Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα STOP 0x00000004

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για την μπλε οθόνη του θανάτου 0x4

Τα σφάλματα STOP 0x00000004 πιθανόν να οφείλονται σε προβλήματα υλικού ή σε προβλήματα συσκευών , αλλά θα μπορούσαν να σχετίζονται με ιογενή μόλυνση.

Το σφάλμα STOP 0x00000004 θα εμφανίζεται πάντα σε ένα μήνυμα STOP , το οποίο συνήθως ονομάζεται Μπλε Οθόνη Θανάτου (BSOD). Ένα από τα παρακάτω σφάλματα ή ένας συνδυασμός και των δύο σφαλμάτων μπορεί να εμφανιστεί στο μήνυμα STOP:

STOP: 0x00000004 INVALID_DATA_ACCESS_TRAP

Το σφάλμα STOP 0x00000004 μπορεί επίσης να συντομευτεί ως STOP 0x4 αλλά ο πλήρης κωδικός STOP θα είναι πάντα αυτό που εμφανίζεται στο μήνυμα STOP μπλε οθόνης.

Εάν τα Windows είναι σε θέση να ξεκινήσουν μετά το σφάλμα STOP 0x4, ενδέχεται να σας ζητηθεί να ανακτήσετε τα Windows από ένα μη αναμενόμενο μήνυμα τερματισμού που εμφανίζει:

Πρόβλημα Όνομα συμβάντος: BlueScreen BCCode: 4

Οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στα Windows NT της Microsoft μπορεί να αντιμετωπίσει το σφάλμα STOP 0x00000004. Αυτό περιλαμβάνει τα Windows 10 , τα Windows 8 , τα Windows 7 , τα Windows Vista , τα Windows XP , τα Windows 2000 και τα Windows NT.

Σημείωση: Εάν το STOP 0x00000004 δεν είναι ο ακριβής κωδικός STOP που βλέπετε ή το INVALID_DATA_ACCESS_TRAP δεν είναι το ακριβές μήνυμα, ελέγξτε τον πλήρη κατάλογο κωδικών σφαλμάτων STOP και ανατρέξτε στις πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων για το μήνυμα STOP που βλέπετε.

Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα STOP 0x00000004

Σημείωση: Ο κωδικός STOP 0x00000004 STOP είναι σπάνιος, επομένως υπάρχουν λίγες διαθέσιμες πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων που αφορούν το σφάλμα.

Ωστόσο, επειδή τα περισσότερα σφάλματα STOP έχουν παρόμοιες αιτίες, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να βοηθήσετε στην επίλυση των ζητημάτων STOP 0x00000004:

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Το STOP 0x00000004 θα μπορούσε να είναι απλώς ένα σφάλμα και το μπλε σφάλμα οθόνης μπορεί να μην εμφανιστεί ξανά μετά την επανεκκίνηση.
  2. Μόλις εγκαταστήσατε ή πραγματοποιήσατε αλλαγή σε μια συσκευή; Αν ναι, υπάρχει μια καλή πιθανότητα η αλλαγή που κάνατε να προκάλεσε το σφάλμα STOP 0x00000004.
    1. Αναίρεση της αλλαγής και δοκιμή για το σφάλμα 0x4 μπλε οθόνης.
    2. Ανάλογα με τις αλλαγές που έγιναν, μερικές λύσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν:
      • Αφαίρεση ή επαναρύθμιση της πρόσφατα εγκατεστημένης συσκευής
  3. Εκκίνηση με την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση για να ακυρώσετε τις σχετικές αλλαγές μητρώου και προγραμμάτων οδήγησης
  4. Χρησιμοποιώντας την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τις πρόσφατες αλλαγές
  5. Επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής στην έκδοση πριν από την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης
  6. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για τις συσκευές σας . Εάν το πρόγραμμα οδήγησης στον σκληρό σας δίσκο ή σε κάποια άλλη συσκευή είναι ξεπερασμένο ή αλλοιωμένο, ενδέχεται να προκληθεί σφάλμα STOP 0x00000004.
  7. Σαρώστε τον υπολογιστή σας για ιούς που ενδέχεται να προκαλέσουν σφάλμα STOP 0x00000004.
    1. Σημαντικό: Πρέπει πάντα να έχετε ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς για να αποφύγετε αυτά τα είδη προβλημάτων. Δείτε τη λίστα με το Best Free Antivirus Software αν χρειάζεστε ένα.
  1. Καθαρίστε το CMOS . Μερικές φορές το σφάλμα STOP 0x00000004 προκαλείται από ένα ζήτημα μνήμης BIOS, οπότε η εκκαθάριση του CMOS θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα.
  2. Δοκιμάστε το σκληρό δίσκο για σφάλματα . Ένα φυσικό πρόβλημα με το σκληρό δίσκο μπορεί να είναι αυτό που αποκαλύπτει το σφάλμα STOP 0x4.
  3. Ελέγξτε τη μνήμη του συστήματος για σφάλματα . Εάν ο σκληρός δίσκος δεν είναι σφάλμα, η ελαττωματική μνήμη RAM μπορεί να είναι αυτό που προκαλεί το σφάλμα STOP 0x00000004.
    1. Συμβουλή: Ίσως είναι καλή ιδέα να επαναφέρετε τη μνήμη , είτε πριν τη δοκιμή, για να βεβαιωθείτε ότι έχουν εισαχθεί πλήρως, και / ή εάν εντοπιστούν τυχόν προβλήματα.
  4. Εκτελέστε τη βασική αντιμετώπιση προβλημάτων σφαλμάτων STOP . Αυτά τα εκτενή βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων δεν είναι συγκεκριμένα για το σφάλμα STOP 0x00000004, αλλά επειδή τα περισσότερα σφάλματα STOP είναι τόσο παρόμοια, θα πρέπει να βοηθήσουν στην επίλυσή τους.

Παρακαλώ ενημερώστε μας αν έχετε καθορίσει το STOP 0x00000004 μπλε οθόνη του θανάτου χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που δεν έχω παραπάνω. Θα ήθελα να διατηρήσω αυτήν τη σελίδα ενημερωμένη με τις πιο ακριβείς πληροφορίες αντιμετώπισης σφαλμάτων STOP 0x00000004 όσο το δυνατόν.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι με ενημερώσατε ότι προσπαθείτε να διορθώσετε το σφάλμα STOP 0x4 και ποια είναι τα βήματα που έχετε ήδη λάβει για την επίλυσή του.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας, ακόμα και με βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.

Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι έχετε προχωρήσει στις βασικές μου πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων σφάλματος STOP πριν ζητήσετε περισσότερη βοήθεια.