Σημαντικές ερωτήσεις για να ζητήσετε από μια υπηρεσία επισκευής υπολογιστή

... και τις απαντήσεις που πρέπει να περιμένετε να λάβετε

Προτού εγκαταλείψετε τον υπολογιστή σας σε μια υπηρεσία επισκευής τοπικών υπολογιστών ή τον τηλεφωνήσετε στο σπίτι ή στην υπηρεσία των επιχειρήσεων, υπάρχουν πολλά πολύ σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να ρωτήσετε.

Δείτε μερικές από αυτές τις σημαντικές ερωτήσεις παρακάτω, μαζί με τις απαντήσεις που πρέπει να περιμένετε να ακούσετε. Εάν δεν λάβετε λογικές απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, ήρθε η ώρα να ψάξετε για άλλη υπηρεσία επισκευής τοπικών υπολογιστών.

& # 34; Πόσο χρεώνεις ανά ώρα; & # 34;

Ζητώντας το κόστος μιας υπηρεσίας μοιάζει με μια ερώτηση που θα ήταν απίθανο να ξεχάσετε, αλλά είμαι πάντα έκπληκτος από ιστορίες πελατών σε απόλυτο σοκ στο ωριαίο ποσοστό για μια συγκεκριμένη υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών - μετά το γεγονός.

Μην περιμένετε μέχρι να έρθει η ώρα να πληρώσετε το λογαριασμό για να μάθετε πόσα ανά ώρα θα πληρώσετε.

Αναμενόμενη Απάντηση: "Χρεώνουμε [$ 50 έως $ 75] USD ανά ώρα."

Οι τιμές ποικίλλουν και, όπως συμβαίνει με τα προγράμματα χρέωσης (ορισμένες υπηρεσίες επισκευής υπολογιστών χρεώνονται ανά υπηρεσία), αλλά τα $ 50 έως $ 75 USD ανά ώρα είναι κατά μέσο όρο. Πάρα πολύ υψηλότερο από αυτό και πιθανότατα να πάρετε σχισμένο. Πάρα πολύ χαμηλότερο και πιθανότατα πρόκειται για υπηρεσία υπογείων ή ένα σύστημα όπου χρεώνεστε για έναν αριθμό ωρών που υπερβαίνει το μέσο όρο.

Μπορείτε να μου πείτε πόσα χρεωστικές ώρες μπορεί να χρειαστεί για να διορθωθεί; & # 34;

Κανείς δεν θέλει να ανακαλύψει ότι χρειάστηκαν 9 ώρες με 60 δολάρια ανά ώρα για να διορθώσουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υπολογιστή, όταν ένα ολοκαίνουργιο προϋπολογισμό PC μπορούσε να έχει για το ήμισυ του τελικού λογαριασμού. Έχοντας τουλάχιστον κάποια ιδέα για το πόσο μεγάλο είναι το σύνολο θα είναι σημαντικό.

Αναμενόμενη Απάντηση: "Δεν μπορώ να είμαι απόλυτα βέβαιος, βέβαια, αλλά αυτοί οι τύποι προβλημάτων συνήθως χρειάζονται περίπου [x] ώρες για να διορθώσουν".

Έχοντας ακόμα να κοιτάξετε κάτω από την κουκούλα, καμία υπηρεσία επισκευής υπολογιστών δεν μπορεί να σας πει με απόλυτη βεβαιότητα πόσες χρεωστικές ώρες μπορεί να πάρει κάτι. Εάν το μόνο που χρειάζεστε είναι μια απλή αντικατάσταση υλικού ή εγκατάσταση λογισμικού, μπορεί να αναφέρεται ένα συγκεκριμένο ποσό, αλλά διαφορετικά, θα πρέπει να περιμένετε λίγη ευελιξία στην απάντηση εδώ.

Χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρίση σας για την ακριβή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Εάν δεν είστε ειδικός, ίσως είναι δύσκολο να προσδιορίσετε εάν η εκτίμηση που σας δίνεται είναι υπερβολική. Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε και λάβετε εκτιμήσεις από διάφορες υπηρεσίες επισκευής υπολογιστών.

Σας αρνούνται ακόμη και μια εκτίμηση της καλύτερης εικασίας σε χρεωστικές ώρες από μια υπηρεσία επισκευής PC; Μη δουλεύετε μαζί τους. Δεν μπορείτε να αναμένετε να συνάψετε συμφωνία για να καθορίσετε τον υπολογιστή σας χωρίς καμία ιδέα για το πιθανό συνολικό κόστος.

