Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tumblr για το Blogging και την κοινωνική δικτύωση

01 από 05

Εγγραφείτε για λογαριασμό Tumblr και αποκτήστε πρόσβαση στον Πίνακα ελέγχου

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr.com

Έτσι ίσως έχετε ακούσει για τον Tumblr, και σας ενδιαφέρει να μπείτε στη δράση. Μετά από όλα, είναι η πιο καυτή πλατφόρμα blogging μεταξύ του νεότερου πλήθους και έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύσει πλήρως το περιεχόμενό σας σε ό, τι αφορά τα μάτια και τις μετοχές εάν αποκτήσετε το τμήμα κοινωνικής δικτύωσης σωστό.

Tumblr: Πλατφόρμα Blog ή Κοινωνικό Δίκτυο;

Το Tumblr είναι μια πλατφόρμα blogging και ένα κοινωνικό δίκτυο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αυστηρά για blogging ή αυστηρά για κοινωνική δικτύωση με άλλους χρήστες-ή και τα δύο. Η ισχύς αυτής της πλατφόρμας λάμπει πραγματικά όταν την χρησιμοποιείτε και ως δύο.

Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Tumblr, πιθανότατα θα παρατηρήσετε πολλές ομοιότητες μεταξύ αυτού και άλλων δημοφιλών κοινωνικών δικτύων όπως το Twitter, το Facebook, το Pinterest και ακόμη και το Instagram . Παρόλο που το "blogging" παραδοσιακά τείνει να περιλαμβάνει γραπτά μηνύματα, το Tumblr είναι στην πραγματικότητα άκρως οπτικό και είναι περισσότερο για δημοσίευση σύντομων αναρτήσεων στο blog που έχουν φωτογραφίες, κινούμενα GIF και βίντεο.

Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το Tumblr, τόσο περισσότερες τάσεις μπορείτε να εντοπίσετε στην πλατφόρμα, δίνοντάς σας ενδείξεις για το τι βλέπουν και μοιράζονται οι χρήστες. Μια ανάρτηση Tumblr μπορεί να πάει στον ιό μέσα σε λίγες ώρες, ακόμα και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Φανταστείτε αν θα μπορούσατε να κάνετε τις θέσεις σας να το κάνουν αυτό!

Ξεκινώντας με το Tumblr είναι εύκολο, αλλά μπορείτε να περιηγηθείτε στις παρακάτω διαφάνειες για να λάβετε τις βασικές συμβουλές και συμβουλές για να κάνετε την παρουσία σας Tumblr και να ζήσετε την καλύτερη δυνατή.

Πλοηγηθείτε στο Tumblr.com σε ένα πρόγραμμα περιήγησης

Είναι ελεύθερη να εγγραφείτε για λογαριασμό Tumblr στο Tumblr.com ή ακόμα και μέσω μιας από τις δωρεάν εφαρμογές για κινητά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένας κωδικός πρόσβασης και ένα όνομα χρήστη.

Το όνομα χρήστη θα εμφανιστεί ως διεύθυνση URL του ιστολογίου του Tumblr, το οποίο θα έχετε πρόσβαση, μεταβαίνοντας στο YourUsername.Tumblr.com στο προτιμώμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να επιλέξετε ένα μοναδικό όνομα χρήστη Tumblr που δεν έχει ληφθεί ακόμα.

Ο Tumblr θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την ηλικία σας και ότι είστε άνθρωπος πριν προχωρήσετε για να σας ρωτήσω για τα ενδιαφέροντά σας. Θα εμφανιστεί ένα πλέγμα GIF, ζητώντας σας να επιλέξετε πέντε ενδιαφέροντα που σας απευθύνονται περισσότερο.

Μόλις κάνετε κλικ σε πέντε ενδιαφέροντα, τα οποία βοηθούν το Tumblr να συστήσει blogs για να ακολουθήσετε, θα μεταφερθείτε στον πίνακα εργαλείων Tumblr. Θα σας ζητηθεί επίσης να επιβεβαιώσετε τον λογαριασμό σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο πίνακας εργαλείων σας εμφανίζει μια ροή από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις από τα ιστολόγια των χρηστών που ακολουθείτε μαζί με πολλά εικονίδια ταχυδρομείου στην κορυφή για να δημιουργήσετε τις δικές σας αναρτήσεις. Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή επτά τύποι θέσεων που υποστηρίζει το Tumblr:

Εάν κάνετε περιήγηση στο Tumblr στον ιστό, θα δείτε επίσης ένα μενού στην κορυφή με όλες τις προσωπικές σας επιλογές. Αυτές περιλαμβάνουν την αρχική σας ροή, τη σελίδα Εξερεύνηση, τα εισερχόμενά σας, τα άμεσα μηνύματα, τη δραστηριότητά σας και τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Αυτές οι επιλογές εμφανίζονται ομοίως στην εφαρμογή Tumblr για κινητά στο κάτω μέρος της οθόνης της συσκευής σας.

