Επιλέγοντας τις σωστές μπαταρίες της κάμερας

Συμβουλές μπαταρίας κάμερας και τεχνάσματα για να ξέρετε

Η μπαταρία της κάμερας έχει εξελιχθεί και δεν είναι τόσο απλή όσο η παραλαβή ενός πακέτου από ΑΑ στο φαρμακείο πια. Πολλές κάμερες χρησιμοποιούν πολύ συγκεκριμένες μπαταρίες που μπορούν να βρεθούν μόνο σε καταστήματα φωτογραφικών μηχανών ή ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η μπαταρία είναι η πηγή τροφοδοσίας της ψηφιακής σας φωτογραφικής μηχανής και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τη σωστή μπαταρία για να λειτουργήσει σωστά η κάμερά σας όταν τη χρειάζεστε. Θυμηθείτε, χωρίς καλή μπαταρία, δεν μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία!

Ιδιόκτητες έναντι συνηθισμένων μπαταριών

Η πλειοψηφία των φωτογραφικών μηχανών απαιτεί τώρα ένα συγκεκριμένο στυλ μπαταρίας για μια συγκεκριμένη κάμερα. Τα στυλ μπαταρίας διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο της κάμερας. Είναι πολύ σημαντικό να αγοράσετε την μπαταρία που έχει κατασκευαστεί ειδικά για το μοντέλο της φωτογραφικής σας μηχανής!

Πραγματοποιήστε αναζήτηση για «μπαταρία Nikon» ή «μπαταρία Canon» και θα βρείτε πολλά διαφορετικά σχήματα μπαταριών ακόμη και σε αυτόν τον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Ορισμένες είναι για φωτογραφικές μηχανές σημείου και βολής ενώ άλλες είναι για φωτογραφικές μηχανές DSLR .

Το ωραίο είναι ότι οι περισσότερες (όχι όλες!) Κάμερες DSLR από έναν κατασκευαστή χρησιμοποιούν το ίδιο στυλ μπαταρίας. Αυτό είναι βολικό όταν αναβαθμίζετε τα σώματα, επειδή μπορείτε (και πάλι, στις περισσότερες περιπτώσεις) να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες μπαταρίες στη νέα σας κάμερα που κάνατε στην παλιά κάμερα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν μερικές κάμερες που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν κοινά μεγέθη μπαταριών όπως AAA ή AA. Αυτό συναντάται πιο συχνά σε κάμερες σημείου και βολής.

Ορισμένες κάμερες DSLR μπορούν να εξοπλιστούν με ένα κατακόρυφο εξάρτημα πρόσφυσης που συγκρατεί δύο από τις ιδιόκτητες μπαταρίες της μάρκας και αυτό θα μπορούσε επίσης να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στα κοινά μεγέθη της μπαταρίας. Ελέγξτε τη λίστα αξεσουάρ του σώματος της φωτογραφικής μηχανής για να δείτε αν αυτό είναι δυνατό.

Τύποι μπαταριών

Αναλώσιμα

Για κάμερες που χρησιμοποιούν μπαταρίες AA ή AAA, οι αναλώσιμες χρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος φορτιστής. Είναι υπερβολικά δαπανηρές για χρήση κάθε μέρα.

Δοκιμάστε να μεταφέρετε τα διαθέσιμα AA λιθίου για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Είναι ακριβότερα, αλλά κατέχουν το τριπλάσιο φορτίο και ζυγίζουν περίπου το μισό από τις κανονικές αλκαλικές μπαταρίες AA.

Κοινά επαναφορτιζόμενα AA και AAA (NiCd και NiMH)

Οι μπαταρίες νικελίου μετάλλου (NiMH) είναι πιο αποδοτικές από τις παλαιότερες μπαταρίες νικελίου-καδμίου (NiCd).

Οι μπαταρίες NiMH είναι περισσότερο από δύο φορές πιο ισχυρές και δεν έχουν επίσης "φαινόμενο μνήμης", το οποίο είναι το αποτέλεσμα που συσσωρεύεται αν επαναφορτίσετε μια μπαταρία NiCd προτού αποφορτιστεί πλήρως. Το φαινόμενο μνήμης μειώνει ουσιαστικά τη μέγιστη χωρητικότητα των μελλοντικών φορτίων και το εφέ μνήμης επιδεινώνεται εάν επαναληφθεί.

Επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου (Li-Ion)

Αυτά είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα στυλ μπαταρίας σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ιδιαίτερα σε DSLR. Είναι ελαφρύτερα, ισχυρότερα και πιο συμπαγή από τις μπαταρίες NiMH, αλλά κοστίζουν περισσότερο.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έρχονται σε συγκεκριμένες μορφές μάρκας, αν και μερικές κάμερες δέχονται μπαταρίες λιθίου μίας χρήσης (όπως τα CR2) μέσω προσαρμογέα.

Όνομα επωνυμίας εναντίον γενικών μπαταριών

Οι σημερινοί κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών είναι επίσης στην επιχείρηση των μπαταριών. Παράγουν τις ιδιόκτητες μπαταρίες τους με το όνομα τους, ώστε οι καταναλωτές να έχουν μια μπαταρία που μπορούν (ελπίζουμε) να εμπιστευτούν. Η Canon και η Nikon παράγουν μπαταρίες για κάθε φωτογραφική μηχανή που πωλούν και πολλοί άλλοι κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών κάνουν επίσης.

Όπως συμβαίνει συχνά, υπάρχουν γενικές μάρκες στην αγορά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Είναι το ακριβές μέγεθος και το σχήμα των μπαταριών επωνυμίας και θα έχουν συχνά την ίδια ισχύ εξόδου. Είναι επίσης σημαντικά φθηνότερα.

Ενώ όλες οι γενικές μπαταρίες δεν είναι κακές, πρέπει να δίνεται προσοχή κατά την αγορά ενός. Διαβάστε κριτικές!

Το πρόβλημα μπορεί να μην εμφανιστεί αμέσως με γενικές μπαταρίες, αλλά μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον. Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι η ικανότητα της μπαταρίας να κατέχει μια καλή χρέωση σε ένα ή δύο χρόνια. Χορηγείται, δεν είναι ανήκουστο για οποιαδήποτε επαναφορτιζόμενη μπαταρία να πάει αδύναμη, αλλά συχνά φαίνεται ότι τα γενόσημο πάει πιο αδύναμη πιο γρήγορα από τα εμπορικά σήματα.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να κάνετε την έρευνά σας. Εξετάστε αν τα χρήματα που εξοικονομούνται σήμερα σε μια γενική μπαταρία αξίζουν τα πιθανά προβλήματα και την ταχύτερη δυνατή αντικατάσταση που μπορεί να χρειαστείτε.