Πώς να αποθηκεύσετε ένα αρχείο PSD για μια παλαιότερη έκδοση του Photoshop

Ενεργοποιήστε τη συμβατότητα προς τα πίσω για τα αρχεία Photoshop PSD

Ίσως αναρωτιέστε, "πώς μπορώ να αποθηκεύσω ένα αρχείο Photoshop για μια παλαιότερη έκδοση;" Σε ένα πρόσφατο φόρουμ συζήτησης, ένας χρήστης ρώτησε: "Ξέρει κανείς πώς να αποθηκεύσει ένα αρχείο στο Photoshop CS2, ώστε να μπορεί να ανοίξει στο Photoshop 6;" Η απάντησή μας σχετίζεται με συμβατότητα προς τα πίσω κατά το άνοιγμα αρχείων από οποιαδήποτε νεότερη έκδοση του Photoshop χρησιμοποιώντας μια παλαιότερη έκδοση του Photoshop.

Πώς να αποθηκεύσετε ένα αρχείο Photoshop για μια παλαιότερη έκδοση

Πρόκειται για μια μάλλον αινιγματική ερώτηση. Εάν διαθέτετε την τρέχουσα έκδοση του Photoshop με το εκτεταμένο χαρακτηριστικό του, ο λόγος για τον οποίο θέλετε να ανοίξετε το αρχείο σε μια παλαιότερη, διακοπτόμενη έκδοση της εφαρμογής; Με την έλευση της υπηρεσίας συνδρομών CreativeCloud με ελεύθερη πρόσβαση σε συνεχείς ενημερώσεις, η ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο είναι, ειλικρινά, ένα πράγμα του παρελθόντος.

Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πολλές από τις παλαιότερες εκδόσεις του Photoshop απλά δεν θα τρέξουν στους υπολογιστές του σήμερα. Η πρώτη σας ιδέα είναι ότι αν θέλετε να εγκαταστήσετε την παλαιότερη έκδοση, ο υπολογιστής σας μπορεί να μην έχει δισκέτα ή ακόμα και μονάδα CD.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ακόμα δυο επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν θα διατηρήσετε τα επίπεδα ή τα αποτελέσματα που εφαρμόζονται στην εικόνα στην οποία εργάζεστε. Εάν δεν είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε αυτό το έργο, τότε είστε απλά τυχεροί.

  1. Υπάρχει μια επιλογή στις προτιμήσεις του Photoshop που ονομάζεται Μέγιστη συμβατότητα αρχείων PSD (στο μενού Επεξεργασία > Προτιμήσεις > Διαχείριση αρχείων) . Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι αυτή η περιοχή βρίσκεται στο κάτω μέρος της περιοχής συμβατότητας αρχείων έχει οριστεί σε " Πάντα" ή " Ερώτηση" . Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής, ωστόσο, έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων. Εάν χρειάζεστε μόνο αυτό το χαρακτηριστικό περιστασιακά, μπορείτε να το ορίσετε στο Ask και το Photoshop θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη συμβατότητα κάθε φορά που αποθηκεύετε ένα αρχείο. Όταν χρησιμοποιείται αυτή η επιλογή, τα στρώματα αποθηκεύονται μαζί με ένα πεπλατυσμένο σύνθετο της εικόνας. Μια κοινή βέλτιστη πρακτική είναι να μην ελέγξετε ποτέ το πλαίσιο ελέγχου Να μην εμφανιστεί ξανά όταν βλέπετε το παράθυρο διαλόγου " Επιλογές μορφοποίησης του Photoshop " όταν αποθηκεύετε μια εικόνα. Ποτέ δεν γνωρίζετε ποια έκδοση της εφαρμογής μπορεί να χρησιμοποιήσει το επόμενο άτομο για να ανοίξει την εικόνα.
  2. Ο ευκολότερος τρόπος αποθήκευσης ενός αρχείου για μια παλαιότερη έκδοση είναι απλά να το ισοπεδώσει, αποθηκεύοντάς το ως εικόνα jpg, gif ή png. Όλα τα εφέ και ούτω καθεξής που προστέθηκαν χρησιμοποιώντας τη νεότερη έκδοση θα ψηθούν στο αρχείο που προκύπτει. Απλά να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο .psd από την τρέχουσα έκδοση - Photoshop CC 2017 - που μπορεί να ανοίξει σε CS2, CS 6 ή οποιαδήποτε από τις εκδόσεις CS της εφαρμογής και να περιμένουν πράγματα όπως Content-Aware Fill ή Camera Raw να είναι εκεί.

Αποκλεισμός του ανοίγματος νεότερων αρχείων PSD με παλαιότερο λογισμικό

Ακόμα, όταν ανοίγετε ένα νεότερο αρχείο έκδοσης Photoshop στην παλαιότερη έκδοση του Photoshop, οι νέες δυνατότητες του Photoshop δεν θα μεταφερθούν όταν το αρχείο ανοίξει σε μια έκδοση που δεν περιέχει αυτές τις δυνατότητες. Εάν το αρχείο επεξεργαστεί και αποθηκευτεί από την παλαιότερη έκδοση, οι μη υποστηριζόμενες λειτουργίες απορρίπτονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σε πολλές περιπτώσεις, το λεξιλόγιο "Είναι ευκολότερο να ανοίξει κανείς από το να ανοίξει" είναι σημαντικό.

Για παράδειγμα, υπάρχουν μερικοί νέοι τρόποι ανάμειξης που προστέθηκαν από την προβολή του Photoshop 6. Εάν χρησιμοποιήσατε κάποιο από αυτά στο αρχείο σας και στη συνέχεια το επεξεργαστείτε στην παλαιότερη έκδοση, η εικόνα μπορεί να φαίνεται διαφορετική. Άλλες νέες λειτουργίες, όπως τα έξυπνα αντικείμενα, ορισμένα στρώματα επιδράσεων, σύνολα στρώσεων ή ομάδες, σύνθετα στρώματα κ.λπ. δεν θα μεταφερθούν. Ίσως θελήσετε να κάνετε ένα αντίγραφο του αρχείου σας και να το απλοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, πριν προσπαθήσετε να το ανοίξετε σε μια παλαιότερη έκδοση.

Το ίδιο ισχύει και όταν ανοίγετε αρχεία Photoshop σε άλλο μη λογισμικό της Adobe που διαβάζει αρχεία PSD.