Συχνά χρησιμοποιημένα πλήκτρα συντόμευσης στο Microsoft Word

Τα πλήκτρα συντόμευσης στο Word σάς επιτρέπουν να εκτελέσετε εντολές με πληκτρολόγηση

Τα πλήκτρα συντόμευσης, μερικές φορές αποκαλούμενα πλήκτρα πρόσβασης, κάνουν εντολές εκτέλεσης, όπως την αποθήκευση εγγράφων και το άνοιγμα νέων, γρήγορα και απλά. Δεν χρειάζεται να κάνετε αναζήτηση στα μενού όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιό σας για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε.

Θα διαπιστώσετε ότι τα πλήκτρα συντόμευσης θα αυξήσουν σημαντικά την παραγωγικότητά σας διατηρώντας τα χέρια σας στο πληκτρολόγιο έτσι ώστε να μην μπερδεύεστε με το ποντίκι.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα συντόμευσης

Στα Windows, τα περισσότερα πλήκτρα συντομεύσεων για το Word χρησιμοποιούν το πλήκτρο Ctrl σε συνδυασμό με ένα γράμμα.

Η έκδοση του Word του Word χρησιμοποιεί γράμματα σε συνδυασμό με το πλήκτρο εντολών .

Για να ενεργοποιήσετε μια εντολή χρησιμοποιώντας ένα πλήκτρο συντόμευσης, απλά κρατήστε πατημένο το πρώτο πλήκτρο για τη συγκεκριμένη συντόμευση και στη συνέχεια πατήστε το σωστό πλήκτρο επιστολής μία φορά για να την ενεργοποιήσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να απελευθερώσετε και τα δύο πλήκτρα.

Τα καλύτερα πλήκτρα συντόμευσης του Microsoft Word

Υπάρχουν πολλές εντολές που είναι διαθέσιμες στο MS Word , αλλά αυτά τα κλειδιά είναι 10 από αυτά που πιθανότατα θα χρησιμοποιούσες πιο συχνά:

Windows Hotkey Mac Hotkey Τι κάνει
Ctrl + N Command + N (Νέο) Δημιουργεί ένα νέο κενό έγγραφο
Ctrl + O Command + O (Άνοιγμα) Εμφανίζει το παράθυρο ανοιχτού αρχείου.
Ctrl + S Command + S (Αποθήκευση) Αποθηκεύει το τρέχον έγγραφο.
Ctrl + P Command + P (Εκτύπωση) Ανοίγει το παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση της τρέχουσας σελίδας.
Ctrl + Z Command + Z (Undo) Ακυρώνει την τελευταία αλλαγή που έγινε στο έγγραφο.
Ctrl + Y N / A (Επανάληψη) Επαναλαμβάνει την τελευταία εντολή που εκτελέστηκε.
Ctrl + C Command + C (Αντιγραφή) Αντιγράφει το επιλεγμένο περιεχόμενο στο Πρόχειρο χωρίς να διαγραφεί.
Ctrl + X Εντολή + Χ (Αποκοπή) Διαγράφει το επιλεγμένο περιεχόμενο και το αντιγράφει στο Πρόχειρο.
Ctrl + V Command + V (Επικόλληση) Επικολλάται το κομμένο ή αντιγραμμένο περιεχόμενο.
Ctrl + F Command + F (Εύρεση) Βρίσκει κείμενο μέσα στο τρέχον έγγραφο.

Τα πλήκτρα λειτουργιών ως συντομεύσεις

Τα πλήκτρα λειτουργιών - αυτά τα πλήκτρα "F" κατά μήκος της επάνω γραμμής του πληκτρολογίου σας - συμπεριφέρονται παρόμοια με τα πλήκτρα συντόμευσης. Μπορούν να εκτελούν εντολές μόνοι τους, χωρίς να χρησιμοποιούν το πλήκτρο Ctrl ή Command .

Εδώ είναι μερικά από αυτά:

Στα Windows, μερικά από αυτά τα πλήκτρα μπορούν ακόμη και να συνδυαστούν με άλλα πλήκτρα:

Άλλα πλήκτρα MS Word

Οι παραπάνω συντομεύσεις είναι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες και χρήσιμες που διατίθενται στο Microsoft Word, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε.

Στα Windows, απλά πατήστε το πλήκτρο Alt κάθε φορά που βρίσκεστε στο πρόγραμμα για να δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το MS Word με το πληκτρολόγιό σας. Αυτό επιτρέπει την απεικόνιση του τρόπου χρήσης αλυσίδων πλήκτρων συντόμευσης για να κάνετε όλα τα είδη των πραγμάτων, όπως το Alt + G + P + S + C για να ανοίξετε το παράθυρο για την αλλαγή των επιλογών απόστασης μεταξύ των παραγράφων ή Alt + N + I + I για να εισαγάγετε μια υπερ-σύνδεση .

Η Microsoft διατηρεί μια κύρια λίστα με πλήκτρα συντόμευσης Word για Windows και Mac που σας επιτρέπουν να κάνετε γρήγορα πολλά διαφορετικά πράγματα. Στα Windows, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα πλήκτρα συντόμευσης του MS Word για να χρησιμοποιήσετε τη χρήση του καναλιού σας στο επόμενο βήμα.