Τι είναι η κινητή ευρυζωνικότητα;

Ορισμός:

Το ευρυζωνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το οποίο επίσης αναφέρεται ως WWAN (για το ασύρματο δίκτυο ευρείας ζώνης), είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή υψηλής ταχύτητας πρόσβασης στο διαδίκτυο από παρόχους κινητής τηλεφωνίας για φορητές συσκευές . Εάν διαθέτετε ένα σχέδιο δεδομένων στο κινητό σας που σας επιτρέπει να στείλετε μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να επισκέπτεστε ιστοσελίδες μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας του δικτύου σας, αυτό είναι το ευρυζωνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Οι ευρυζωνικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας μπορούν επίσης να παρέχουν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο φορητό υπολογιστή ή στο netbook χρησιμοποιώντας ενσωματωμένες κάρτες ευρυζωνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας ή άλλες φορητές συσκευές δικτύου , όπως μόντεμ USB ή φορητά hotspot κινητών wi-fi . Αυτή η γρήγορη υπηρεσία Διαδικτύου παρέχεται συνήθως από τα κυριότερα κυψελοειδή δίκτυα (π.χ. Verizon, Sprint, AT & T και T-Mobile).

3G εναντίον 4G εναντίον WiMax εναντίον EV-DO ...

Πιθανότατα έχετε ακούσει πολλά ακρωνύμια που αναφέρονται σε σχέση με την ευρυζωνική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας: GPRS, 3G, HSDPA, LTE, WiMAX, EV-DO κλπ. ... Αυτά είναι όλα διαφορετικά πρότυπα - ή γεύσεις, αν θέλετε - της κινητής ευρυζωνικότητας. Ακριβώς όπως η ασύρματη δικτύωση εξελίχθηκε από 802.11b σε 802.11n με πιο γρήγορες ταχύτητες και άλλα βελτιωμένα χαρακτηριστικά επιδόσεων, η απόδοση των ευρυζωνικών κινητών τηλεφώνων συνεχίζει να εξελίσσεται και με τόσους πολλούς παίκτες σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο τομέα, η τεχνολογία εξαντλείται. Η ευρυζωνική σύνδεση 4G (τέταρτης γενιάς), η οποία περιλαμβάνει τα πρότυπα WiMax και LTE , έχει αντικαταστήσει την ταχύτερη (μέχρι τώρα) επανάληψη των προσφορών κινητής τηλεφωνίας.

Οφέλη και χαρακτηριστικά της κινητής ευρυζωνικότητας

Το 3G είναι αρκετά γρήγορο για τη ροή σε απευθείας σύνδεση βίντεο, τη λήψη μουσικής, την προβολή άλμπουμ φωτογραφιών στο Web και την τηλεδιάσκεψη . Εάν έχετε βιώσει ποτέ να χτυπήσει από το 3G στην χαμηλότερη ταχύτητα δεδομένων GPRS , θα εκτιμήσετε πραγματικά την υπηρεσία 3G σας όταν την πάρετε πίσω. Το 4G υπόσχεται έως και 10 φορές την ταχύτητα του 3G, το οποίο σήμερα περιγράφεται από τις κυψελοειδείς εταιρείες που έχουν τυπικές ταχύτητες λήψης 700 Kbps έως 1,7 Mbps και ταχύτητες upload των 500 Kbps στα 1,2 Mbps - όχι τόσο γρήγορα όσο η σταθερή ευρυζωνική σύνδεση από καλωδιακά μόντεμ ή FiOS, αλλά περίπου τόσο γρήγορα όσο το DSL. Λάβετε υπόψη ότι οι ταχύτητες ποικίλουν ανάλογα με πολλές συνθήκες, όπως η ένταση του σήματος.

Εκτός από την γρήγορη πρόσβαση στο Internet, η κινητή ευρυζωνικότητα προσφέρει ασύρματη ελευθερία και ευκολία, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νέας τεχνολογίας που υποστηρίζουν ιδιαίτερα οι επαγγελματίες κινητών τηλεφώνων. Αντί να χρειάζεται να αναζητάτε - και να βρίσκεστε σε - ένα ασύρματο hotspot , η πρόσβαση στο Internet σας πηγαίνει μαζί σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό για ταξίδια, καθώς και για εργασία σε ασυνήθιστες τοποθεσίες (όπως πάρκο ή αυτοκίνητο). Σύμφωνα με την Forrester Research, "Οποτεδήποτε, οπουδήποτε και όπου η σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορεί να παρέχει στους μετακινούμενους εργαζόμενους 11 επιπλέον ώρες παραγωγικότητας την εβδομάδα" (πηγή: Gobi)

Μάθε περισσότερα:

Επίσης γνωστό ως: 3G, 4G, κινητά δεδομένα