Πώς να επισημάνετε φίλους σε αναρτήσεις στο Facebook

Επισημάνετε τους ανθρώπους να στρέψουν την προσοχή τους στην ανάρτησή σας

Η δημιουργία ετικετών στο Facebook εμφανίζεται όταν συμπεριλάβετε ένα όνομα φίλου ως σύνδεσμο σε μία από τις αναρτήσεις σας. Όταν επισημάνετε έναν φίλο σε μια από τις αναρτήσεις σας στο Facebook, δημιουργείτε έναν σύνδεσμο που προσελκύει την προσοχή αυτού του ατόμου στην ανάρτηση. Οποιοσδήποτε ετικέτα ενημερώνεται γι 'αυτό, και οποιοσδήποτε από τους αναγνώστες σας μπορεί να κάνει κλικ στο συνδεδεμένο όνομα για να επισκεφθεί το προφίλ του φίλου στο Facebook απευθείας από τις αναρτήσεις σας στο Facebook, αν το επιτρέπουν τα δικαιώματα απορρήτου του επισημασμένου ατόμου.

Αν το άτομο που έχετε επισημάνει έχει ρυθμίσει τις ρυθμίσεις απορρήτου του στο κοινό, η ανάρτησή σας εμφανίζεται στο δικό του προσωπικό προφίλ και στην ενημερωτική έκδοση των φίλων της. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο φίλος σας μπορεί να χρειαστεί να εγκρίνει τον σύνδεσμο πριν εμφανιστεί στους φίλους του. Εάν εσείς ή ένας από τους αναγνώστες σας πετάει πάνω από την ετικέτα ένα δείκτη του ποντικιού, εμφανίζεται μια μίνι προβολή του προφίλ του ατόμου.

Πώς να επισημάνετε ένα άτομο σε μια δημοσίευση στο Facebook

  1. Μεταβείτε στην ενότητα Δημιουργία θέσης στο επάνω μέρος της ροής ειδήσεων ειδήσεων ή στην ενότητα Κατάσταση στην κορυφή του προσωπικού σας προφίλ.
  2. Κάντε κλικ στο πλαίσιο, πληκτρολογήστε το σύμβολο @ που ακολουθείται αμέσως από το όνομα του ατόμου (παράδειγμα: @nick).
  3. Καθώς πληκτρολογείτε το όνομα του ατόμου, εμφανίζεται ένα αναπτυσσόμενο πλαίσιο με τα ονόματα των φίλων σας που είναι παρόμοια.
  4. Επιλέξτε το άτομο στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε στην ανάρτησή σας από το αναπτυσσόμενο μενού.
  5. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί Φίλοι ετικέτας που εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ στο πεδίο Κατάσταση και επιλέξτε τους φίλους σας με αυτόν τον τρόπο.
  6. Συνεχίστε να γράφετε το υπόλοιπο της θέσης σας με τον τρόπο που θα κάνατε κανονικά.
  7. Μετά την προσθήκη της ανάρτησης στη σελίδα σας, εσείς και όσοι το βλέπουν μπορούν να κάνουν κλικ σε αυτό και να προχωρήσουν στο προφίλ του άλλου προσώπου αν το επιτρέπουν τα δικαιώματα απορρήτου του επισημασμένου προσώπου.

Πώς να αφαιρέσετε μια ετικέτα από μια ανάρτηση

Για να καταργήσετε μια ετικέτα που τοποθετήσατε σε μία από τις δικές σας αναρτήσεις, κάντε κλικ στο βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της ανάρτησής σας και επιλέξτε Επεξεργασία ανάρτησης . Καταργήστε το όνομα με την ετικέτα στην οθόνη Επεξεργασία που εμφανίζεται και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .

Για να καταργήσετε μια ετικέτα στο προφίλ σας σε ανάρτηση κάποιου άλλου, μεταβείτε στην ανάρτηση και κάντε κλικ στο βέλος στην επάνω δεξιά γωνία. Κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση ετικέτας . Δεν θα έχετε πλέον ετικέτα στην ανάρτηση, αλλά το όνομά σας ενδέχεται να εμφανίζεται σε άλλα μέρη, όπως η ροή ειδήσεων ή η αναζήτηση.