Ο μοναδικός εκτυπωτής HP PageWide Pro 552dw της HP

Γρήγορη, υψηλή ποιότητα εκτύπωσης και φθηνή χρήση

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Κατώτατη γραμμή: Γρήγορη, καλή ποιότητα εκτύπωσης και φθηνή χρήση (σε σελίδα ανά σελίδα), όταν απαιτείται μεγάλος όγκος, αυτός ο εκτυπωτής σελίδας μιας σελίδας δεύτερης γενιάς αυξάνεται.

Αγοράστε τον εκτυπωτή HP PageWide Pro 552dw από την Amazon

Εισαγωγή

Όπως παρουσιάστηκε σε αυτό το άρθρο σχετικά με την πρόσφατη ανάπτυξη προϊόντων της HP και την πρόσφατα δημιουργημένη οικογένεια προϊόντων εκτυπωτή PageWide , καθώς και την ανασκόπηση του εκτυπωτή PageWide Pro MFP 557dw πριν από λίγους μήνες, χωρίς αμφιβολία, οι εκτυπωτές PageWide του giant Palo Alto, οι πιο αποδοτικοί εκτυπωτές μεγάλου όγκου που είναι διαθέσιμοι σήμερα - είτε αυτοί είτε με λέιζερ είτε με λέιζερ / λέιζερ LED-based μηχανές.

Το ίδιο ισχύει για τη σημερινή μονάδα ελέγχου, τον εκτυπωτή $ 699.99-MSRP PageWide Pro 552dw, ο οποίος αντικαθιστά μία από τις πρώτες διαθέσιμες μηχανές PageWide, τον έγχρωμο εκτυπωτή Officejet Pro X551dw, ένα μοντέλο μεγάλης έντασης, μονής λειτουργίας. Όπως θα δείτε καθώς διαβάζετε, υπάρχουν πολλά που σας αρέσουν σε αυτόν τον εκτυπωτή. Πρώτον, ίσως να αναρωτιέστε γιατί συνεχίζω να λέω PageWide, PageWide ... Λοιπόν, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό, το PageWide είναι μια σταθερή τεχνολογία συστοιχίας ακροφυσίων inkjet με πολλά χαρακτηριστικά κοινά με εκτυπωτές λέιζερ μεγάλου όγκου.

Εν τω μεταξύ, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το PageWide, καθώς και την αρκετά πρόσφατη τεχνολογία κεφαλών εκτύπωσης PrecisionCore της Epson, σε αυτό το εναλλακτικό άρθρο σχετικά με τις τεχνολογίες κεφαλών εκτύπωσης .

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Όπως δήλωσα προηγουμένως, οι εκτυπωτές HP τείνουν να είναι πιο κομψοί από πολλούς από τους ομολόγους τους, και αυτό είναι αλήθεια εδώ. Αν και τα περισσότερα που θα εκτυπώσετε πιθανότατα προέρχονται από έναν υπολογιστή ή κάποια άλλη υπολογιστική συσκευή, το 552dw διαθέτει μια τεράστια οθόνη αφής 4,3 ιντσών για την πλοήγηση σε χαρακτηριστικά, την εκτύπωση από το σύννεφο, την πραγματοποίηση ρυθμίσεων ασφαλείας, καθώς και μερικά PC- ή επιλογές περιπάτου . Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τον εκτυπωτή μέσω ενός ενσωματωμένου διακομιστή HTTP (Web), ο οποίος παρέχει πληθώρα λειτουργιών ασφάλειας και διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών όπως η ρύθμιση των χρηστών που μπορούν να εκτυπώσουν το χρώμα. Το χρώμα εκτύπωσης μπορεί να είναι ακριβό, επομένως ...

Στα 20,9 ίντσες απέναντι, κατά 16 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, κατά 16,5 ίντσες υψηλό και ζυγίζοντας 37 κιλά, το 552dw είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο από αρκετές μηχανές λέιζερ με παρόμοιες δυνατότητες. Ενώ είναι καλά κατασκευασμένο και αρκετά ήσυχο, είναι πολύ μεγάλο για να καθίσετε στον υπολογιστή σας (ή σε οποιονδήποτε άλλο) Επιπλέον, η HP τα αξιολογεί για ομάδες εργασίας με 5 έως 15 χρήστες. Χρειάζεται μια θέση που βρίσκεται κεντρικά στους χρήστες της.

Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να το συνδέσετε στο δίκτυό σας μέσω Wi-Fi ή Ethernet ή μπορείτε να το συνδέσετε σε ένα μόνο υπολογιστή με ένα καλώδιο USB. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η τελευταία επιλογή, ένα καλώδιο εκτυπωτή USB, επειδή δεν είστε συνδεδεμένοι απευθείας στο Internet, θα αποτρέψει τον εκτυπωτή από την πρόσβαση σε λειτουργίες δικτύου και Internet, συμπεριλαμβανομένης της εκτύπωσης από τοποθεσίες σύννεφων και άλλες επιλογές για κινητά .

Περιλαμβάνονται επίσης δύο πρωτόκολλα ομότιμων για εκτύπωση από συσκευές χειρός Android: Wireless Direct, ισοδύναμο Wi-Fi Direct της HP και επικοινωνία Near-Field ή NFC . Και, φυσικά, το AirPrint της Apple και πολλές από τις τυπικές επιλογές κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζονται και μπορείτε να εκτυπώσετε από τις μονάδες USB thumb drive. η θύρα για αυτό βρίσκεται κάτω από τον πίνακα ελέγχου.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η καρδιά αυτού του εκτυπωτή, η σταθερή κεφαλίδα εκτύπωσης PageWide (σε αντίθεση με τις παραδοσιακές κεφαλές εκτύπωσης που μετακινούνται προς τα εμπρός και προς τα πίσω στη σελίδα, εκτυπώνουν μικρές ζώνες, μία κάθε φορά). Η σταθερή ή σταθερή κεφαλή εκτύπωσης είναι ένας μόνο τρόπος με τον οποίο ο εκτυπωτής αυτός λειτουργεί ως συσκευή λέιζερ. Αντί να φτύνουν τη ζώνη μετά το συγκρότημα, όπως οι εκτυπωτές λέιζερ, οι μηχανές PageWide "απεικονίζουν" ολόκληρη τη σελίδα στη μνήμη πριν τη δέσμευση σε χαρτί, εκτυπώνοντας τη σελίδα σε ένα γρήγορο πέρασμα κάτω από την κεφαλή εκτύπωσης.

Οι εκτυπωτές Inkjet έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των μηχανών λέιζερ. Δεδομένου ότι οι inkjets δεν έχουν τόνερ για θέρμανση και τήξη, απαιτούν σημαντικά λιγότερη ενέργεια. Τα χρώματα, ειδικά σε χαρτί inkjet premium glossy, είναι πιο φωτεινές και λεπτομερέστερες. Επιπλέον, τα μηχανήματα inkjet τυπικά εκτυπώνουν και καλύτερες φωτογραφίες, και γενικά αυτό συμβαίνει και με - όπως αναφέρθηκε στην επόμενη ενότητα - μια προειδοποίηση.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης, Χειρισμός χαρτιού

Υπάρχουν ταχύτεροι εκτυπωτές εκεί έξω. υπάρχουν, στην πραγματικότητα, γρηγορότερα μοντέλα PageWide Pro εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένου του PageWide Pro 577dw που αναφέρθηκε νωρίτερα, η οποία βαθμολογείται σε 70 σελίδες ανά λεπτό ή σε ppm ή 20ppm ταχύτερα από αυτό το μοντέλο μονής λειτουργίας. Σε ό, τι μπορώ να πω, κοιτάζοντας τη γραμμή προϊόντων, η HP δεν προσφέρει μια εκδοχή μονής λειτουργίας 70 ppm.

