Πώς να απενεργοποιήσετε τις αγορές εντός εφαρμογής στο iPad ή στο iPhone

01 από 05

Πώς να απενεργοποιήσετε τις αγορές εντός εφαρμογής

Thijs Knaap / Flickr

Η δυνατότητα να κάνετε αγορές εντός iPad στο iPad και το iPhone σας αποτελεί πραγματικό όφελος τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους καταναλωτές, με την απότομη αύξηση των παιχνιδιών freemium λόγω κυρίως της ευκολίας των αγορών εντός εφαρμογής. Ωστόσο, για τις οικογένειες που μοιράζονται ένα iPad, ειδικά για οικογένειες με νεότερα παιδιά, οι αγορές εντός εφαρμογής μπορούν να οδηγήσουν σε μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη όταν ο λογαριασμός iTunes έρθει στο email, γι 'αυτό μπορεί να είναι σημαντικό να απενεργοποιήσετε τις αγορές εντός iPad στο iPad σας ή το iPhone εάν ένα από τα παιδιά σας το χρησιμοποιεί για να παίξει παιχνίδια.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη αποκάλυψε ότι οι συναλλαγές εντός εφαρμογής αντιστοιχούν στο 72% των εσόδων από εφαρμογές και οι γονείς έχουν διαπιστώσει ότι ορισμένα από αυτά τα έσοδα προέρχονται από μικρά παιδιά που παίζουν ένα φαινομενικά ελεύθερο παιχνίδι. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια αγωγή κατηγορίας που κατατίθεται λόγω του νόμου παιχνιδιού εντός εφαρμογής που βρίσκεται σε πολλά δωρεάν παιχνίδια.

Πώς λοιπόν απενεργοποιείτε τις αγορές εντός iPad και / ή iPhone;

02 του 05

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις

Screenshot του iPad

Προτού μπορέσετε να απενεργοποιήσετε τις αγορές εντός εφαρμογής, πρέπει να ενεργοποιήσετε περιορισμούς . Αυτοί οι γονικοί έλεγχοι σάς επιτρέπουν να περιορίσετε την πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες της συσκευής. Εκτός από την απενεργοποίηση των αγορών εντός εφαρμογής, μπορείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως το App Store, να ρυθμίσετε τον περιορισμό λήψης χρησιμοποιώντας έναν περιορισμό βάσει ηλικίας, για να επιτρέψετε στο παιδί σας να κάνει λήψη μόνο κατάλληλων εφαρμογών και να περιορίσει την πρόσβαση σε μουσική και ταινίες.

Για να τις αλλάξετε, θα πρέπει να ανοίξετε τις ρυθμίσεις του iPad . Αυτά είναι προσπελάσιμα αγγίζοντας το εικονίδιο που μοιάζει με γρανάζια. Μόλις εμφανιστούν οι ρυθμίσεις, επιλέξτε Γενικές ρυθμίσεις από το μενού στα αριστερά και μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε τους Περιορισμούς στα δεξιά.

03 του 05

Πώς να ενεργοποιήσετε τους περιορισμούς του iPad

Screenshot του iPad

Όταν ενεργοποιείτε περιορισμούς πατώντας το πλήκτρο στο πάνω μέρος της οθόνης, το iPad θα ζητήσει έναν κωδικό πρόσβασης. Πρόκειται για έναν τετραψήφιο κωδικό παρόμοιο με έναν κωδικό ATM που θα σας επιτρέψει να κάνετε αλλαγές στους περιορισμούς στο μέλλον. Μην ανησυχείτε, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε δύο φορές τον κωδικό πρόσβασης, οπότε δεν θα κλειδώσετε λόγω τυπογραφικού λάθους.

Ο κωδικός πρόσβασης δεν περιορίζει τους περιορισμούς, απλά σας επιτρέπει να αλλάξετε τους περιορισμούς σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Για παράδειγμα, εάν απενεργοποιήσετε τις λήψεις εφαρμογών, απλά δεν θα δείτε το κατάστημα εφαρμογών στο iPad. Εάν απενεργοποιήσετε τις αγορές εντός εφαρμογής και στη συνέχεια επιχειρήσετε να αγοράσετε κάτι μέσα σε μια εφαρμογή, θα ειδοποιηθείτε ότι οι αγορές εντός της εφαρμογής έχουν απενεργοποιηθεί.

Αυτός ο κωδικός πρόσβασης είναι επίσης διαφορετικός από τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείται για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή. Εάν έχετε μεγαλύτερο παιδί, μπορείτε να επιτρέψετε σε αυτούς να γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασης για τη χρήση του iPad και να διατηρήσουν τον κωδικό πρόσβασης για περιορισμούς χωριστούς έτσι ώστε μόνο εσείς να έχετε πρόσβαση στους γονικούς περιορισμούς.

Μόλις ενεργοποιήσετε τους περιορισμούς του iPad, θα έχετε πρόσβαση για να απενεργοποιήσετε τις αγορές εντός εφαρμογής.

04 του 05

Απενεργοποιήστε τις αγορές εντός εφαρμογής

Screenshot του iPad

Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει γονικούς περιορισμούς, μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε τις αγορές εντός εφαρμογής. Ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε προς τα κάτω στην οθόνη για να εντοπίσετε τις αγορές εντός της εφαρμογής στην ενότητα Επιτρεπόμενο περιεχόμενο. Απλώς σύρετε το κουμπί Ενεργοποίηση στη ρύθμιση Off και οι αγορές εντός της εφαρμογής θα απενεργοποιηθούν.

Πολλοί από τους περιορισμούς που προσφέρονται σε αυτήν την ενότητα λειτουργούν σιωπηρά, πράγμα που σημαίνει ότι η απενεργοποίηση της αγοράς εφαρμογών καταργεί εντελώς το κατάστημα εφαρμογών και απενεργοποιώντας τη δυνατότητα διαγραφής εφαρμογών καταργεί το μικρό κουμπί X που συνήθως εμφανίζεται όταν κρατάτε το δάχτυλό σας σε μια εφαρμογή. Ωστόσο, οι εφαρμογές που προσφέρουν αγορές εντός εφαρμογής θα εξακολουθούν να το κάνουν αν απενεργοποιήσετε την αγορά εντός εφαρμογής. Οποιαδήποτε προσπάθεια αγοράς κάτι μέσα σε μια εφαρμογή θα συναντηθεί με ένα παράθυρο διαλόγου που ενημερώνει τον χρήστη ότι οι αγορές αυτές έχουν απενεργοποιηθεί.

Εάν απενεργοποιείτε τις αγορές εντός εφαρμογής επειδή έχετε ένα μικρό παιδί στο νοικοκυριό, υπάρχουν πολλές άλλες χρήσιμες ρυθμίσεις, όπως η δυνατότητα περιορισμού των εφαρμογών βάσει της γονικής βαθμολογίας της εφαρμογής.

05 του 05

Τι άλλους περιορισμούς πρέπει να ενεργοποιήσετε;

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το iPad είναι να το χρησιμοποιήσετε για να αλληλεπιδράσετε ως οικογένεια. Getty Images / Caiaimage / Paul Bradbury

Ενώ βρίσκεστε στις ρυθμίσεις περιορισμού, υπάρχουν μερικοί άλλοι διακόπτες που μπορεί να θέλετε να μετακινήσετε για να προστατεύσετε το παιδί σας. Η Apple κάνει πολύ καλή δουλειά, παρέχοντας σας πολύ έλεγχο σχετικά με το τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει ένας χρήστης iPad ή iPhone.