυπτοκίνες. Είναι μια λαϊκή λανθασμένη αντίληψη ότι τα πορτοφόλια κρατούν την πραγματική κρυπτογράφηση. Στην πραγματικότητα, λειτουργούν περισσότερο σαν ένα κλειδί που ξεκλειδώνει την κρυπτογράφηση που είναι αποθηκευμένη στην αντίστοιχη μπλοκ αλυσίδα. Εάν χαθεί ένα πορτοφόλι, οι κρυπτοκίνες μπορούν πραγματικά να ανακτηθούν χρησιμοποιώντας ένα νέο πορτοφόλι και τους μοναδικούς κωδικούς που δημιουργήθηκαν κατά την εγκατάσταση του αρχικού πορτοφολιού.

Τα πορτοφόλια υλικού κρυπτογράφησης είναι πραγματικές φυσικές συσκευές, ενώ τα πορτοφόλια λογισμικού μπορούν να είναι μια εφαρμογή σε ένα smartphone, ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή ή μια υπηρεσία online αποθήκευσης. Εάν χρησιμοποιείτε το Coinbase και διαθέτετε Bitcoin ή κάποια άλλη κρυπτοκοΐνη στο λογαριασμό Coinbase , η κρυπτογράφηση σας αποθηκεύεται σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι λογισμικού. Αυτό είναι το ίδιο είδος πορτοφολιού που χρησιμοποιείται στις περισσότερες συγκεντρωτικές ανταλλαγές.

Πώς να δημιουργήσετε ένα Πορτοφόλι σε ένα Exchange

Δεν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας πορτοφολιών κρυπτογράφησης σε ένα κεντρικό σύστημα ανταλλαγής, καθώς τα πορτοφόλια για κάθε νόμισμα δημιουργούνται αυτόματα και συνδέονται με νέους λογαριασμούς όταν ένας χρήστης εγγράφεται.

Η τοποθέτηση των πορτοφολιών και η σωστή χρήση τους μπορεί να είναι δύσκολη για τους πρώτους χρονομετρητές. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε τα νέα σας πορτοφόλια ανταλλαγής και να τα χρησιμοποιήσετε σωστά.

Σημείωση: Για αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε το Binance, το οποίο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρηματιστήρια. Η διαδικασία εύρεσης και χρήσης πορτοφολιού θα είναι παρόμοια για άλλες υπηρεσίες.

  1. Συνδεθείτε στο Binance από τον επίσημο ιστότοπό του, χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον κωδικό πρόσβασής σας και τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων που μπορεί να έχετε ρυθμίσει.
  2. Στο επάνω μενού, θα δείτε τη λέξη Ταμεία . Μετακινήστε το ποντίκι σας πάνω από αυτόν τον σύνδεσμο για να εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Σε αυτό το νέο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Υπόλοιπα .
  4. Θα δείτε τώρα μια μακρά λίστα όλων των διαφορετικών κρυπτοσυχνοτήτων που υποστηρίζει η Binance για συναλλαγές. Κάθε μία από αυτές τις κρυπτοκίνες έχει το δικό της ξεχωριστό πορτοφόλι στο Binance το οποίο είναι συνδεδεμένο με τον συγκεκριμένο λογαριασμό σας.
  5. Βρείτε την κρυπτογράφηση του οποίου το πορτοφόλι θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάθεση στην άκρα δεξιά της.
  6. Τώρα θα μεταφερθείτε απευθείας στο ειδικό πορτοφόλι με κέρματα. Το πορτοφόλι θα αναφέρει πόσα, αν υπάρχει, το νόμισμα που κατέχει το πορτοφόλι και πόσο συμμετέχει αυτή τη στιγμή σε ενεργό εμπόριο στην πλατφόρμα. Κάτω από την ισορροπία οι πληροφορίες είναι μια μακρά σειρά αριθμών και γραμμάτων που αναφέρονται ως διεύθυνση κατάθεσης . Αυτή είναι η διεύθυνση του πορτοφολιού για αυτό το νόμισμα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να στείλετε κρυπτοκίνες στο πορτοφόλι από άλλο.

Σημαντικές Συμβουλές για το Πορτοφόλι του Crypto Exchange

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες υπηρεσίες κρυπτογράφησης, μόνο οι χρήστες είναι υπεύθυνοι για τη χρήση και την προστασία των κεφαλαίων τους. Εάν γίνει κάποιο λάθος, ένας οργανισμός όπως μια τράπεζα δεν θα είναι σε θέση να ανακτήσει τα κεφάλαια ή να αντιστρέψει μια συναλλαγή όπως συμβαίνει με την παραδοσιακή χρηματοδότηση. Ακολουθούν μερικές σημαντικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν κάνετε συναλλαγές με κρυπτογράφηση και χρησιμοποιείτε το πορτοφόλι σας σε μια κεντρική ανταλλαγή.