& # 34; Έχετε ελάχιστη χρέωση; & # 34;

Όχι όλα τα προβλήματα του υπολογιστή χρειάζονται αρκετές ώρες για να επισκευαστούν. Μια υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να περάσει μόνο 10 έως 15 λεπτά για την επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος. Εάν το πρόβλημά σας συμβαίνει να είναι μία από αυτές τις "γρήγορες επιδιορθώσεις" θα πρέπει να γνωρίζετε πώς θα χρεωθείτε για αυτό.

Αναμενόμενη Απάντηση: "Ναι, η ελάχιστη επιβάρυνση για τον πάγκο είναι μια χρεωστική ώρα."

Οι περισσότερες υπηρεσίες επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών θα σας χρεώσουν για 1 ώρα εργασίας για οποιαδήποτε χρονική περίοδο έως και μία ώρα που εργάζεται στον υπολογιστή σας. Αυτό καλείται μερικές φορές μια ελάχιστη επιβάρυνση πάγκου και είναι απόλυτα συνήθης.

Εάν είστε τυχεροί, η αγαπημένη σας υπηρεσία επισκευής τοπικών υπολογιστών θα έχει ελάχιστη επιβάρυνση για το πάγκο μόνο του 1/2 της χρεώσιμης ώρας τους, ωστόσο, δεν το βλέπω αυτό πολύ συχνά πια.

Πρέπει να περιμένω τυχόν χρεώσεις εκτός από την ωριαία τιμή; & # 34;

Πολλές υπηρεσίες που πληρώνουμε στη ζωή είναι γεμάτες με κρυφά τέλη. Ότι η αλλαγή λαδιού $ 29 USD φαίνεται να κοστίζει περίπου 50 δολάρια, όταν όλα αυτά έχουν ειπωθεί και γίνει.

Αναμενόμενη Απάντηση: "Όχι"

Δεν είναι συνήθη πρακτική για μια υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών να χρεώνει επιπλέον τέλη για τις τυπικές υπηρεσίες τους. Προφανώς, αν χρειάζεστε υλικό αντικατάστασης ή ένα νέο κομμάτι λογισμικού, θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε για αυτό, αλλά δεν πρέπει να περιμένετε οποιοδήποτε είδος κρυφών αμοιβών ή προσαυξήσεων.

Εάν σας ειπωθεί ότι υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις, φροντίστε να δείτε μια λίστα με αυτές γραπτώς προτού εγκαταλείψετε τον υπολογιστή σας ή ζητήσετε υπηρεσία στο σπίτι ή την επιχείρησή σας.

& # 34; Χρεώνετε επιπλέον για υπηρεσία στο σπίτι / επιχείρηση; & # 34;

Πολλές φορές, ειδικά με εθνικές υπηρεσίες επιδιόρθωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών αλυσίδας, υπηρεσίες επισκευής εντός του καταστήματος και υπηρεσίες επισκευής στο σπίτι / εντός επιχείρησης θεωρούνται εντελώς ξεχωριστές υπηρεσίες. Θα πρέπει πάντα να γνωρίζετε τις τυχόν διαφορές χρέωσης μεταξύ αυτών των υπηρεσιών πριν από την επισκευή του υπολογιστή σας.

Αναμενόμενη Απάντηση: "Ναι, χρεώνουμε [ένα μικρό πρόσθετο τέλος ή ελαφρώς υψηλότερο ωριαίο επιτόκιο] για εσωτερικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες".

Αν έχετε αναγραφεί ένα ποσοστό δύο φορές υψηλότερο για την επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών στο σπίτι / επιχείρηση, μην το αποκτήσετε. Πάρτε τον υπολογιστή σας στο κατάστημά τους ή βρείτε μια άλλη υπηρεσία επισκευής υπολογιστών. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένετε να επισκεφθείτε κάποιο είδος μικρής χρέωσης - ίσως μια ενιαία χρέωση "ταξιδιού" από 10 έως 20 δολάρια ΗΠΑ ή μια αύξηση ωρών κατά 10-20%.

Ορισμένες υπηρεσίες επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν χρεώνουν τίποτα επιπλέον για αυτή την επιπλέον υπηρεσία. Μην το παίρνετε ως σημάδι υπηρεσίας χαμηλής ποιότητας, θεωρείτε μόνοι σας τυχεροί!

& # 34; Εγγυάμε την υπηρεσία σας; & # 34;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε εάν μπορείτε ή όχι να αναμένετε εγγύηση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Κανείς δεν θέλει να επαναλάβει την εξυπηρέτηση του υπολογιστή του δύο εβδομάδες αργότερα για το ίδιο πρόβλημα.

Για παράδειγμα, εάν λάβατε ένα μήνυμα σφάλματος όπως "Δεν βρέθηκε \ Windows \ System32 \ hal.dll" και η υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών διόρθωσε το πρόβλημα για εσάς, είναι εύλογο να αναμένετε ότι, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Αναμενόμενη Απάντηση: "Ναι. Για τα περισσότερα προβλήματα, εγγυόμαστε την υπηρεσία μας για [30 έως 90] ημέρες."