02 του 05

Προσαρμόστε το θέμα και τις επιλογές του ιστολογίου σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr.com

Το μεγάλο πράγμα για το Tumblr είναι ότι σε αντίθεση με άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter, δεν είστε κολλημένοι με την τυποποιημένη διάταξη προφίλ. Τα θέματα blog του Tumblr μπορούν να είναι τόσο μοναδικά όσο θέλετε, και υπάρχουν πολλά μεγάλα δωρεάν και premium θέματα για να διαλέξετε.

Παρόμοια με την πλατφόρμα blogging του WordPress , μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα καινούργιο θέμα στο θέμα blog του Tumblr με μερικά μόνο κλικ. Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε δωρεάν θέματα Tumblr.

Για να ξεκινήσετε να προσαρμόζετε το ιστολόγιό σας και να αλλάζετε ένα νέο θέμα, κάντε κλικ στο εικονίδιο χρήστη στο επάνω μενού στον πίνακα ελέγχου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο όνομα του ιστολογίου σας (κάτω από την επικεφαλίδα Tumblrs) από το αναπτυσσόμενο μενού, ακολουθούμενο από Επεξεργασία εμφάνισης στο δεξί μενού στην επόμενη σελίδα.

Σε αυτήν τη σελίδα, μπορείτε να προσαρμόσετε διάφορα διαφορετικά στοιχεία του ιστολογίου σας:

Κεφαλίδα κινητού ιστολογίου: Προσθέστε μια εικόνα κεφαλίδας, μια φωτογραφία προφίλ, έναν τίτλο ιστολογίου, μια περιγραφή και χρώματα της επιλογής σας.

Όνομα χρήστη: Αλλάξτε το όνομα χρήστη σας σε ένα νέο όποτε θέλετε (αλλά έχετε κατά νου ότι αυτό θα αλλάξει και τη διεύθυνση URL του ιστολογίου σας). Εάν έχετε το δικό σας όνομα τομέα και θέλετε να το σημείο στο ιστολόγιο Tumblr, μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτό το σεμινάριο για να ορίσετε μια προσαρμοσμένη διεύθυνση Tumblr .

Θέμα ιστότοπου: Διαμορφώστε τις προσαρμόσιμες επιλογές του τρέχοντος σας θέματος και δείτε μια ζωντανή προεπισκόπηση ή τις αλλαγές σας ή εγκαταστήστε μια νέα.

Κρυπτογράφηση: Ενεργοποιήστε αυτή την επιλογή εάν θέλετε επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Αρέσει: Ενεργοποιήστε το αν θέλετε να μπορούν άλλοι χρήστες να δουν ποιες δημοσιεύσεις σας άρεσαν αν αποφασίσουν να τις ελέγξουν.

Ακολουθήστε : Ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή εάν θέλετε οι άλλοι χρήστες να μπορούν να βλέπουν τα ιστολόγια που ακολουθείτε εάν αποφασίσουν να τα ελέγξουν.

Απαντήσεις: Εάν θέλετε οι χρήστες να μπορούν να απαντήσουν στις αναρτήσεις σας, μπορείτε να ρυθμίσετε αυτό το θέμα ώστε να απαντήσει κάποιος, μόνο οι χρήστες που έχουν συνδεθεί στο δίκτυό σας για τουλάχιστον μία εβδομάδα μπορούν να απαντήσουν ή μόνο οι χρήστες που ακολουθείτε μπορούν να απαντήσουν.

Ρωτήστε: Μπορείτε να το ανοίξετε για να προσκαλέσετε άλλους χρήστες να υποβάλουν τις ερωτήσεις που θέλουν, όπως εσείς σε μια συγκεκριμένη σελίδα του ιστολογίου σας.

Υποβολές: Εάν θέλετε να αποδεχτείτε τις υποβολές μετά από άλλους χρήστες για δημοσίευση στα ιστολόγιά σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν την ενέργεια έτσι ώστε να προστίθενται αυτόματα στην ουρά σας για να τις εγκρίνετε και να δημοσιεύσετε.

