Εγκατάσταση του SQL Server 2012 Express Edition

01 από 08

Προσδιορίστε εάν ο SQL Server 2012 Express Edition θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας

Paul Bradbury

Το Microsoft SQL Server 2012 Express Edition είναι μια δωρεάν, συμπαγής έκδοση του δημοφιλούς εξυπηρετητή βάσης δεδομένων της επιχείρησης. Η Express Edition είναι ιδανική για επαγγελματίες που αναζητούν ένα περιβάλλον δοκιμών επιφάνειας εργασίας ή για όσους μάθουν για βάσεις δεδομένων ή για SQL Server για πρώτη φορά που χρειάζονται μια πλατφόρμα που μπορούν να εγκαταστήσουν σε έναν προσωπικό υπολογιστή για να δημιουργήσουν ένα μαθησιακό περιβάλλον.

Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στο SQL Server 2012 Express Edition που πρέπει να καταλάβετε πριν αποφασίσετε να το εγκαταστήσετε. Μετά από όλα, αυτή είναι μια δωρεάν έκδοση αυτής που είναι διαφορετικά μια εξαιρετικά ισχυρή (και εξαιρετικά ακριβή!) Πλατφόρμα βάσης δεδομένων. Αυτοί οι περιορισμοί περιλαμβάνουν:

Σημείωση: Αυτό το σεμινάριο καλύπτει το SQL Server 2012 Express Edition. Για την έκδοση 2014, ανατρέξτε στην ενότητα Εγκατάσταση του SQL Server 2014 Express Edition . Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική βάση δεδομένων που είναι τόσο ελεύθερη όσο και πλήρως λειτουργική, ίσως θελήσετε να εγκαταστήσετε την MySQL .

02 από 08

Κάντε λήψη του προγράμματος εγκατάστασης SQL Server Express

Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε λήψη του κατάλληλου αρχείου εγκατάστασης για την έκδοση του SQL Server 2012 Express Edition που ταιριάζει καλύτερα στο λειτουργικό σας σύστημα και τις ανάγκες σας. Επισκεφθείτε τη σελίδα λήψης της Microsoft και επιλέξτε αν χρειάζεστε μια έκδοση 32-bit ή 64-bit του SQL Server (ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα) και, στη συνέχεια, επιλέξτε αν θέλετε την έκδοση που περιλαμβάνει τα εργαλεία του SQL Server. Αν δεν έχετε ήδη εγκατεστημένα τα εργαλεία στον υπολογιστή σας, προτείνουμε να τα συμπεριλάβετε στη λήψη.

03 του 08

Εξαγωγή αρχείων

Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα ξεκινήσει με την εξαγωγή των αρχείων που απαιτούνται για τη διαδικασία εγκατάστασης. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η οποία μπορεί να διαρκέσει από πέντε έως δέκα λεπτά, θα δείτε το παράθυρο κατάστασης που φαίνεται παραπάνω.

Το παράθυρο εξαγωγής θα εξαφανιστεί και τίποτα δεν θα συμβεί για μια χρονική περίοδο που φαίνεται υπερβολικά μεγάλη! Περίμενε υπομονετικά. Τελικά, ενδέχεται να δείτε ένα μήνυμα που σας ρωτά εάν ο SQL Server 2012 ενδέχεται να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας. Απάντηση ναι. Θα δείτε στη συνέχεια ένα μήνυμα που διαβάζει "Παρακαλώ περιμένετε ενώ το πρόγραμμα Εγκατάστασης του SQL Server 2012 επεξεργάζεται την τρέχουσα λειτουργία". Παραμείνετε υπομονετικοί για μερικά ακόμα λεπτά.

