Πώς να ενεργοποιήσετε τους περιορισμούς και να ενεργοποιήσετε το γονικό έλεγχο του iPad

Το iPad περιέχει προσαρμόσιμους γονικούς ελέγχους που ονομάζονται "περιορισμοί" που σας επιτρέπουν να απενεργοποιείτε λειτουργίες όπως το FaceTime , iMessage και τις επίφοβες αγορές εντός εφαρμογής . Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε ορισμένες λειτουργίες, όπως ο περιορισμός των ιστότοπων που μπορεί να επισκεφθεί το παιδί σας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Safari ή τον περιορισμό των λήψεων από το App Store σε εφαρμογές κατάλληλες για ηλικία.

Οι γονικοί έλεγχοι του iPad λειτουργούν ρυθμίζοντας έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης στο iPad. Αυτός ο κωδικός χρησιμοποιείται για την είσοδο και έξοδο από τις ρυθμίσεις περιορισμού και είναι ξεχωριστός από τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείται για το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα του tablet.

Αφού δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να προσαρμόσετε τους περιορισμούς στην ηλικία του παιδιού σας και σε ποιες περιοχές του iPad θέλετε να έχουν πρόσβαση. Αυτό περιλαμβάνει την επιλογή του τύπου των ταινιών (G, PG, PG-13 κ.λπ.), της μουσικής και ακόμη και τον περιορισμό της συσκευής σε συγκεκριμένους ιστότοπους.

01 από 02

Πώς να ενεργοποιήσετε τους περιορισμούς του iPad

Οι γονικοί έλεγχοι βρίσκονται στις ρυθμίσεις κάτω από τους περιορισμούς και επιτρέπουν ένα δίκαιο έλεγχο του τι είναι διαθέσιμο στο iPad. Αλλά πρώτα πρέπει να μπείτε στην περιοχή Περιορισμοί.

02 του 02

Ρυθμίσεις γονικού ελέγχου iPad

Μόλις έχετε ενεργοποιήσει τους γονικούς ελέγχους του iPad, θα μπορείτε να ορίσετε διαφορετικούς περιορισμούς και ακόμη και να περιορίσετε ορισμένες από τις προεπιλεγμένες εφαρμογές που συνοδεύουν το iPad. Αυτό περιλαμβάνει το πρόγραμμα περιήγησης Safari, τη φωτογραφική μηχανή, το Siri, το App Store και το iTunes, ώστε να περιορίζετε την ικανότητα του παιδιού σας να βλέπει ιστότοπους, να φωτογραφίζει και να αγοράζει μουσική ή ταινίες για το iPad. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το AirDrop , το οποίο είναι ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει ασύρματες μεταφορές μεταξύ συσκευών όπως κοινή χρήση φωτογραφίας.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα απενεργοποίησης της εγκατάστασης εφαρμογών. Μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε εφαρμογές στο iPad, εγκαθιστώντας τις στο iTunes και συγχρονίζοντας τους στο iPad, το οποίο θα σας επιτρέψει να έχετε τον πλήρη έλεγχο των εφαρμογών που βρίσκονται στο iPad. Εάν δεν θέλετε να συνδέσετε το iPad με τον υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών κάθε λίγες εβδομάδες για να κάνετε λήψη νέων εφαρμογών στο iPad και στη συνέχεια να απενεργοποιήσετε ξανά το App Store.

Αν δεν χρειάζεστε αυτόν τον έλεγχο, μπορείτε να ορίσετε περιορισμό αξιολόγησης για τον τύπο εφαρμογών που μπορούν να εγκατασταθούν στο iPad. ( Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορετικές αξιολογήσεις εφαρμογών iPad .)

Ένα άλλο καλό πράγμα που πρέπει να απενεργοποιήσετε είναι οι αγορές εντός εφαρμογής. Πολλές δωρεάν εφαρμογές επιτρέπουν αγορές εντός εφαρμογής, και έτσι κάνουν τα χρήματά τους. Αυτός ο τύπος δημιουργίας εσόδων μπορεί να φανεί σε εφαρμογές όπως το Roblox, το οποίο είναι μια μεγάλη εφαρμογή iPad , αλλά οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι επιτρέπει την αγορά χρήματος εντός παιχνιδιού.

Μην ξεχνάτε τις ρυθμίσεις απορρήτου. Αυτή η ενότητα θα σας επιτρέψει να τροποποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται το iPad και ποιες δυνατότητες επιτρέπονται. Για παράδειγμα, στην ενότητα Φωτογραφίες μπορείτε είτε να περιορίσετε την πρόσβαση στις Φωτογραφίες είτε απλά να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα κοινής χρήσης φωτογραφιών σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook ή το Twitter.

Πώς να ξεκλειδώσετε πλήρως το iPad σας