Πώς να συνδέσετε iOS ή συσκευές Android σε στερεοφωνικά συστήματα

Ακούστε τη μουσική που θέλετε και τη μεταφέρετε μαζί σας

Εάν η μουσική αναπαράγεται από τοπική αποθήκευση ή απολαμβάνεται μέσω μιας από τις διάφορες υπηρεσίες ροής , υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να εμπλέκεται ένα smartphone ή tablet. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να παίξετε κινητό ήχο στο σύστημά σας. Υπάρχουν βολικοί και φθηνοί τρόποι να απολαμβάνετε μουσική από smartphones , tablet, ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων (και πολλά άλλα) σε οποιοδήποτε σύστημα, παραδοσιακό ή όχι. Ελέγξτε τις παρακάτω μεθόδους για την αναπαραγωγή του κινητού ήχου στα στερεοφωνικά συστήματα.

01 από 05

Ασύρματο προσαρμογέα Bluetooth

Οι ασύρματες προσαρμογείς Bluetooth, όπως αυτό από το Mpow, είναι κοινές και προσιτές. Ευγενική προσφορά του Amazon

Το ασύρματο είναι το σημείο όπου βρίσκεται και η συνδεσιμότητα Bluetooth συνεχίζει να ωριμάζει και να κορεάζει όλα τα είδη των τεχνολογικών προϊόντων. Κάποιος θα ήθελε πολύ δύσκολο να προσπαθήσει να βρει ένα smartphone ή tablet χωρίς Bluetooth ως πρότυπο. Μερικοί άνθρωποι μετατρέπουν ακόμη και τα παλιά smartphones τους σε φορητές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων χρησιμοποιώντας Bluetooth . Ως εκ τούτου, οι προσαρμογείς Bluetooth (μπορούν επίσης να ονομάζονται δέκτες και μερικοί μπορούν να ρυθμιστούν είτε για λειτουργίες μετάδοσης είτε για λήψη) είναι ευρέως διαθέσιμες και εύκολα προσιτές.

Οι περισσότεροι προσαρμογείς Bluetooth συνδέονται σε στερεοφωνικά συστήματα, ενισχυτές ή δέκτες μέσω ενός οπτικού καλωδίου 3,5 χιλ. RCA ή ψηφιακού οπτικού καλωδίου, το οποίο μπορεί να πωληθεί χωριστά ή όχι. Αυτές οι συσκευές χρειάζονται επίσης ενέργεια, συνήθως μέσω ενός ενσωματωμένου USB ή / και ενός βύσματος τοίχου, ενώ μερικές διαθέτουν ακόμα ενσωματωμένες μπαταρίες που μπορούν να διαρκέσουν για ώρες. Μόλις συνδεθείτε, απλά συνδέστε το με ένα smartphone ή tablet και όλοι είστε έτοιμοι να απολαύσετε τον έλεγχο ήχου απευθείας από την τσέπη σας!

Λάβετε υπόψη ότι η τυπική ασύρματη τεχνολογία Bluetooth έχει μέγιστη εμβέλεια 33 ft (10 m), η οποία μπορεί να επηρεαστεί από τοίχους, οπτική επαφή και / ή αντικείμενα. Μερικοί προσαρμογείς, όπως το Amped Wireless BTSA1, διαθέτουν μια εκτεταμένη έκταση μέχρι και διπλάσια της κανονικής απόστασης. Το Bluetooth εισάγει επίσης κάποια επιπλέον συμπίεση δεδομένων, οπότε είναι πιθανό ( ανάλογα με την πηγή ήχου ) να χάσετε λίγο ποιότητα, εκτός εάν τα προϊόντα είναι συμβατά με aptX . Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι περισσότεροι είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, ειδικά για μουσική υπόκρουση και / ή ραδιόφωνο στο Διαδίκτυο.

Οι προσαρμογείς Bluetooth διατίθενται σε ποικίλα σχήματα, μεγέθη και χαρακτηριστικά, οπότε φροντίστε να περιηγηθείτε και να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

02 του 05

DLNA, AirPlay, ασύρματο προσαρμογέα Play-Fi

Οι προσαρμογείς WiFi, όπως το Apple Airport, ωφελούν τους χρήστες με εκτεταμένη εμβέλεια και ροή υψηλής ποιότητας. μήλο

Για τον απαιτητικό ηχηρόφιλο ή ενθουσιώδη, το Bluetooth δεν μπορεί να το κόψει από άποψη συνολικής πιστότητας. Ευτυχώς, υπάρχουν προσαρμογείς που χρησιμοποιούν επικοινωνία WiFi, η οποία μεταδίδει ήχο σε στερεοφωνικά συστήματα χωρίς συμπίεση ή απώλεια ποιότητας. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα ασύρματα δίκτυα απολαμβάνουν συνήθως μεγαλύτερη εμβέλεια από ό, τι μπορεί να επιτύχει το Bluetooth. Όπως και με τους προσαρμογείς Bluetooth που περιγράφονται παραπάνω, το είδος Wi-Fi συνδέεται επίσης μέσω ενός οπτικού καλωδίου 3,5 χιλ., RCA ή ψηφιακού οπτικού σήματος.

Αλλά σε αντίθεση με το Bluetooth, θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στη συμβατότητα. Για παράδειγμα, το AirPlay λειτουργεί μόνο με προϊόντα της Apple (π.χ. iPhone , iPad, iPod) ή με υπολογιστές που χρησιμοποιούν το iTunes , πράγμα που σημαίνει ότι οι συσκευές Android δεν λειτουργούν σωστά. Ωστόσο, ορισμένοι προσαρμογείς ενδέχεται να διαθέτουν υποστήριξη για το DLNA, το Play-Fi (το πρότυπο από το DTS) ή τη γενική δυνατότητα σύνδεσης WiFi μέσω της ιδιόκτητης εφαρμογής της εταιρείας. Και πάλι, ελέγξτε τη συμβατότητα. Δεν είναι όλες οι εφαρμογές για κινητά που έχουν σχεδιαστεί για να αναγνωρίζουν και να μεταδίδουν ροή μέσω κάθε τύπου.

03 του 05

3,5 mm σε στερεοφωνικό καλώδιο ήχου RCA

Τα καλώδια RCA 3,5 mm μπορούν να είναι ένας φθηνός και χωρίς προβλήματα τρόπος σύνδεσης του ήχου. Ευγενική προσφορά του Amazon

Τώρα, εάν το ασύρματο φαίνεται λίγο πολύ φανταστικό ή εμπλεκόμενο, δεν υπάρχει τίποτα κακό με την προσκόλληση στο δοκιμασμένο και πραγματικό στερεοφωνικό καλώδιο ήχου 3,5 χιλ. RCA! Το άκρο των 3,5 mm συνδέεται απευθείας στην υποδοχή ακουστικών του smartphone ή του tablet, ενώ οι συνδέσεις RCA συνδέονται στις εισόδους γραμμής σε στερεοφωνικό ηχείο, δέκτη ή ενισχυτή.

Βεβαιωθείτε ότι τα βύσματα ταιριάζουν με το ίδιο χρώμα (το λευκό έχει αφεθεί και το κόκκινο είναι σωστό για υποδοχές RCA) των θυρών εισόδου. Αν τα βύσματα στοιβάζονται κάθετα, το λευκό ή το αριστερό θα είναι σχεδόν πάντα στην κορυφή. Και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να γίνει!

Το αντίθετο με τη χρήση ενός καλωδίου είναι ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συμβατότητα, τη μετάδοση χωρίς απώλειες ή / και τις ασύρματες παρεμβολές. Είναι επίσης μια λιγότερο συσκευή που θα μπορούσε να πάρει χώρο σε μια πρίζα τοίχου ή τροφοδοτικό. Ωστόσο, η περιοχή της συνδεδεμένης συσκευής θα περιορίζεται φυσικά από το μήκος του καλωδίου, το οποίο μπορεί ή δεν μπορεί να είναι εξαιρετικά βολικό.

Τα περισσότερα από όλα τα στερεοφωνικά καλώδια ήχου 3,5 χιλ. RCA είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους, επομένως το συνολικό μήκος είναι πιθανό να είναι το κύριο θέμα.

04 του 05

Στερεοφωνικό καλώδιο ήχου 3,5 mm έως 3,5 mm

Αμαζόνα

Μια εναλλακτική λύση στο καλώδιο στερεοφωνικού ήχου 3,5 χιλ. RCA είναι το βασικό καλώδιο ήχου. Όχι όλα θα διαθέτουν υποδοχές εισόδου RCA, αλλά μπορείτε να υπολογίζετε λίγο στην τυπική θύρα 3,5 mm (που επίσης αναγνωρίζεται ως υποδοχή ακουστικών για κινητές συσκευές). Ίσως έχετε ένα από αυτά τα καλώδια που βρίσκονται σε ένα συρτάρι ή κουτί κάπου, επίσης.

Τα καλώδια στερεοφωνικού ήχου 3,5 mm ασκούν την ίδια σύνδεση σε κάθε άκρο (είναι εντελώς αναστρέψιμα) και είναι σχεδόν καθολικά όταν πρόκειται για εξοπλισμό ήχου. Αν υπάρχει εμπλεκόμενος ηχείο (π.χ. τηλεόραση, υπολογιστής, στερεοφωνικός ήχος , ηχητική μπάρα , κλπ.), Μπορείτε να εγγυηθούμε την συμβατότητα plug-and-play. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, ούτε. υπέροχη soundbars μπορεί να βρεθεί για κάτω από $ 500 . Και ακριβώς όπως με το καλώδιο 3,5 χιλ. RCA, αυτή η σύνδεση θα απολαμβάνει τα ίδια πλεονεκτήματα της ποιότητας του ήχου και των φυσικών περιορισμών της εμβέλειας.

Τα περισσότερα από όλα τα καλώδια στερεοφωνικού ήχου 3,5 mm έως 3,5 mm είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους, επομένως το συνολικό μήκος είναι πιθανό να είναι το κύριο θέμα.

05 του 05

Βάση σύνδεσης για smartphone / tablet

Οι αποβάθρες μπορούν να προσφέρουν έναν απλό τρόπο να φορτίζονται ταυτόχρονα συσκευές και να συνδέονται με συστήματα ήχου. Ευγενική προσφορά του Amazon

Ενώ οι αποβάθρες των ηχείων φαίνεται να είναι λιγότερο συνηθισμένες αυτές τις μέρες, υπάρχουν πολλές καθολικές αποβάθρες που χρησιμεύουν για τη φόρτιση φορητών συσκευών διατηρώντας παράλληλα μια ενεργή σύνδεση με ένα ηχοσύστημα. Γιατί να ψαρεύετε γύρω από μια ηλεκτρική ή / και προηγουμένως αναφερθείσα ήχου καλώδιο για smartphones / tablet, όταν μια αποβάθρα προσφέρει κομψή απλότητα;

Εκτός αυτού, είναι ευκολότερο να κοιτάξετε σε μια οθόνη που υποστηρίζεται για να δείτε ποιο τραγούδι παίζει ή είναι επόμενο. Και τα τακτοποιημένα, οργανωμένα καλώδια είναι πάντα ένα πλεονέκτημα.

Ορισμένες εταιρείες, όπως η Apple, κάνουν αποβάθρες μόνο για δικά τους προϊόντα. Αλλά αν ξοδεύετε λίγο χρόνο για να κυνηγήσετε και να ψωνίσετε, πολλοί βρίσκουν έναν αριθμό συμβατών αποβάθρων κατασκευασμένων από τρίτους κατασκευαστές - βεβαιωθείτε ότι έχετε κολλήσει με MFi για τις συσκευές Apple σας. Κάποιες αποβάθρες ενδέχεται να δημιουργηθούν για συγκεκριμένο μοντέλο / σειρά (π.χ. μόνο smartphone Samsung Galaxy Note) ή συγκεκριμένο τύπο σύνδεσης (π.χ. Lightning ή 30 ακίδων για iOS, micro-USB για Android). Αλλά είναι πιο συνηθισμένο να βρείτε αποβάθρες με μια καθολική βάση, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε τα δικά σας καλώδια προϊόντων για να συνδέσετε εισόδους ήχου για στερεοφωνικά συστήματα (αντί για την ίδια την βάση).