Τι είναι ο επιλογέας τρόπου λειτουργίας;

Ανάλογα με τον τύπο της κάμερας που διαθέτετε, ίσως να είστε συγκλονισμένοι με τον μεγάλο αριθμό κουμπιών, επιλογών και εξαρτημάτων που διαθέτει η κάμερα. Αν έχετε μόνο χρόνο να καταλάβετε ένα μέρος της κάμερας, προσέξτε τον επιλογέα λειτουργίας. Αν δεν είστε βέβαιοι τι σημαίνει αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε για να απαντήσετε στην ερώτηση: Τι είναι ο επιλογέας λειτουργιών;

Ορισμός της κλήσης

Ο επιλογέας λειτουργίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της κάμερας, δίνοντάς σας πρόσβαση στις λειτουργίες λήψης. Βοηθά να γνωρίζετε τι σημαίνει κάθε εικονίδιο για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα κατά τη λήψη.

Οι πιο εξελιγμένες κάμερες εναλλάξιμων φακών περιλαμβάνουν έναν επιλογέα τρόπου λειτουργίας, καθώς και ορισμένες κάμερες σημειακής και φωτογραφικής λήψης. Τις περισσότερες φορές, ο επιλογέας τρόπου λειτουργίας βρίσκεται στον επάνω πίνακα της κάμερας, αν και μερικές φορές ευθυγραμμίζεται στον πίσω πίνακα. (Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι κάθε φωτογραφική μηχανή να διαθέτει dial dial, και όχι κάθε επιλογέας τρόπου λειτουργίας περιέχει όλες τις επιλογές που συζητούνται εδώ).

Προηγμένες λειτουργίες λήψης

Βασικές λειτουργίες λήψης

Ειδικές λειτουργίες λήψης