Πόσο συχνά θα έπρεπε να αποκαταστήσετε τον υπολογιστή σας;

Η ανασυγκρότηση του υπολογιστή σας είναι εύκολη. Γνωρίζοντας πότε να το κάνει δεν είναι.

Έλαβα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν αναγνώστη και σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να έχει αξία σε όλους τους αναγνώστες αυτού του ιστότοπου. "Το παράθυρο defrag λέει 3 στοιχεία: C: και E: backup και system (χωρίς γράμμα). Ποια θα πρέπει να defrag και πόσο συχνά;"

Όταν χαιρετίστηκε με τόσες πολλές επιλογές όπως ο αναγνώστης μας, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποπροσανατολιστεί σωστά το σύστημά τους.

Αυτή ήταν η απάντησή μου:

"Εάν θέλετε να ανασυγκροτήσετε την μονάδα C: Εάν είστε κανονικός χρήστης του υπολογιστή (δηλαδή χρησιμοποιείτε το για περιήγηση στο Web, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, παιχνίδια κ.α.), μια ανασυγκρότηση μία φορά το μήνα θα πρέπει να είναι καλή. είναι ένας βαρύς χρήστης, που σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή οκτώ ώρες την ημέρα για δουλειά, θα πρέπει να το κάνετε συχνότερα, πιθανώς μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. Οποτεδήποτε το δίσκο σας είναι περισσότερο από 10% κατακερματισμένο, θα πρέπει να το ανασυγκροτήσετε.

Επίσης, εάν ο υπολογιστής σας λειτουργεί αργά, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε defrag, καθώς ο κατακερματισμός ενδέχεται να προκαλέσει πιο αργό ρυθμό στον υπολογιστή σας. Έχουμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για να εκτελέσετε μια λειτουργία defrag και έχουμε επίσης έναν οδηγό για defragmentation στα Windows 7. "

Σημειώστε ότι κάτω από τα Windows Vista , Windows 7 , Windows 8 και Windows 10 μπορείτε να προγραμματίσετε το defrag να συμβαίνει όσο συχνά χρειάζεται. Τα Windows XP δεν επιτρέπουν αυτή την επιλογή απλώς όπως κάνουν πιο σύγχρονες εκδόσεις των Windows.

Στην πραγματικότητα, στα Windows 7 και μέχρι ανασυγκρότησης πρέπει να προγραμματιστεί να συμβεί αυτόματα. Μπορείτε να ελέγξετε μέσα στο πρόγραμμα defrag επιφάνεια εργασίας για να δείτε πώς και πότε έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί και στη συνέχεια να προσαρμοστεί ανάλογα.

Όπως ίσως έχετε μαντέψει μέχρι τώρα, defrag είναι σύντομη για "ανασυγκρότηση." Σημαίνει να τοποθετήσετε τα αρχεία του υπολογιστή σας πίσω σε μια λογική σειρά, η οποία επιτρέπει στον υπολογιστή σας να τρέχει γρηγορότερα .. Παρόλο που βλέπετε τα αρχεία ως μια ενιαία μονάδα όταν τα ανοίγετε, είναι στην πραγματικότητα ένα αμάλγαμα των μικρών τμημάτων που το PC συγκεντρώνει ζήτηση. Με την πάροδο του χρόνου, τα τμήματα αρχείων μπορούν να διασκορπιστούν σε όλο το σκληρό σας δίσκο. Όταν αυτή η διασπορά είναι πολύ διαδεδομένη, χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για τον υπολογιστή σας να αρπάξει όλα τα σωστά κομμάτια και να βάλει μαζί τα αρχεία σας, επιβραδύνοντας έτσι την απόκριση του συστήματός σας.

Defrag και SSD

Ενώ ο ανασυγκρότημα βοηθά να διατηρήσετε έναν σκληρό δίσκο στο σχήμα κορυφής, δεν βοηθάει τις μονάδες στερεάς κατάστασης (SSD). Τα καλά νέα εάν τρέχετε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα από τα Windows 7 και επάνω δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το SSD σας. Το λειτουργικό σύστημα είναι ήδη αρκετά έξυπνο για να αναγνωρίσει πότε έχετε ένα SSD και δεν θα εκτελέσει την παραδοσιακή διαδικασία ανασυγκρότησης.

Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξετε την εφαρμογή ανασυγκρότησης στα Windows 8 ή 10, θα δείτε ότι η ανασυγκρότηση δεν καλείται καθόλου defragging. Αντ 'αυτού ονομάζεται "βελτιστοποίηση" για να αποφευχθεί η σύγχυση με την παλιά εκλαϊκευτική σχολή. Η βελτιστοποίηση είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: μια μέθοδος που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σας σύστημα για να βελτιώσει τη λειτουργία του SSD σας.

Εάν θέλετε πραγματικά να εισέλθετε στα ζιζάνια σχετικά με τη συντήρηση SSD, ελέγξτε μια δημοσίευση στο blog από τον υπάλληλο της Microsoft, Scott Hanselman, που εξηγεί τα SSD και αναπαράγει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Η βελτιστοποίηση SSD είναι ιδανική για όσους χρησιμοποιούν τα Windows 8 και 10 και οι χρήστες των Windows 7 δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την αποπροσανατολισμό των δίσκων τους. Αλλά αν τυχαίνει να χρησιμοποιείτε ένα SSD με τα Windows Vista, θα θέλετε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη ανασυγκρότηση του δίσκου εάν είναι ενεργοποιημένη.

Μια ακόμη πιο έξυπνη κίνηση για τους χρήστες των Windows Vista θα ήταν να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε να κινηθούμε πέρα ​​από το γήρανση του λειτουργικού συστήματος. Η Microsoft σκοπεύει να τερματίσει την εκτεταμένη υποστήριξη για τα Windows Vista στις 11 Απριλίου 2017. Σε αυτό το σημείο, τα Vista δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι το λειτουργικό σύστημα θα παραμείνει ανασφαλές εάν εντοπιστούν (και σχεδόν βέβαια θα είναι) τρωτά σημεία.

Σε εκείνο το σημείο, η ξεπερασμένη επεξεργασία των SSD των Vista θα είναι το λιγότερο από τις ανησυχίες σας.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.