04 του 08

Κέντρο εγκατάστασης του SQL Server Express

Το πρόγραμμα εγκατάστασης του SQL Server θα παρουσιάσει στη συνέχεια την οθόνη που εμφανίζεται παραπάνω, με τίτλο "Κέντρο εγκατάστασης του SQL Server". Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Νέα εγκατάσταση του SQL Server με αυτόνομη εγκατάσταση ή προσθέστε λειτουργίες σε μια υπάρχουσα εγκατάσταση" για να συνεχίσετε τη διαδικασία εγκατάστασης. Θα αντιμετωπίσετε και πάλι μια σειρά παύσεων και το μήνυμα "Παρακαλούμε περιμένετε ενώ το SQL Server 2012 Ρυθμίζει το πρόγραμμα επεξεργασίας του τρέχοντος λειτουργικού" μήνυμα.

Στη συνέχεια, ο SQL Server θα εμφανίσει μια σειρά από παράθυρα που περιλαμβάνουν μια ποικιλία δοκιμών προεγκατάστασης και θα εγκαταστήσουν κάποια απαραίτητα αρχεία υποστήριξης. Κανένα από αυτά τα παράθυρα δεν θα πρέπει να απαιτεί οποιαδήποτε ενέργεια από εσάς (εκτός από την αποδοχή της άδειας χρήσης) εκτός αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το σύστημά σας.

05 του 08

Επιλογή λειτουργίας

Το παράθυρο Επιλογή λειτουργίας που εμφανίζεται στη συνέχεια σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις λειτουργίες του SQL Server που θα εγκατασταθούν στο σύστημά σας. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη βάση δεδομένων σε αυτόνομη λειτουργία για βασικές δοκιμές βάσης δεδομένων, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε την αναπαραγωγή του SQL Server. Αυτό το παράθυρο σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε να μην εγκαταστήσετε τα εργαλεία διαχείρισης ή το SDK σύνδεσης εάν δεν χρειάζονται στο σύστημά σας. Στο βασικό μας παράδειγμα, θα αποδεχτούμε τις προεπιλεγμένες τιμές και απλά κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.

Στη συνέχεια, ο SQL Server θα εκτελέσει μια σειρά ελέγχων (με την ένδειξη "Κανόνες εγκατάστασης" στη διαδικασία εγκατάστασης) και θα προχωρήσει αυτόματα στην επόμενη οθόνη αν δεν υπάρχουν σφάλματα. Μπορείτε επίσης να αποδεχτείτε τις προεπιλεγμένες τιμές στην οθόνη Διαμόρφωση παραμέτρων και να κάνετε ξανά κλικ στο κουμπί Επόμενο.

06 του 08

Διαμόρφωση παραμέτρων παραμέτρων

Η επόμενη οθόνη σάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε να δημιουργήσετε μια προεπιλεγμένη παρουσία ή μια ξεχωριστή ονομαστική παρουσία του SQL Server 2012 σε αυτόν τον υπολογιστή. Εάν δεν έχετε πολλαπλά αντίγραφα του SQL Server που εκτελούνται σε αυτόν τον υπολογιστή, μπορείτε απλά να αποδεχτείτε τις προεπιλεγμένες τιμές.

07 του 08

Διαμόρφωση διακομιστή

Αφού επιβεβαιώσετε ότι διαθέτετε το απαραίτητο χώρο στο δίσκο στο σύστημά σας για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, ο εγκαταστάτης θα παρουσιάσει το παράθυρο διαμόρφωσης του διακομιστή που φαίνεται παραπάνω. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την οθόνη για να προσαρμόσετε τους λογαριασμούς που θα εκτελούν τις υπηρεσίες SQL Server. Διαφορετικά, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να αποδεχτείτε τις προεπιλεγμένες τιμές και να συνεχίσετε. Επίσης, μπορείτε να αποδεχτείτε τις προεπιλεγμένες τιμές στις οθόνες ρύθμισης παραμέτρων του μηχανισμού βάσης δεδομένων και τις αναφορές σφαλμάτων που ακολουθούν.

08 από 08

Ολοκλήρωση της εγκατάστασης

Ο εγκαταστάτης θα (τελικά!) Ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 30 λεπτά ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που έχετε επιλέξει και τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σας.