Εγκατάσταση του SQL Server 2014 Express Edition

01 από 10

Προσδιορίστε αν ο SQL Server 2014 Express Edition ικανοποιεί τις ανάγκες σας

Κέντρο εγκατάστασης του SQL Server 2014 Express.

Ο Microsoft SQL Server 2014 Express Edition είναι μια δωρεάν, συμπαγής έκδοση του δημοφιλούς διακομιστή βάσης δεδομένων της επιχείρησης. Η έκδοση Express είναι ιδανική για επαγγελματίες που αναζητούν ένα περιβάλλον δοκιμών επιφάνειας εργασίας ή για όσους μάθουν για βάσεις δεδομένων ή για SQL Server για πρώτη φορά που χρειάζονται μια πλατφόρμα που μπορούν να εγκαταστήσουν σε έναν προσωπικό υπολογιστή για να δημιουργήσουν ένα μαθησιακό περιβάλλον.

Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στο SQL Server 2014 Express Edition που πρέπει να καταλάβετε πριν αποφασίσετε να το εγκαταστήσετε. Μετά από όλα, αυτή είναι μια δωρεάν έκδοση αυτού που είναι διαφορετικά μια εξαιρετικά ισχυρή και δαπανηρή πλατφόρμα βάσης δεδομένων. Αυτοί οι περιορισμοί περιλαμβάνουν:

Ο SQL Server 2014 Express Edition απαιτεί χώρο 4,2 GB, 4 GB μνήμης RAM, επεξεργαστή συμβατό με Intel με επεξεργαστή 1 GHz ή ταχύτερο. Τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα περιλαμβάνουν Windows 10, 7 και 8, Windows Server 2008 R2 και Windows Server 2012.

02 από 10

Κάντε λήψη του προγράμματος εγκατάστασης SQL Server Express

Κάντε λήψη του SQL Server 2014 Express Edition.

Κάντε λήψη του κατάλληλου αρχείου εγκατάστασης για την έκδοση του SQL Server 2014 Express Edition που ταιριάζει καλύτερα στο λειτουργικό σας σύστημα και τις ανάγκες σας. Επισκεφθείτε τη σελίδα λήψης της Microsoft και επιλέξτε αν χρειάζεστε μια έκδοση 32-bit ή 64-bit του SQL Server ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα και, στη συνέχεια, επιλέξτε αν θέλετε την έκδοση που περιλαμβάνει τα εργαλεία του SQL Server. Αν δεν έχετε ήδη εγκατεστημένα τα εργαλεία στον υπολογιστή σας, συμπεριλάβετε τα στη λήψη.

03 από 10

Εξαγωγή αρχείων

Εξαγωγή του SQL Server 2014 Express Edition.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης αρχίζει ζητώντας σας να επιβεβαιώσετε έναν κατάλογο στον οποίο θέλετε να εξαγάγετε τα αρχεία που απαιτούνται για τη διαδικασία εγκατάστασης. Μπορείτε να αποδεχτείτε την προεπιλογή και κάντε κλικ στο OK . Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η οποία μπορεί να διαρκέσει από πέντε έως 10 λεπτά, θα δείτε το παράθυρο κατάστασης.

Το παράθυρο εξαγωγής εξαφανίζεται και δεν συμβαίνει τίποτα για λίγο. Περίμενε υπομονετικά. Τελικά, θα δείτε ένα μήνυμα που θα σας ρωτάει αν ο SQL Server 2014 ενδέχεται να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας. Απάντηση ναι . Στη συνέχεια, βλέπετε ένα μήνυμα με την ένδειξη "Παρακαλώ περιμένετε, ενώ η εγκατάσταση του SQL Server 2014 ρυθμίζει την τρέχουσα ενέργεια". Παραμείνετε υπομονετικοί.

04 από 10

Κέντρο εγκατάστασης του SQL Server Express

Κέντρο εγκατάστασης του SQL Server 2014 Express.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης του SQL Server ανοίγει στη συνέχεια την οθόνη του Κέντρου εγκατάστασης του SQL Server. Κάντε κλικ στην αυτόνομη εγκατάσταση του νέου SQL Server ή προσθέστε λειτουργίες σε μια υπάρχουσα σύνδεση εγκατάστασης για να συνεχίσετε τη διαδικασία εγκατάστασης. Εμφανίζεται το μήνυμα "Παρακαλώ περιμένετε ενώ ο SQL Server 2014 ρυθμίζει το πρόγραμμα επεξεργασίας τρέχουσα λειτουργία" μήνυμα.

Η επόμενη οθόνη σας ζητά να ελέγξετε και να αποδεχτείτε τη συμφωνία άδειας χρήσης της Microsoft.