Οτιδήποτε λιγότερο από 30 ημέρες δεν είναι καλή υπόθεση. Εάν μια υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών προσφέρει περισσότερες από 90 ημέρες εγγύησης, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη λεπτή εκτύπωση για να δείτε τι είδους προβλήματα καλύπτει πριν επιλέξετε την συγκεκριμένη υπηρεσία με βάση την αστρική εγγύηση.

Όσον αφορά τα "περισσότερα προβλήματα", μην περιμένετε καμία υπηρεσία επιδιόρθωσης υπολογιστών να αφαιρέσει έναν ιό από τον υπολογιστή σας και στη συνέχεια να εγγυηθεί ότι δεν θα σας μολυνθεί ξανά. Ναι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι ενημερωμένο και έτοιμο να υπερασπιστεί τον υπολογιστή σας, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα σχετικά με το να επισκεφτείτε τους ίδιους κακόβουλους ιστότοπους και πιθανόν να μολυνθείτε ξανά. Αυτό θα ήταν ένα πλυντήριο αυτοκινήτων που θα εγγυάται ότι το αυτοκίνητό σας δεν θα λερωθεί για 90 ημέρες μετά τον καθαρισμό - αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Σημαντικό: Καμία αξιόπιστη υπηρεσία επισκευής υπολογιστών δεν θα εγγυηθεί μια ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα του υπολογιστή σας προτού να έχετε την ευκαιρία να κοιτάξετε τον υπολογιστή. Θα πρέπει πάντα να είστε έτοιμοι να πληρώσετε τουλάχιστον την ελάχιστη επιβάρυνση για το πάγκο, ακόμη και αν ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να επισκευαστεί με τον τρόπο που αναμενόταν.

& # 34; Θα αποθηκεύσετε τα αρχεία μου; & # 34;

Ο ίδιος ο υπολογιστής σας είναι πραγματικά μια συλλογή κυρίως ανταλλακτικών. Είναι τα χαρτιά όρος, φωτογραφίες του σκύλου σας, και τα πρώτα βήματα βίντεο του κοριτσιού σας που είναι πραγματικά σημαντικά.

Αναμενόμενη Απάντηση: "Ναι. Αν είναι εκεί, θα τα αποθηκεύσουμε για εσάς".

Πολύ σοβαρά προβλήματα με το σκληρό σας δίσκο , τη συσκευή που αποθηκεύει τα αρχεία σας, μπορεί να σημαίνει ότι τα αρχεία σας έχουν χαθεί για πάντα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά και φυσικά θα ήταν εκτός ελέγχου από την υπηρεσία επισκευής.

Η διατήρηση των αρχείων σας με ασφάλεια είτε με υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είτε με χειροκίνητο λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι πάντα μια πολύ καλή ιδέα και καταργεί την απάντηση σε αυτή την ερώτηση ως ανησυχία.

& # 34; Πότε μπορώ να μπορώ να πάρω τον υπολογιστή μου; & # 34;

Εκτός από όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το πόσο κοστίζει αυτό το κόστος, είναι σημαντικό να ρωτήσετε πότε θα έχετε τη δυνατότητα να παραλάβετε τον υπολογιστή σας. Εάν είστε στο σπίτι ή στην υπηρεσία των επιχειρήσεων, μια σχετική ερώτηση θα είναι "Πότε θα μπορούσατε να είστε σε θέση να βγείτε στο σπίτι / την επιχείρησή μου;".

Αναμενόμενη Απάντηση: "Θα πρέπει να μπορείτε να παραλάβετε τον υπολογιστή σας σε 24 έως 48 ώρες."

Η "σωστή" απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται πραγματικά από το προσωπικό χρονοδιάγραμμα και τις προσδοκίες σας. Λέω 24 με 48 ώρες, επειδή αυτή είναι η μέση απάντηση. Εάν αναφέρετε "μία ώρα από τώρα", αυτό δεν σημαίνει ότι η υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν είναι καλή. Αυτό ακούγεται σαν μια μεγάλη απάντηση σε μένα! Εναλλακτικά, αν έχετε αναφερθεί "μια εβδομάδα από τώρα" και αυτή είναι μια ικανοποιητική απάντηση σε σας, τότε μεγάλη. Εάν όχι, προτείνω να ψάχνετε αλλού.

Εάν είστε σε μια μεγάλη βιασύνη και έχετε το σωστό είδος προβλήματος, μια ηλεκτρονική υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών ίσως είναι κατάλληλη για εσάς .

Δείτε πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για περισσότερα.