Το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σταμάτησε ξαφνικά

Γιατί δεν λειτουργεί το ραδιόφωνο αυτοκινήτου μου;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν ξαφνική διακοπή της λειτουργίας ενός ραδιοφώνου αυτοκινήτου, αλλά είναι δύσκολο να πείτε ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημά σας χωρίς να γνωρίζετε κάποιες περισσότερες πληροφορίες. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι τόσο απλή όσο μια πυροδοτούμενη ασφάλεια, εάν η οθόνη δεν ανάψει ή μπορεί να είναι πρόβλημα κεραίας εάν το ραδιοφωνικό μέρος δεν λειτουργεί αλλά άλλες πηγές ήχου (όπως οι συσκευές αναπαραγωγής CD) λειτουργούν.

Εδώ είναι μερικά διαφορετικά κοινά προβλήματα και πιθανές λύσεις.

Το ραδιόφωνο αυτοκινήτου ξαφνικά δεν θα ανάψει

Εάν φτάσετε στο αυτοκίνητό σας μια μέρα και το ραδιόφωνο δεν θα ενεργοποιηθεί καθόλου, είναι πιθανότατα ένα ζήτημα εξουσίας ή γείωσης. Ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε ελέγχοντας τις ασφάλειες. Εάν βρείτε μια πυροδοτούμενη ασφάλεια, δοκιμάστε να την αντικαταστήσετε και στη συνέχεια να οδηγήσετε για λίγο για να δείτε αν ξαναπιέζει. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε έχετε μια μικρή κάπου που πιθανόν θα είναι λίγο πιο δύσκολο να διορθωθεί.

Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να "διορθώσετε" μια πυροδοτούμενη ασφάλεια χρησιμοποιώντας μια ασφαλέστερη ασφάλεια, είναι σημαντικό να γυρνάτε, να βρείτε τη ρίζα του προβλήματος και να το διορθώσετε. Η φύση των ασφαλειών αυτοκινήτων σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε μια αδύναμη ασφάλεια 5Α με μια ασφάλεια 40A, καθώς έχουν το ίδιο μέγεθος και σχήμα, αλλά αυτό μπορεί να καταστρέψει την καλωδίωση σας ή ακόμα και να προκαλέσει πυρκαγιά.

Εάν διαθέτετε βολτόμετρο ή δοκιμαστικό φως, μπορείτε να ελέγξετε την ισχύ και τη γείωση στο μπλοκ ασφαλειών και επίσης στο ίδιο το ραδιόφωνο για να εντοπίσετε το σφάλμα. Οι χαλαροί ή διαβρωμένοι λόγοι συνήθως προκαλούν πιο περίπλοκα ζητήματα από μια συνολική αποτυχία, αλλά αξίζει τον έλεγχο πριν βγείτε έξω και αγοράσετε μια νέα μονάδα. Επειδή αν και η ισχύς και το έδαφος είναι καλά, και η κεφαλή σας δεν θα ενεργοποιηθεί ακόμα, είναι πιθανότατα τοστ.

Δεν υπάρχει ήχος καθόλου από τα ηχεία αυτοκινήτου

Εάν το ραδιόφωνο ενεργοποιείται, αλλά δεν λαμβάνετε ήχο από τα ηχεία , υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί πιθανοί ενόχοντες. Το ζήτημα θα μπορούσε να σχετίζεται με τον ενισχυτή αν έχετε εξωτερικό ενισχυτή ή καλώδια ηχείων.

Ανάλογα με το πού βρίσκεται ο ενισχυτής σας, μπορεί να είναι εύκολο ή αρκετά δύσκολο να ελέγξετε τον ενισχυτή. Ορισμένοι ενισχυτές έχουν ενσωματωμένες ασφάλειες, ενώ άλλοι είναι συγχωνευμένοι στον ίδιο τον ενισχυτή, και ορισμένες εγκαταστάσεις έχουν περισσότερες από μία ασφάλεια. Εάν η πυροσωλήνα πυροκροτητή πυροδοτηθεί, αυτό είναι ίσως ο λόγος που δεν παίρνετε ήχο από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα σπασμένο καλώδιο ή μια κακή σύνδεση στα καλώδια των ηχείων, όπου περνούν μέσα από μια πόρτα, μπορεί επίσης να διακόψει τον ήχο εντελώς, αντί να απενεργοποιήσει μόνο τον ήχο σε ένα ηχείο. Αν διαπιστώσετε ότι ο ήχος σας επανέρχεται αν ανοίξετε και κλείσετε την πόρτα, αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημα ή θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα γης.

Όταν είναι ακριβώς το ραδιόφωνο αυτοκινήτου που δεν λειτουργεί

Αν το ραδιόφωνο δεν λειτουργεί, αλλά μπορείτε να ακούσετε CD , MP3 players και άλλες πηγές ήχου, τότε το πρόβλημα σχετίζεται είτε με τον δέκτη είτε με την κεραία. Ίσως χρειαστεί να αγοράσετε μια νέα μονάδα, αν το πρόβλημα βρίσκεται στο δέκτη, αλλά πολλά από αυτά τα προβλήματα είναι πραγματικά θέματα κεραίας.

Για παράδειγμα, μια χαλαρή ή διαβρωμένη κεραία μπορεί να προκαλέσει κακή λήψη ή καθόλου λήψη. Σε αυτή την περίπτωση, η σύσφιξη των συνδέσεων της κεραίας ή η αγορά νέας κεραίας θα διορθώσει το πρόβλημα του ραδιοφώνου σας.

Αν πρόσφατα έχετε μετακομίσει σε μια νέα περιοχή ή απλώς προσπαθείτε να ακούσετε έναν σταθμό που δεν μπορείτε πλέον να λάβετε, τότε μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα με ένα ενισχυτή κεραίας . Αυτό δεν πρόκειται να είναι το διορθωτικό που ψάχνετε εάν το ραδιόφωνο δεν λειτουργεί καθόλου, αλλά αν έχετε ακριβώς ένα πρόβλημα με αδύναμα σήματα, τότε μπορεί να κάνει το τέχνασμα.

Ένα άλλο απροσδόκητα κοινό ζήτημα κεραίας αυτοκινήτων έχει να κάνει με χειροκίνητα ανασυρόμενα μαστίγια. Αν το αυτοκίνητό σας έχει ένα από αυτά, και δεν το έχετε ήδη ελέγξει, τότε θα θέλετε να επιβεβαιώσετε ότι κανείς δεν το αποσύρλεψε όταν δεν κοιτάξατε. Αν κάποιος υπάλληλος πλυσίματος αυτοκινήτου τον έσπρωξε για να σας βοηθήσει, ή το έσκασε σε ένα φάρσα, ενώ το αυτοκίνητό σας ήταν παρκαρισμένο κάπου, θα μπορούσατε πολύ εύκολα να αναρριχηθείτε, να ενεργοποιήσετε το ραδιόφωνο και να διαπιστώσετε ότι δεν θα λειτουργήσει καθόλου. Ορισμένα αυτοκίνητα είναι σε θέση να λάβουν ορισμένους σταθμούς, ανάλογα με την εγγύτητα και την ισχύ του σήματος, με το μαστίγιο να αποσύρεται, ενώ άλλοι δεν μπορούν να συντονίσουν τίποτα καθόλου.