05 από 10

Το Microsoft Update

Ρύθμιση του Microsoft Update.

Σας ζητείται να αποφασίσετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Update για την αυτόματη ενημέρωση του SQL Server. Για λόγους ασφαλείας, πρέπει να επιλέξετε αυτό το πλαίσιο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.

Ο SQL Server ανοίγει μια σειρά από παράθυρα που περιλαμβάνουν μια ποικιλία δοκιμών προεγκατάστασης και εγκαθιστούν κάποια απαραίτητα αρχεία υποστήριξης. Κανένα από αυτά τα παράθυρα δεν θα πρέπει να απαιτεί οποιαδήποτε ενέργεια από εσάς εκτός αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το σύστημά σας.

06 από 10

Επιλογή λειτουργίας

Επιλογή λειτουργίας.

Το παράθυρο Επιλογή λειτουργίας που εμφανίζεται σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις λειτουργίες του SQL Server που θα εγκατασταθούν στο σύστημά σας. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη βάση δεδομένων σε αυτόνομη λειτουργία για βασικές δοκιμές βάσης δεδομένων, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε την αναπαραγωγή του SQL Server. Αυτό το παράθυρο σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε να μην εγκαταστήσετε τα εργαλεία διαχείρισης ή το SDK σύνδεσης εάν δεν χρειάζονται στο σύστημά σας. Σε αυτό το βασικό παράδειγμα, οι προεπιλεγμένες τιμές γίνονται αποδεκτές. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.

Ο SQL Server πραγματοποιεί μια σειρά ελέγχων με την ένδειξη "Κανόνες εγκατάστασης" στη διαδικασία ρύθμισης και προχωρά αυτόματα στην επόμενη οθόνη αν δεν υπάρχουν σφάλματα. Μπορείτε να αποδεχτείτε τις προεπιλεγμένες τιμές στην οθόνη διαμόρφωσης παραμέτρων και να κάνετε ξανά κλικ στο κουμπί Επόμενο .

07 από 10

Διαμόρφωση παραμέτρων παραμέτρων

Διαμόρφωση παραμέτρων παραμέτρων.

Η οθόνη Διαμόρφωση παραμέτρων σάς επιτρέπει να επιλέξετε αν θέλετε να δημιουργήσετε μια προεπιλεγμένη παρουσία ή μια ξεχωριστή ονομαστική παρουσία του SQL Server 2014 σε αυτόν τον υπολογιστή. Εάν δεν έχετε πολλαπλά αντίγραφα του SQL Server που εκτελούνται στον υπολογιστή σας, πρέπει να αποδεχτείτε τις προεπιλεγμένες τιμές.

08 από 10

Διαμόρφωση διακομιστή

Διαμόρφωση διακομιστή.

Αφού επιβεβαιώσετε ότι διαθέτετε τον απαραίτητο χώρο στο δίσκο στο σύστημά σας για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, ο εγκαταστάτης παρουσιάζει το παράθυρο Διαμόρφωση διακομιστή. Χρησιμοποιείτε αυτήν την οθόνη για να προσαρμόσετε τους λογαριασμούς που θα εκτελούν τις υπηρεσίες του SQL Server. Διαφορετικά, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να αποδεχτείτε τις προεπιλεγμένες τιμές και να συνεχίσετε. Επίσης, μπορείτε να αποδεχτείτε τις προεπιλεγμένες τιμές στις οθόνες ρύθμισης παραμέτρων του μηχανισμού βάσης δεδομένων και τις αναφορές σφαλμάτων που ακολουθούν.

09 από 10

Ρύθμιση μηχανής βάσης δεδομένων

Ρύθμιση μηχανής βάσης δεδομένων.

Στην οθόνη ρύθμισης παραμέτρων του μηχανισμού βάσης δεδομένων, σας ζητείται να επιλέξετε τη λειτουργία ελέγχου ταυτότητας μηχανών βάσης δεδομένων. Επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή για το υπολογιστικό σας περιβάλλον και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε. Εάν δεν είστε σίγουροι σε ποια επιλογή θέλετε να επιλέξετε, διαβάστε την επιλογή επιλογής λειτουργίας ελέγχου ταυτότητας SQL Server για περισσότερες πληροφορίες.

10 από 10

Ολοκλήρωση της εγκατάστασης

Πρόοδος εγκατάστασης.

Ο εγκαταστάτης ξεκινά τη διαδικασία εγκατάστασης. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 30 λεπτά ανάλογα με τις λειτουργίες που έχετε επιλέξει και τα χαρακτηριστικά του διακομιστή.