Ακόμα κι έτσι, αυτό είναι ένα γρήγορο inkjet, αλλά αν δεν εκτυπώνετε απλές, μη μορφοποιημένες σελίδες κειμένου που στερούνται γραφικών και φωτογραφιών, δεν θα πάρετε 50ppm ή κλείσετε με αυτό ή οποιοδήποτε εκτυπωτή βαθμολογείται ως τέτοιο. Όταν τα φορτώνετε με μορφοποίηση, εικόνες και επαγγελματικά γραφικά (τα πράγματα που τα καθιστούν ελκυστικά και πιό συναρπαστικά), και αυτή η σελίδα ανά λεπτό καταμετράει νοητικές.

Σχεδόν κάθε τύπος εγγράφου που τυπώθηκα ήρθε περίπου στις 10ppm, με διακύμανση περίπου 0,5ppm σε κάθε πλευρά. Με άλλα λόγια, οι ταχύτητες εκτύπωσης προσγειώθηκαν μεταξύ περίπου 9,5ppm και 10,5ppm, και οι δύο είναι εξαιρετικές βαθμολογίες για αυτήν την κλάση του εκτυπωτή.

Όσον αφορά την ποιότητα εκτύπωσης, αυτό είναι περίπου τόσο καλό όσο παίρνει. Το κείμενο είναι απότομο, ακόμη και σε μικρότερα μεγέθη. Τα γραφικά επιχειρήσεων εμφανίζονται με απότομη και με ακρίβεια χρωματική εικόνα, όπως και οι φωτογραφίες. Το ένα μειονέκτημα με αυτό το inkjet πάνω από τα περισσότερα άλλα είναι ότι αυτό δεν μπορεί να εκτυπώσει σελίδες χωρίς περιθώρια, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για το φινίρισμα φωτογραφιών και ορισμένους τύπους φινιρίσματος εγγράφων. Αυτό είναι ένα μειονέκτημα της σταθερής κεφαλής εκτύπωσης PageWide να έχει κοινά χαρακτηριστικά με τους εκτυπωτές λέιζερ - κάθε σελίδα, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον τύπο, πρέπει να τυπωθεί με περίπου ένα περιθώριο οκτώ ιντσών γύρω από αυτό. Ένα περιθώριο χωρίς περιεχόμενο. Με άλλα λόγια, το 552dw δεν μπορεί να εκτυπώσει μέχρι το άκρο του χαρτιού, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα άλλα inkjets.

Το εξώφυλλο, η είσοδος χαρτιού αποτελείται από δύο πηγές, μία κύρια κασέτα 500 φύλλων και ένα δίσκο πολλαπλών χρήσεων ή αντικατάστασης 50 φύλλων στην αριστερή πλευρά του πλαισίου, για συνολικά 550 φύλλα από δύο πηγές. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, οι επιλογές επέκτασης για αυτόν τον εκτυπωτή είναι αξιοσημείωτες. Μπορείτε να προσθέσετε δύο πρόσθετα συρτάρια των 500 φύλλων (συνολικά 1.550 φύλλα), καθώς και ένα συρτάρι χρησιμότητας (για τη συγκράτηση μελανιού, χαρτιού και άλλων αναλωσίμων) και μια βάση με τροχούς για την κίνηση όλου του. Τα εξαρτήματα τρέχουν περίπου 199 δολάρια το καθένα στην τοποθεσία της HP ή μπορείτε να αγοράσετε ολόκληρο το σύνολο των δύο συρταριών, το συρτάρι χρησιμότητας και την εξέδρα για 799 δολάρια.

Κόστος ανά σελίδα

Όπως επισημάνθηκε εδώ αρκετές φορές, οποιοσδήποτε αυτοσεβαστός εκτυπωτής μεγάλης χωρητικότητας παρέχει χαμηλό κόστος ανά σελίδα ή CPP. Πραγματικά θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά εκατοντάδων, ακόμη και χιλιάδων δολαρίων για τη ζωή του εκτυπωτή. Αν έχω πει μια φορά, έχω πει, "πόσο κοστίζει ο εκτυπωτής να χρησιμοποιεί είναι πολύ πιο οικονομικά σημαντικό από το πόσο κοστίζει να αγοράσει", το έχω πει χιλιάδες φορές.

