Πώς να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση σε ένα iPad ή iPhone

Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι να κάνετε μεγέθυνση στη συσκευή σας iOS

Ένα από τα πιο cool χαρακτηριστικά που η Apple έφερε στα iPads και στα iPhones της ήταν η χειρονομία pinch-to-zoom, η οποία κάνει τη μεγέθυνση και την έξοδο διαισθητική και φυσική. Προηγουμένως, οι δυνατότητες μεγέθυνσης ήταν είτε ανύπαρκτες είτε πολύ δύσκολες στη χρήση τους σε τακτική βάση. Η λειτουργία μεγέθυνσης της Apple λειτουργεί σε φωτογραφίες και ιστοσελίδες και σε οποιαδήποτε εφαρμογή που υποστηρίζει τη χειρονομία zoom-zoom.

Χρησιμοποιώντας χειρονομίες πινέλου για μεγέθυνση και σμίκρυνση

Για να κάνετε μεγέθυνση σε μια φωτογραφία ή μια ιστοσελίδα, απλά πατήστε στην οθόνη με το δείκτη και τον αντίχειρα αφήνοντας μόνο ένα μικρό διάστημα μεταξύ τους. Κρατώντας το δάχτυλο και τον αντίχειρά σας στην οθόνη, τα μετακινήστε μακριά το ένα από το άλλο, διευρύνοντας το διάστημα μεταξύ τους. Καθώς επεκτείνετε τα δάχτυλά σας, η οθόνη μεγεθύνει. Για να σμικρύνετε , κάντε το αντίστροφο. Μετακινήστε τον αντίχειρα και το δάχτυλό σας προς τα εμπρός, κρατώντας τα πατημένα στην οθόνη.

Χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση μεγέθυνσης προσβασιμότητας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η λειτουργία τσίμπημα-ζουμ δεν λειτουργεί. Μια εφαρμογή ενδέχεται να μην υποστηρίζει τη χειρονομία ή μια ιστοσελίδα ενδέχεται να έχει κώδικα που εκτελείται ή μια ρύθμιση φύλλου στυλ που εμποδίζει τη διεύρυνση της σελίδας. Οι δυνατότητες προσβασιμότητας του iPad περιλαμβάνουν ένα ζουμ που λειτουργεί πάντα ανεξάρτητα αν βρίσκεστε σε μια εφαρμογή, σε μια ιστοσελίδα ή βλέπετε φωτογραφίες. Η λειτουργία δεν ενεργοποιείται από προεπιλογή. πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία στην εφαρμογή Ρύθμιση για να τη χρησιμοποιήσετε. Δείτε πώς:

  1. Πατήστε το εικονίδιο Ρύθμιση στην Αρχική οθόνη.
  2. Επιλέξτε Γενικά .
  3. Πατήστε Πρόσβαση .
  4. Επιλέξτε Zoom .
  5. Αγγίξτε το ρυθμιστικό δίπλα στο Zoom για να το μετακινήσετε στη θέση On (Ενεργοποίηση) .

Μετά την ενεργοποίηση της δυνατότητας ζουμ προσβασιμότητας: