Πώς να ρυθμίσετε τις συνδέσεις VPN στα Windows XP

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο συνδέει δύο ιδιωτικά δίκτυα μέσω του Διαδικτύου

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο συνδέει με ασφάλεια δύο ιδιωτικά δίκτυα μέσω του Διαδικτύου. Η εγκατάσταση ενός VPN σε έναν υπολογιστή με Windows XP δεν είναι δύσκολη αν γνωρίζετε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Μια σύνδεση VPN επιτρέπει στους υπολογιστές-πελάτες των Windows XP να συνδεθούν με ένα διακομιστή απομακρυσμένης πρόσβασης VPN. Το VPN της Microsoft χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα δικτύου PPTP και LT2P. Πριν ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε το όνομα κεντρικού υπολογιστή και / ή τη διεύθυνση IP για έναν διακομιστή απομακρυσμένης πρόσβασης VPN. Ρωτήστε τον διαχειριστή δικτύου της εταιρείας σας για τις πληροφορίες σύνδεσης VPN.

Πώς να ρυθμίσετε μια σύνδεση VPN

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows XP.
  2. Ανοίξτε το στοιχείο Συνδέσεις δικτύου στον Πίνακα Ελέγχου. Εμφανίζεται μια λίστα με τις υπάρχουσες συνδέσεις μέσω τηλεφώνου και τοπικού δικτύου .
  3. Επιλέξτε Δημιουργία νέας σύνδεσης για να ανοίξετε τον Windows XP New Connection Wizard.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να ξεκινήσετε τον οδηγό και, στη συνέχεια, επιλέξτε Σύνδεση στο δίκτυο στο χώρο εργασίας μου στη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  5. Στη σελίδα Σύνδεση δικτύου του οδηγού, επιλέξτε την επιλογή Σύνδεση εικονικού ιδιωτικού δικτύου και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  6. Καταχωρίστε ένα όνομα για τη νέα σύνδεση VPN στο πεδίο Όνομα εταιρείας και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο . Το επιλεγμένο όνομα δεν χρειάζεται να ταιριάζει με το όνομα μιας πραγματικής επιχείρησης.
  7. Επιλέξτε μια επιλογή στην οθόνη του δημόσιου δικτύου και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο . Η προεπιλεγμένη επιλογή Αυτόματη κλήση αυτής της αρχικής σύνδεσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν η σύνδεση VPN θα ξεκινήσει πάντα όταν ο υπολογιστής δεν είναι ήδη συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Διαφορετικά, επιλέξτε την επιλογή Μην καλείτε την αρχική σύνδεση . Αυτή η επιλογή απαιτεί πρώτα να δημιουργηθεί η δημόσια σύνδεση στο Διαδίκτυο πριν ξεκινήσει αυτή η νέα σύνδεση VPN.
  1. Πληκτρολογήστε το όνομα ή τη διεύθυνση IP του διακομιστή απομακρυσμένης πρόσβασης VPN για σύνδεση και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  2. Επιλέξτε μια επιλογή στην οθόνη Διαθεσιμότητα σύνδεσης. Η προεπιλεγμένη επιλογή, Μόνο για χρήση μου , διασφαλίζει ότι τα Windows θα κάνουν τη νέα αυτή σύνδεση διαθέσιμη μόνο στον χρήστη που είναι συνδεδεμένος αυτήν τη στιγμή. Διαφορετικά, επιλέξτε την επιλογή χρήσης Οποιοδήποτε . Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  3. Κάντε κλικ στο Τέλος για να ολοκληρώσετε τον οδηγό και να αποθηκεύσετε τις νέες πληροφορίες σύνδεσης VPN.

Συμβουλές για τη ρύθμιση του VPN

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Δημιουργία συνδέσεων VPN στα Windows XP - Visual Step by Step