Πώς να μετακινήσετε εφαρμογές, να περιηγηθείτε και να οργανώσετε το iPad σας

Μόλις μάθετε τα βασικά, το iPad είναι ένα εκπληκτικά απλό εργαλείο. Εάν πρόκειται για πρώτη φορά με μια συσκευή αφής, ίσως να είστε λίγο εκφοβισμένοι σχετικά με τον τρόπο ελέγχου του νέου σας iPad. Μην είστε. Μετά από λίγες μέρες, θα μετακομίσετε στο iPad σαν επαγγελματίας . Αυτό το γρήγορο σεμινάριο θα σας διδάξει μερικά πολύτιμα μαθήματα για το πώς να περιηγηθείτε στο iPad και να ρυθμίσετε το iPad όπως θέλετε.

Μάθημα ένα: Μετακίνηση από μια σελίδα των εφαρμογών στο επόμενο

Το iPad έρχεται με μια σειρά από εξαιρετικές εφαρμογές, αλλά μόλις ξεκινήσετε τη λήψη νέων εφαρμογών από το κατάστημα εφαρμογών, σύντομα θα βρεθείτε με αρκετές σελίδες γεμάτες με εικονίδια. Για να μετακινηθείτε από τη μια σελίδα στην άλλη, μπορείτε απλά να περάσετε το δάχτυλό σας στην οθόνη iPad από τα δεξιά προς τα αριστερά για να προχωρήσετε σε μια σελίδα και από αριστερά προς τα δεξιά για να επιστρέψετε σε μια σελίδα.

Θα παρατηρήσετε ότι τα εικονίδια στην οθόνη κινούνται με το δάχτυλό σας, αποκαλύπτοντας αργά την επόμενη οθόνη εφαρμογών. Μπορείτε να το σκεφτείτε σαν να γυρίζετε τη σελίδα ενός βιβλίου.

Μάθημα 2: Πώς να μετακινήσετε μια εφαρμογή

Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε εφαρμογές στην οθόνη ή να τις μετακινήσετε από την οθόνη στην άλλη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στην Αρχική οθόνη πιέζοντας ένα εικονίδιο εφαρμογής χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, όλες οι εφαρμογές στην οθόνη θα αρχίσουν να τσαλακώνουν. Θα το ονομάσουμε "Κράτος Μετακίνησης". Οι εφαρμογές jiggling σας λένε ότι το iPad είναι έτοιμο για εσάς να μετακινήσετε μεμονωμένες εφαρμογές.

Στη συνέχεια, πατήστε την εφαρμογή που θέλετε να μετακινήσετε και, χωρίς να σηκώσετε την άκρη του δακτύλου σας από την οθόνη, μετακινήστε το δάχτυλό σας γύρω από την οθόνη. Το εικονίδιο της εφαρμογής θα μετακινηθεί με το δάχτυλό σας. Εάν κάνετε παύση μεταξύ δύο εφαρμογών, θα χωριστούν, επιτρέποντάς σας να "αποθέσετε" το εικονίδιο σε αυτό το σημείο ανυψώνοντας το δάχτυλό σας από την οθόνη.

Αλλά τι γίνεται με τη μετάβαση από μια οθόνη εφαρμογών σε άλλη;

Αντί να κάνετε παύση μεταξύ δύο εφαρμογών, μετακινήστε την εφαρμογή στην πολύ δεξιά άκρη της οθόνης. Όταν η εφαρμογή αιωρείται στην άκρη, πατήστε για ένα δευτερόλεπτο και το iPad θα μεταβεί στην επόμενη οθόνη. Μπορείτε να μετακινήσετε την εφαρμογή πάνω από το αριστερό άκρο της οθόνης για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη. Αφού εισέλθετε στη νέα οθόνη, απλά μετακινήστε την εφαρμογή στη θέση που θέλετε και αφήστε την από το δάχτυλό σας.

Όταν ολοκληρώσετε τη μετακίνηση των εφαρμογών, κάντε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα για έξοδο από την κινούμενη κατάσταση και το iPad θα επανέλθει στο κανονικό.

Μάθημα Τρία: Δημιουργία φακέλων

Δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε σελίδες με εικονίδια εφαρμογών για να οργανώσετε το iPad σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε φακέλους, οι οποίοι μπορούν να χωρέσουν πολλά εικονίδια χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην οθόνη.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φάκελο στο iPad με τον ίδιο τρόπο που μετακινείτε ένα εικονίδιο της εφαρμογής. Απλώς πατήστε και κρατήστε πατημένο μέχρι να κουνηθεί όλα τα εικονίδια. Στη συνέχεια, αντί να σύρετε το εικονίδιο μεταξύ δύο εφαρμογών, θέλετε να το τοποθετήσετε ακριβώς πάνω από ένα άλλο εικονίδιο της εφαρμογής.

Όταν κρατάτε μια εφαρμογή απευθείας πάνω από μια άλλη εφαρμογή, το γκρι κυκλικό κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία της εφαρμογής εξαφανίζεται και η εφαρμογή γίνεται πιο έντονη. Μπορείτε να αφήσετε την εφαρμογή σε αυτό το σημείο για να δημιουργήσετε ένα φάκελο ή μπορείτε να συνεχίσετε να τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την εφαρμογή και θα εμφανιστείτε στον νέο φάκελο.

Δοκιμάστε αυτό με την εφαρμογή Κάμερα. Τραβήξτε το με το δάχτυλό σας και όταν τα εικονίδια αρχίσουν να τα κουνάει, μετακινήστε το δάχτυλό σας (με την εφαρμογή Κάμερας 'κολλημένη' σε αυτό) μέχρι να περάσετε πάνω από το εικονίδιο Photo Booth. Παρατηρήστε ότι το εικονίδιο Photo Booth είναι πλέον επισημασμένο, πράγμα που σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να «αφήσετε» την εφαρμογή Κάμερα ανυψώνοντας το δάχτυλό σας από την οθόνη.

Αυτό δημιουργεί ένα φάκελο. Το iPad θα προσπαθήσει να ονομάσει έξυπνα το φάκελο και συνήθως κάνει μια πολύ καλή δουλειά. Αλλά αν δεν σας αρέσει το όνομα, μπορείτε να δώσετε στον φάκελο ένα προσαρμοσμένο όνομα αγγίζοντας το όνομα που το έδωσε το iPad και πληκτρολογώντας οτιδήποτε θέλετε.

Μάθημα Τέσσερα: Σύνδεση μιας εφαρμογής

Στη συνέχεια, ας βάλουμε ένα εικονίδιο στην αποβάθρα στο κάτω μέρος της οθόνης. Σε ένα νέο iPad, αυτή η βάση έχει τέσσερα εικονίδια, αλλά μπορείτε να βάλετε μέχρι και έξι εικονίδια πάνω σε αυτό. Μπορείτε ακόμη να βάλετε φακέλους στην αποβάθρα.

Ας μετακινήσουμε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στην αποβάθρα αγγίζοντας το εικονίδιο Ρυθμίσεις και αφήνοντας το δάκτυλό μας μέχρι να κουνηθεί όλα τα εικονίδια. Ακριβώς όπως και πριν, "σύρετε" το εικονίδιο στην οθόνη, αλλά αντί να το ρίξουμε σε άλλη εφαρμογή, θα το αφήσουμε στην αποβάθρα. Παρατηρήστε πώς κινούνται όλες οι άλλες εφαρμογές στην αποβάθρα για να κάνουν χώρο για αυτό; Αυτό σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε την εφαρμογή.