Πώς να βάλεις τα κουμπιά κοινωνικών μέσων σε ένα blog του Tumblr

01 από 07

Εγγραφείτε για να δημιουργήσετε ένα Blog Tumblr

Εγγραφείτε για Tumblr. Φωτογραφία © Tumblr

Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ήδη ένα blog Tumblr, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το Tumblr.com, όπου θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον κωδικό πρόσβασής σας και την επιθυμητή διεύθυνση URL ιστολογίου για να ξεκινήσετε.

Οποιοσδήποτε έχει λογαριασμό Tumblr μπορεί να μοιραστεί περιεχόμενο με άλλους χρήστες πατώντας το κουμπί "Like" ή το κουμπί "Reblog" σε μια συγκεκριμένη θέση blog. Αυτά τα ενσωματωμένα κουμπιά επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να μοιραστεί περιεχόμενο μέσα στους εικονικούς τοίχους του δικτύου Tumblr. ωστόσο δεν σας δίνουν την ευελιξία να μοιράζεστε περιεχόμενο σε οποιαδήποτε άλλη σημαντική κοινωνική σελίδα όπως το Facebook , το Twitter , το Google+ ή το StumbleUpon.

Εάν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον κουμπιά κοινής χρήσης στο ιστολόγιο Tumblr, πρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κάποιο κώδικα στο πρότυπο blog του Tumblr. Η προσθήκη μόνο μιας λωρίδας κώδικα στη δεξιά ενότητα των εγγράφων HTML του θέματος θα τοποθετήσει αυτόματα τα κουμπιά κοινωνικών μέσων κάτω από κάθε δημοσιευμένη δημοσίευση ιστολογίου και όλες τις μελλοντικές αναρτήσεις ιστολογίου.

02 του 07

Επιλέξτε τα κουμπιά κοινωνικών μέσων

Κουμπιά κοινωνικών μέσων. Φωτογραφία © iStockPhoto

Τα πιο κοινά κουμπιά κοινωνικών μέσων που τοποθετούνται σε ένα blog περιλαμβάνουν το κουμπί "Like" του Facebook και το επίσημο κουμπί "Tweet" του Twitter, αλλά μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε άλλα, όπως το κουμπί Digg, το κουμπί Reddit, το κουμπί StumbleUpon, το κουμπί Delicious ή άλλα κουμπιά κοινωνικής δικτύωσης της επιλογής σας.

Αποφύγετε να συμπεριλάβετε πάρα πολλά κουμπιά στο ιστολόγιό σας, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει την εμφάνιση των δημοσιεύσεών σας να φαίνεται γεμάτη και σύγχυση για τους αναγνώστες που μπορεί να θέλουν να μοιραστούν το περιεχόμενό σας. Σκεφτείτε να τοποθετήσετε το πολύ πέντε ή έξι κουμπιά κοινωνικών μέσων κάτω από κάθε θέση blog.

03 του 07

Βρείτε και προσαρμόστε τον κώδικα για κάθε κουμπί

Κωδικός Twitter. Φωτογραφία © Twitter

Τα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα έχουν μια συγκεκριμένη σελίδα αφιερωμένη στο να δείχνουν στους χρήστες τους πώς να εγκαταστήσουν και να προσαρμόσουν το δικό τους κουμπί κοινής χρήσης σε ένα blog ή έναν ιστότοπο. Εάν έχετε πρόβλημα να βρείτε αυτό που ψάχνετε, δοκιμάστε να πληκτρολογήσετε τον κώδικα "[όνομα του κοινωνικού δικτύου]" στη μηχανή αναζήτησης που προτιμάτε για να τον εντοπίσετε και να αντικαταστήσετε το όνομα του κοινωνικού δικτύου με το όνομα του ιστότοπου. Για παράδειγμα, αναζητώντας τον "κωδικό κουμπιού Twitter", ένα από τα πρώτα αποτελέσματα που θα εμφανιστούν θα πρέπει να είναι η επίσημη σελίδα κουμπιού Tweet από την ιστοσελίδα του Twitter.