Η HP προσφέρει τρία διαφορετικά σύνολα τεσσάρων (κυανό, ματζέντα, κίτρινο και μαύρο ή CMYK, χρώματα "επεξεργασίας"), δοχεία μελάνης για αυτόν τον εκτυπωτή: σταθερή απόδοση, υψηλή απόδοση και εξαιρετικά υψηλή απόδοση. Θα θελήσατε να πιστεύετε ότι οι δεξαμενές εξαιρετικά υψηλής απόδοσης θα έχουν την καλύτερη απόδοση οικονομικά, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, όχι σε αυτή την περίπτωση. Εδώ, πληρώνετε πραγματικά περισσότερα ανά σελίδα με τις μεγαλύτερες, ακριβότερες δεξαμενές. Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τις δεξαμενές τυπικής απόδοσης, όμως.

Η μαύρη κασέτα τυποποιημένης απόδοσης πωλείται στο hp.com για $ 69.99 και είναι καλό για, σύμφωνα με την HP, περίπου 3.500 ασπρόμαυρες σελίδες. Οι τρεις χρωματιστές δεξαμενές πωλούν για 79,99 δολάρια το καθένα και σε συνδυασμό με το μαύρο δοχείο μελάνης κρατούν περίπου 2800 έγχρωμες σελίδες.

Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αριθμούς, η μονόχρωμη CPP βγαίνει σε περίπου 2 σεντς και το χρώμα CPP είναι 10,7 σεντ.

Δεν είναι μεγάλη, αλλά αποδεκτή για τις δεξαμενές κανονικής απόδοσης. Εάν σκοπεύετε να ωθήσετε αυτόν τον εκτυπωτή στα όριά του, όμως, (έχει έναν μηνιαίο κύκλο εργασιών 80.000 φύλλων, ο οποίος είναι ο αριθμός των σελίδων που λέει ότι μπορείτε να το προωθήσετε με ασφάλεια κάθε μήνα), αυτοί οι αριθμοί θα σας κοστίσει περισσότερο από εάν επιλέγετε τις δεξαμενές υψηλής απόδοσης. Η μαύρη κασέτα υψηλής απόδοσης πωλεί για 79,99 δολάρια και βαθμολογείται σε 10.000 σελίδες, ενώ οι κασέτες χρώματος κοστίζουν 135,99 δολάρια το καθένα και βαθμολογούνται για 7,000 σελίδες μεταξύ τους και της μαύρης δεξαμενής.

Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αριθμούς, το 552dw θα παραδώσει ένα ασπρόμαυρο CPP 0,008 ή οκτώ δέκατα του ενός λεπτού και οι έγχρωμες σελίδες τρέχουν περίπου 6,5 σεντ. Αυτά είναι μεγάλα CPP, μερικά από τα καλύτερα στην επιχείρηση.

Αυτό μας φέρνει στις εξαιρετικά υψηλές δεξαμενές. Για να τα αντικαταστήσετε όλα θα σας κοστίσει περίπου 940 δολάρια (περισσότερα από 200 δολάρια πέρα ​​από το κόστος αυτού του εκτυπωτή), και παρέχουν CPP 1,3 σεντ για μονόχρωμες σελίδες και 6,7 σεντ για το χρώμα.

Λάβετε υπόψη ότι για κάθε 30.000 σελίδες που εκτυπώνετε κατά 0,5 cent επιπλέον ανά σελίδα ή 1,3 σεντ έναντι 0,008, θα σας κοστίσει επιπλέον $ 150. Εκτυπώνοντας 30K σελίδες κάθε μήνα, λοιπόν, θα σας κοστίσει $ 1.800 κάθε χρόνο ... Θα έχετε την εικόνα - κάτι παραπάνω από αρκετό για να αγοράσετε αυτόν τον εκτυπωτή αρκετές φορές.

Το τέλος

Η κατώτατη γραμμή σε αυτόν τον εκτυπωτή είναι, αν χρειαστείτε ένα workhorse μεγάλου όγκου, αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ καλά.

Αγοράστε τον εκτυπωτή HP PageWide Pro 552dw από την Amazon