Πώς να αγοράσετε eBooks στο iBooks Store στο iPad και στο iPhone

Ξεχάστε το Kindle? το iPad και το iPhone είναι καταπληκτικές συσκευές ανάγνωσης ebook. Ακριβώς όπως το Kindle, έχουν επίσης το δικό τους ενσωματωμένο κατάστημα βιβλιοπωλείων: iBooks .

Η αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων μέσω του iBooks Store μοιάζει πολύ με την αγορά μουσικής, ταινιών και άλλων μέσων από το iTunes Store της Apple . Μια βασική διαφορά είναι ο τρόπος πρόσβασης στο κατάστημα. Αντί να χρησιμοποιείτε μια εξειδικευμένη εφαρμογή όπως το iTunes Store ή τις εφαρμογές του App Store στο iPad και το iPhone, μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω της ίδιας εφαρμογής iBooks που χρησιμοποιείτε για να διαβάσετε τα βιβλία που αγοράζετε. Αυτό το άρθρο παρέχει βήμα-βήμα οδηγίες για το πώς να αγοράσει ebooks στο iBooks Store (χρησιμοποιεί screenshots από το iPad, αλλά η έκδοση iPhone είναι πολύ παρόμοια).

Ο, τι χρειάζεσαι

Πρόσβαση στο iBooks Store

Η πρόσβαση στο iBooks Store είναι εξαιρετικά εύκολη. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή iBooks.
  2. Στην κάτω γραμμή των εικονιδίων, πατήστε Προτεινόμενα , NYTimes , Κορυφαία γραφήματα ή κορυφαίους συγγραφείς . Προτεινόμενο είναι το "μπροστινό" μέρος του καταστήματος, οπότε είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε, εκτός εάν έχετε συγκεκριμένο λόγο για να πάτε σε μία από τις άλλες επιλογές.
  3. Όταν φορτώνετε την επόμενη οθόνη, βρίσκεστε στο Κατάστημα.

Περιηγηθείτε ή αναζητήστε eBooks στο iBooks Store

Μόλις εισέλθετε στο iBooks Store, η περιήγηση και η αναζήτηση βιβλίων είναι πολύ παρόμοια με τη χρήση του iTunes ή του App Store. Κάθε διαφορετικός τρόπος εύρεσης βιβλίων επισημαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

  1. Κατηγορίες: Για να περιηγηθείτε στα βιβλία με βάση την κατηγορία τους, πατήστε αυτό το κουμπί και ένα μενού παρουσιάζει όλες τις κατηγορίες που υπάρχουν στα iBooks.
  2. Βιβλία / Audiobooks: Μπορείτε να αγοράσετε τόσο παραδοσιακά βιβλία όσο και ηχητικά βιβλία από το iBooks Store. Πατήστε αυτό το κουμπί για να μετακινηθείτε μεταξύ των δύο τύπων βιβλίων.
  3. Αναζήτηση: Γνωρίζετε ακριβώς τι ψάχνετε; Αγγίξτε τη γραμμή αναζήτησης και πληκτρολογήστε το όνομα του συγγραφέα ή του βιβλίου που ακολουθείτε (στο iPhone, αυτό το κουμπί βρίσκεται στο κάτω μέρος).
  4. Προτεινόμενα στοιχεία: Η Apple επιμελείται την πρώτη σελίδα στο iBooks Store, γεμάτη με νέες εκδόσεις, επιτυχίες, βιβλία σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα και πολλά άλλα. Σύρετε προς τα επάνω και προς τα κάτω και αριστερά και δεξιά για να τα περιηγηθείτε.
  5. Τα βιβλία μου: Πατήστε αυτό το κουμπί για να επιστρέψετε στη βιβλιοθήκη βιβλίων που είναι ήδη διαθέσιμα στο iPad ή στο iPhone σας.
  6. NYTimes: Περιηγηθείτε στους τίτλους των λιστών Bestseller των New York Times πατώντας αυτό το κουμπί (πρόσβαση στο iPhone μέσω του πλήκτρου Top Charts).
  7. Κορυφαία γραφήματα: Πατήστε αυτό για να δείτε τα καλύτερα βιβλία που πωλούνται στα iBooks τόσο σε αμειβόμενες όσο και σε δωρεάν κατηγορίες.
  8. Κορυφαίοι συγγραφείς: Αυτή η οθόνη απαριθμεί τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς σε iBooks αλφαβητικά. Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε τη λίστα με τα πληρωμένα και δωρεάν βιβλία, τα bestseller όλων των εποχών και την ημερομηνία κυκλοφορίας (πρόσβαση στο iPhone μέσω του πλήκτρου Top Charts).