Μηνύματα: Για να διατηρήσετε το απόρρητό σας, ενεργοποιήστε το έτσι ώστε μόνο οι χρήστες που ακολουθείτε να σας ειδοποιούν.

Ουρά: Η προσθήκη αναρτήσεων στην ουρά σας θα τις δημοσιεύσει αυτόματα σε ένα χρονοδιάγραμμα σταγόνων, το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε επιλέγοντας μια χρονική περίοδο για τη δημοσίευσή τους.

Facebook: Μπορείτε να συνδέσετε το λογαριασμό σας Tumblr στον λογαριασμό σας στο Facebook, ώστε να δημοσιεύονται αυτόματα και στο Facebook.

Twitter: Μπορείτε να συνδέσετε το λογαριασμό σας Tumblr στο λογαριασμό σας στο Twitter, ώστε να δημοσιεύονται αυτόματα στο Twitter.

Γλώσσα: Εάν η αγγλική δεν είναι η γλώσσα που προτιμάτε, αλλάξτε την εδώ.

Χρονική ζώνη: Ο καθορισμός της κατάλληλης ζώνης ώρας σας θα σας βοηθήσει να εξομαλύνετε την ουρά μηνυμάτων σας και άλλες δραστηριότητες απόσπασης.

Ορατότητα: Μπορείτε να διαμορφώσετε το ιστολόγιό σας ώστε να εμφανίζεται μόνο στον πίνακα ελέγχου του Tumblr (όχι στον ιστό), να το κρατά κρυφό από τα αποτελέσματα αναζήτησης ή να τον χαρακτηρίζει ως ρητό για το περιεχόμενό του.

Υπάρχει μια επιλογή στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας, όπου μπορείτε να αποκλείσετε συγκεκριμένους χρήστες ή ακόμη και να διαγράψετε ολόκληρο το λογαριασμό σας αν θέλετε.

03 του 05

Εξερευνήστε το Tumblr για να ακολουθήσετε τα Blog που σας αρέσει

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr.com

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να βρείτε νέα ιστολόγια Tumblr που αξίζει να ακολουθήσετε. Όταν ακολουθείτε ένα ιστολόγιο Tumblr, όλες οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις εμφανίζονται στην εγχώρια ζωοτροφή σας, παρόμοια με τη λειτουργία των ειδήσεων Twitter και Facebook .

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα blog που θα ακολουθήσετε.

Χρησιμοποιήστε τη σελίδα Εξερεύνηση: Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν οποιαδήποτε στιγμή από τον πίνακα ελέγχου στο επάνω μενού του ιστού (που επισημαίνεται με το εικονίδιο της πυξίδας). Ή μπορείτε απλά να πλοηγηθείτε στο Tumblr.com/explore.

Κάνετε μια αναζήτηση για λέξεις-κλειδιά και hashtag: Εάν ενδιαφέρεστε για ένα συγκεκριμένο θέμα, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης για να βρείτε θέσεις ή blogs που εστιάζουν σε κάτι συγκεκριμένο.

Δώστε προσοχή στις προτάσεις του Tumblr: Στην πλαϊνή γραμμή του ταμπλό σας στον ιστό, το Tumblr θα προτείνει μερικά blog που θα πρέπει να ακολουθήσετε με βάση το ποιος θα ακολουθήσετε. Προτάσεις εμφανίζονται επίσης κάθε φορά που μετακινηθείτε στη ροή του σπιτιού σας.

Αναζητήστε το κουμπί "Ακολουθήστε" στην επάνω δεξιά γωνία οποιουδήποτε ιστολογίου Tumblr: Εάν συναντήσετε σε απευθείας σύνδεση ένα blog Tumblr χωρίς να το εντοπίσετε μέσω του ταμπλό σας πρώτα, θα ξέρετε ότι εκτελείται στο Tumblr λόγω του κουμπιού "Ακολουθήστε" στην κορυφή. Κάντε κλικ σε αυτό για να το ακολουθήσετε αυτόματα.