Ορισμένα κοινωνικά δίκτυα θα σας επιτρέψουν να κάνετε προσαρμογές στα κουμπιά τους, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στο μέγεθος του κουμπιού, το πρόσθετο κείμενο του τίτλου, τη δομή της διεύθυνσης URL , την επιλογή μετρήσεων μετοχών και τις ρυθμίσεις γλώσσας. Δεν υπάρχουν όλα τα κοινωνικά δίκτυα που περιλαμβάνουν προσαρμόσιμη δημιουργία κουμπιών, αλλά για εκείνους που το κάνουν, το απόσπασμα κώδικα θα αλλάξει σύμφωνα με τον τρόπο που το ορίσατε.

04 του 07

Αποκτήστε πρόσβαση στα έγγραφα θεμάτων Tumblr

Tumblr Θεματικά Έγγραφα. Φωτογραφία © Tumblr

Στον πίνακα οργάνων του Tumblr υπάρχει μια επιλογή στην κεφαλίδα με τίτλο "Θέμα", η οποία εμφανίζει τον κωδικό θέματος όταν κάνετε κλικ για να το ανοίξετε. Εάν δεν εμφανίζεται αμέσως μια δέσμη κώδικα μετά το κλικ, κάντε κλικ στο κουμπί "Χρήση προσαρμοσμένης HTML" στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Άτομα που δεν έχουν εμπειρία με τη χρήση HTML, PHP, JavaScript και άλλου κώδικα υπολογιστών μπορεί να αισθάνονται εκφοβισμένα εξετάζοντας αυτό το τμήμα. Το σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν θα γράφετε κανένα νέο κώδικα καθόλου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τον κωδικό κουμπιού μέσα στα έγγραφα των θεμάτων.

05 του 07

Αναζήτηση μέσω των εγγράφων θεμάτων

Κωδικός θέματος Tumblr. Φωτογραφία © Tumblr

Η μόνη γραμμή κώδικα που πρέπει να βρείτε είναι η γραμμή που διαβάζει: {/ block: Posts} , η οποία αντιπροσωπεύει το τέλος της ανάρτησης του ιστολογίου και μπορεί να βρεθεί συνήθως κοντά στο κάτω τμήμα των θεματικών εγγράφων, ανάλογα με το θέμα που θέλεις Tumblr χρησιμοποιούν. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην εύρεση αυτής της γραμμής κώδικα μόνο περιηγώντας σε αυτήν, μπορείτε να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εύρεσης Ctrl + F.

Πατήστε ταυτόχρονα το κουμπί ελέγχου και το γράμμα "F" στο πληκτρολόγιό σας για να εμφανίσετε την είσοδο ανιχνευτή. Εισαγάγετε "{/ block: Posts}" και πατήστε αναζήτηση για να εντοπίσετε γρήγορα τη γραμμή κώδικα.

06 του 07

Επικολλήστε τον Κωδικό Κουμπιού στα Έγγραφα Θέματος

Κωδικός Twitter. Φωτογραφία © Twitter
Αντιγράψτε τον προσαρμοσμένο κώδικα κουμπιού που δημιουργήσατε και επικολλήστε τον αμέσως πριν από τη γραμμή κώδικα που διαβάζει: {/ block: Posts} . Αυτό λέει στο θέμα blog να εμφανίσει τα κουμπιά κοινωνικών μέσων στο κάτω μέρος κάθε μίας αναρτήσης ιστολογίου.

07 του 07

Δοκιμάστε το ιστολόγιο Tumblr

Tumblr με κουμπιά κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Φωτογραφία © Tumblr

Έχεις φτάσει στο διασκεδαστικό μέρος. Αν έχετε τοποθετήσει σωστά τον κώδικα κουμπιού μέσα στα έγγραφα θεμάτων, το ιστολόγιο Tumblr θα πρέπει να εμφανίζει τα κουμπιά κοινής χρήσης της επιλογής σας στο κάτω μέρος κάθε μεμονωμένης ανάρτησης. Κάντε κλικ σε αυτά για να μοιραστείτε εύκολα τις δημοσιεύσεις Tumblr σε άλλα δίκτυα κοινωνικών μέσων.

Συμβουλές: