Πώς να συνδέσετε ένα υπογούφερ σε δέκτη ή ενισχυτή

Τα υπογούφερ είναι συνήθως εύκολο να συνδεθούν, δεδομένου ότι συνήθως υπάρχουν μόνο δύο καλώδια για να τα αντιμετωπίσετε: το ένα για την τροφοδοσία και το ένα για την είσοδο ήχου. Είναι πολύ πιο πιθανό να ξοδέψετε το μεγαλύτερο μέρος της θέσης του χρόνου και να ρυθμίσετε ένα υπογούφερ για την καλύτερη απόδοση από ό, τι πραγματικά συνδέετε ένα ζεύγος καλωδίων. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα υπογούφερ τόσο απλά και απλά, ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο (και ίσως κάποια προσωπική εμπειρία).

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους κάποιος μπορεί να αναμένει να συνδέσει ένα υπογούφερ με ενισχυτή, δέκτη ή επεξεργαστή (επίσης γνωστός ως δέκτης οικιακού κινηματογράφου). Η πιο κοινή μέθοδος γίνεται με τη σύνδεση του υπογούφερ με την έξοδο SUB OUT ή LFE ενός δέκτη / ενισχυτή. Αλλά μπορεί επίσης να συναντήσετε ένα subwoofer που χρησιμοποιεί στερεοφωνικές συνδέσεις RCA ή καλωδίων ηχείων. Εάν ο δέκτης ή ο ενισχυτής σας έχει αρκετή ποικιλία, θα πρέπει να είστε σε θέση να χειρίζεστε το μεγαλύτερο μέρος του υπογούφερ εκεί έξω.

Ταραγμένος? Έχουμε μια μεγάλη καταγραφή των διαφόρων ειδών ηχείων που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οποιαδήποτε σύγχυση.

01 από 02

Σύνδεση Χρησιμοποιώντας την έξοδο Subwoofer LFE

Η προτιμώμενη μέθοδος σύνδεσης ενός υπογούφερ είναι μέσω της εξόδου Subwoofer (με την ένδειξη 'SUB OUT' ή 'SUBWOOFER') ενός δέκτη χρησιμοποιώντας καλώδιο LFE (αρκτικόλεξο για χαμηλής συχνότητας). Σχεδόν όλοι οι δέκτες (ή επεξεργαστές) οικιακού κινηματογράφου και ορισμένοι στερεοφωνικοί δέκτες διαθέτουν αυτόν τον τύπο εξόδου υπογούφερ. Η θύρα LFE είναι μια ειδική έξοδος μόνο για υπογούφερ. θα εξακολουθείτε να το βλέπετε ως "SUBWOOFER" και όχι ως LFE.

Ο ήχος 5.1 καναλιών (π.χ. μέσα που βρίσκονται σε δίσκους DVD ή από καλωδιακή τηλεόραση) διαθέτει έξοδο αποκλειστικού καναλιού (τμήμα '.1') με περιεχόμενο μόνο για μπάσα το οποίο αναπαράγεται καλύτερα από ένα υπογούφερ. Η ρύθμιση αυτή απαιτεί μόνο τη σύνδεση υποδοχής LFE (ή υπογούφερ) στον δέκτη / ενισχυτή στην υποδοχή 'Line In' ή 'LFE In' στο υπογούφερ. Συνήθως είναι μόνο ένα καλώδιο με ενιαίες υποδοχές RCA και στα δύο άκρα.

02 του 02

Συνδέστε χρησιμοποιώντας εξόδους στάθμης στερεοφωνικού RCA ή ηχείων

Μερικές φορές θα διαπιστώσετε ότι ένας δέκτης ή ενισχυτής δεν έχει την έξοδο subwoofer LFE. Ή ίσως το υπογούφερ να μην έχει την είσοδο LFE. Αντίθετα, το υπογούφερ μπορεί να έχει στερεοφωνικές υποδοχές RCA δεξιά και αριστερά (R και L). Ή θα μπορούσαν να είναι ελατήρια κλιπ όπως θα δείτε στο πίσω μέρος των τυποποιημένων ομιλητών.

Εάν το καλώδιο RCA του υπογούφερ χρησιμοποιεί το καλώδιο RCA (και αν το υπογούφερ στον δέκτη / ενισχυτή χρησιμοποιεί επίσης RCA), συνδέστε απλά ένα καλώδιο RCA και επιλέξτε είτε τη θύρα R ή L στο υπογούφερ. Εάν το καλώδιο είναι χωρισμένο στο ένα άκρο (ένα καλώδιο γ για τα δεξιά και τα αριστερά κανάλια), στη συνέχεια, συνδέστε και τα δύο. Εάν ο δέκτης / ενισχυτής έχει επίσης αριστερά και δεξιά βύσματα RCA για έξοδο subwoofer, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει και τα δύο.

Εάν το υπογούφερ διαθέτει κλιπ ελατηρίου για να χρησιμοποιήσετε καλώδιο ηχείου, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έξοδο ηχείου του δέκτη για να τον συνδέσετε όλα. Αυτή η διαδικασία είναι η ίδια με τη σύνδεση ενός βασικού στερεοφωνικού ηχείου . Να είστε βέβαιος να απασχολούν τα κανάλια. Αν το υπογούφερ έχει δύο σετ κλιπ ελατηρίων (για το ηχείο και το ηχείο έξω), τότε αυτό σημαίνει ότι άλλα ηχεία συνδέονται με το υπογούφερ, το οποίο στη συνέχεια συνδέεται στον δέκτη για να περάσει κατά μήκος του ηχητικού σήματος. Εάν το υπογούφερ διαθέτει μόνο ένα σύνολο κλιπ ελατηρίου, τότε το υπογούφερ θα πρέπει να μοιράζεται τις ίδιες συνδέσεις δέκτη με τα ηχεία. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι με τη χρήση κλιπ μπανάνας (έναντι επικάλυψης γυμνού σύρματος) που μπορούν να συνδεθούν στην πλάτη του άλλου.