04 του 05

Αρχίστε να δημοσιεύετε περιεχόμενο στο Blog σας Tumblr

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr.com

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε να δημοσιεύετε αναρτήσεις ιστολογίων στο ιστολόγιο Tumblr. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την παρατήρηση των δημοσιεύσεών σας από άλλους χρήστες του Tumblr:

Πηγαίνετε οπτικά. Φωτογραφίες, βίντεο και GIF είναι μια μεγάλη υπόθεση στο Tumblr. Στην πραγματικότητα, ο Tumblr ξεκίνησε πρόσφατα τη δική του μηχανή αναζήτησης GIF, για να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν περισσότερες οπτικά ελκυστικές θέσεις.

Χρησιμοποιήστε ετικέτες. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορες διαφορετικές ετικέτες σε οποιαδήποτε από τις αναρτήσεις σας, για να την καταστήσετε πιο εύκολη από άτομα που αναζητούν αυτούς τους όρους. Εδώ είναι 10 από τις δημοφιλέστερες ετικέτες του Tumblr για να εξετάσετε τη χρήση στις δικές σας θέσεις.

Χρησιμοποιήστε τις πρόσθετες επιλογές "μετά". Στα διαστήματα μετά το κείμενο και στις λεζάντες, θα δείτε ένα μικρό σύμβολο σημείου που εμφανίζεται μόλις κάνετε κλικ στον κέρσορα στην περιοχή πληκτρολόγησης. Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε μια σειρά από επιλογές πολυμέσων και μορφοποίησης που μπορείτε να εισαγάγετε, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, βίντεο, GIF, οριζόντιων γραμμών και συνδέσμων ανάγνωσης.

Δημοσιεύστε τακτικά. Οι πιο ενεργοί χρήστες του Tumblr δημοσιεύουν πολλές φορές την ημέρα. Μπορείτε να περιηγηθείτε αναρτημένες τις αναρτήσεις που θα δημοσιευθούν σε ένα χρονοδιακόπτη ή ακόμα και να προγραμματιστεί η δημοσίευσή τους σε συγκεκριμένη ημερομηνία σε συγκεκριμένη ώρα.

05 του 05

Αλληλεπίδραση με άλλους χρήστες και τις θέσεις τους

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr.com

Όπως και σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο , όσο περισσότερο αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες, τόσο περισσότερη προσοχή θα λάβετε πίσω. Στο Tumblr, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αλληλεπίδρασης.

Αλληλεπίδραση με μεμονωμένες αναρτήσεις

Όπως μια ανάρτηση: Κάντε κλικ στο κουμπί καρδιά στο κάτω μέρος της κάθε θέσης.

Reblog μια ανάρτηση: Κάντε κλικ στο κουμπί διπλού βέλους στο κάτω μέρος κάθε δημοσίευσης για να το αναπαράγετε αυτόματα στο δικό σας ιστολόγιο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε προαιρετικά τη δική σας λεζάντα, να την τοποθετήσετε σε ουρά ή να την προγραμματίσετε ώστε να δημοσιεύει αργότερα.

Αλληλεπίδραση με μεμονωμένες αναρτήσεις

Ακολουθήστε το blog ενός χρήστη: Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί που ακολουθεί οπουδήποτε εμφανίζεται είτε σε ένα υπάρχον blog Tumblr που περιηγείστε στον ιστό ή σε ένα blog που βρίσκετε στον πίνακα εργαλείων Tumblr.

Υποβάλετε μια ανάρτηση στο blog ενός άλλου χρήστη: Εάν μπορείτε να δημοσιεύσετε τη δημοσίευσή σας σε ένα ιστολόγιο που δέχεται υποβολές, θα αποκτήσετε αμέσως έκθεση από το κοινό.

Υποβάλετε ένα "ερώτημα" στο blog ενός άλλου χρήστη: Παρόμοια με τις υποβολές υποβολών, τα blogs που δέχονται, απαντούν και δημοσιεύουν τις "αιτήσεις" τους (οι οποίες είναι ερωτήσεις ή σχόλια από άλλους χρήστες) μπορούν επίσης να σας δώσουν δημοσιότητα.

Αποστολή μηνύματος ή μηνύματος: Μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα εισερχομένων (όπως email) ή ένα άμεσο μήνυμα (όπως μια συνομιλία) σε οποιονδήποτε χρήστη που το επιτρέπει, ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου.

Όταν αλληλεπιδράτε με άλλες δημοσιεύσεις ιστολογίου και χρήστες, ενημερώνονται σχετικά με αυτήν στην καρτέλα δραστηριότητάς τους, τα μηνύματά τους και μερικές φορές ακόμη και τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής Tumblr, αν έχουν ενεργοποιήσει αυτές.