Όταν βρείτε ένα βιβλίο που σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα, πατήστε το.

eBook Λεπτομερής οθόνη & αγορά βιβλίων

Όταν αγγίζετε ένα βιβλίο, εμφανίζεται ένα παράθυρο που παρέχει περισσότερες πληροφορίες και επιλογές σχετικά με το βιβλίο. Τα διάφορα χαρακτηριστικά του παραθύρου περιγράφονται λεπτομερώς στην παραπάνω εικόνα:

  1. Λεπτομέρειες συγγραφέα: Πατήστε το όνομα του συγγραφέα για να δείτε όλα τα άλλα βιβλία από τον ίδιο δημιουργό που είναι διαθέσιμα στο iBooks.
  2. Βαθμολογία αστέρων: Η μέση βαθμολογία αστέρων που δίνεται στο βιβλίο από τους χρήστες του iBooks και ο αριθμός των αξιολογήσεων.
  3. Αγοράστε βιβλίο: Για να αγοράσετε το βιβλίο, πατήστε την τιμή.
  4. Διαβάστε το δείγμα: Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα βιβλίο πριν το αγοράσετε πατώντας αυτό το κουμπί.
  5. Βιβλικές λεπτομέρειες: Διαβάστε μια βασική περιγραφή του βιβλίου. Οποιοδήποτε μέρος όπου βλέπετε ένα περισσότερο κουμπί σημαίνει ότι μπορείτε να πατήσετε για να το αναπτύξετε.
  6. Κριτικές: Πατήστε αυτήν την καρτέλα για να διαβάσετε σχόλια του βιβλίου που γράφτηκαν από τους χρήστες του iBooks.
  7. Σχετικά βιβλία: Για να δείτε άλλα βιβλία που πιστεύει η Apple ότι σχετίζονται με αυτό και ίσως σας ενδιαφέρουν, πατήστε αυτήν την καρτέλα.
  8. Από την Εβδομαδιαία έκδοση των εκδοτών: Εάν το βιβλίο έχει αναθεωρηθεί στην εφημερίδα Weekly Publishers, η ανασκόπηση είναι διαθέσιμη σε αυτή την ενότητα.
  9. Πληροφορίες βιβλίου: Οι βασικές πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο-τον εκδότη, τη γλώσσα, την κατηγορία κ.λπ. - παρατίθενται εδώ.

Για να κλείσετε το αναδυόμενο παράθυρο, απλώς πατήστε οπουδήποτε έξω από το παράθυρο.

Όταν αποφασίσετε ότι θέλετε να αγοράσετε ένα βιβλίο, πατήστε το κουμπί τιμής. Το κουμπί γίνεται πράσινο και το κείμενο σε αυτό αλλάζει στο βιβλίο αγοράς (αν το βιβλίο είναι ελεύθερο, θα δείτε ένα διαφορετικό κουμπί, αλλά λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο). Αγγίξτε ξανά για να αγοράσετε το βιβλίο. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID για να ολοκληρώσετε την αγορά.

Διαβάστε το eBook

Αφού εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στο iTunes, το eBook θα μεταφορτωθεί στο iPad σας. Πόσο διαρκεί αυτό θα εξαρτηθεί από το βιβλίο (το μήκος του, πόσες εικόνες έχει, κλπ.) Και την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Internet.

Όταν το βιβλίο τελειώσει, θα ανοίξει αυτόματα για να το διαβάσετε. Εάν δεν θέλετε να το διαβάσετε αμέσως, μπορείτε να κλείσετε το βιβλίο. Εμφανίζεται ως τίτλος στα ράφια της εφαρμογής iBooks. Αγγίξτε το όταν είστε έτοιμοι να αρχίσετε να διαβάζετε.

Η αγορά βιβλίων δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε με το iBooks, φυσικά. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή και τις επιλογές που προσφέρει, δείτε: