Πώς να γίνει το αφεντικό του iPad σας

Βασικές συμβουλές για τη χρήση του iPad σας σαν επαγγελματίας

Νιώθεις μερικές φορές ότι το iPad είναι το υπεύθυνο και όχι το αντίστροφο; Είναι εύκολο να σπαταλάς χρόνο να περιπλανηθείτε για εφαρμογές ή να βγάζετε λέξεις στο πληκτρολόγιο της οθόνης, αλλά με μερικές βασικές συμβουλές, μπορείτε να πλοηγηθείτε στα ύπουλα νερά της ιδιοκτησίας του iPad, σαν επαγγελματίας.

Η εστίαση αυτών των μαθήματα είναι να μάθετε μερικά από τα προηγμένα χαρακτηριστικά του iPad, όπως πώς να οργανώσετε το iPad σας, πώς να ξεκινήσετε εφαρμογές χωρίς να κάνετε κυνήγι για το εικονίδιο της εφαρμογής και να παραλείψετε το πληκτρολόγιο συνολικά χρησιμοποιώντας φωνητική υπαγόρευση. Εάν εξακολουθείτε να μαθαίνετε τα βασικά, φροντίστε να επισκεφθείτε την κλάση iPad 101 πριν πάρετε αυτές τις συμβουλές.

Προστατέψτε το tablet σας από την εύρεση του iPad μου

Ας πάρουμε αυτό το ένα με τώρα: ενεργοποιήστε το Find My iPad . Εάν δεν ενεργοποιήσατε αυτήν τη λειτουργία κατά τη ρύθμιση του iPad σας, θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε τώρα. Βρείτε το iPad μου έχει πολλά εξαιρετικά χαρακτηριστικά πέρα ​​από τον εντοπισμό μόνο της συσκευής σας: (1) μπορεί να αναπαράγει ήχο στο iPad σας, οπότε αν το χάσετε ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ σας, μπορείτε να το βρείτε, (2) σε " χαμένη λειτουργία ", η οποία κλειδώνει το iPad και εμφανίζει ένα προσαρμοσμένο μήνυμα σε αυτό, και (3), μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκουπίσει τα δεδομένα στη συσκευή σας και να το επαναφέρετε σε μια κατάσταση όπως "νέα", η οποία είναι πολύ βολική εάν βάζετε μια κλειδαριά κωδικού πρόσβασης στο iPad σας και στη συνέχεια ξεχνάτε τον κωδικό πρόσβασης.

Μην χάσετε χρόνο Ψάχνετε για μια εφαρμογή

Το περίφημο "υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό" σύνθημα έχει ένα μειονέκτημα. Είναι εύκολο να γεμίσετε το iPad σας με πολλές δροσερές εφαρμογές, αλλά αυτό μπορεί επίσης να καταστήσει την εύρεση μιας συγκεκριμένης εφαρμογής πρόβλημα. Η μεγαλύτερη απώλεια χρόνου στο iPad περνάει από μια οθόνη γεμάτη με εικονίδια σε μια οθόνη γεμάτη από εικονίδια που αναζητούν μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Αντί να προσπαθήσετε να το κυνηγήσετε, αφήστε το iPad σας να κάνει τη δουλειά για σας.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους το iPad μπορεί να βρει την εφαρμογή για σας: (1) Μπορείτε να πείτε στο Siri να "Άνοιγμα {όνομα εφαρμογής}" ή (2) μπορείτε να περάσετε κάτω από την οθόνη στην κορυφή της οθόνης) για πρόσβαση στην Αναζήτηση Spotlight . Η λειτουργία Αναζήτηση Spotlight σάς επιτρέπει να αναζητάτε επαφές, μουσική, ταινίες και (ναι) εφαρμογές στο iPad σας.

Μην φοβάστε τους φακέλους

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να οργανώσετε την αρχική οθόνη του iPad σας είναι να χρησιμοποιήσετε φακέλους. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φάκελο απλώς σύροντας μια εφαρμογή και αποθέτοντάς την σε μια άλλη εφαρμογή. Αυτό θα δημιουργήσει ένα φάκελο. Το iPad θα προσπαθήσει να δώσει στο φάκελο σας ένα καλό όνομα με βάση την κατηγορία των εφαρμογών, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε. Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν εγκαθιστώ ένα νέο iPad είναι να ομαδοποιήσω όλες αυτές τις προεπιλεγμένες εφαρμογές που δεν χρησιμοποιώ πολύ συχνά όπως το Περίπτερο και τις Υπενθυμίσεις και τη Φωτογραφία Και σε ένα φάκελο που ονομάζω "Προεπιλογή". Αυτό καθαρίζει την πρώτη οθόνη για πιο χρήσιμες εφαρμογές. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μετακίνηση εφαρμογών και τη δημιουργία φακέλων

Προσθέστε μια πρόσθετη εφαρμογή

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να τοποθετήσετε έως και έξι εφαρμογές στην αποβάθρα του iPad; Η αποβάθρα είναι η γραμμή των εικονιδίων στο κάτω μέρος που υπάρχουν πάντα ανεξάρτητα από την οθόνη των εφαρμογών που βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή. Μπορείτε να μετακινήσετε εφαρμογές στην αποβάθρα ακριβώς όπως θα μετακινήσετε μια εφαρμογή γύρω από την οθόνη. Μπορείτε ακόμη να τοποθετήσετε ένα φάκελο στην αποβάθρα, καθιστώντας δυνατή την οργάνωση του iPad τοποθετώντας τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σε φακέλους και στη συνέχεια τοποθετώντας αυτούς τους φακέλους στην αποβάθρα.

Αποθηκεύστε αγαπημένους ιστότοπους στην Αρχική οθόνη

Τώρα που έχουμε καλύψει τους τρόπους για να ανοίξουμε γρήγορα εφαρμογές και πώς να πάρουμε τις εφαρμογές έξω από το δρόμο, ας χρησιμοποιήσουμε αυτό το ακίνητο για κάτι δροσερό. Μπορείτε να αποθηκεύσετε ιστότοπους στην αρχική οθόνη μεταβαίνοντας στον ιστότοπο του προγράμματος περιήγησης Safari, πατώντας το κουμπί Κοινή χρήση και επιλέγοντας "Προσθήκη στην αρχική οθόνη" από το δεύτερο επίπεδο κουμπιών που εμφανίζονται στην οθόνη.

Αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε τους αγαπημένους σας ιστότοπους. Μπορείτε ακόμη να βάλετε τα εικονίδια του ιστότοπου σε ένα φάκελο και να βάλετε εκείνο το φάκελο στην αποβάθρα σας, δημιουργώντας το δικό σας προσαρμοσμένο φάκελο σελιδοδεικτών που θα είναι πάντα εύκολα προσβάσιμος.

Siri είναι ο φίλος σου

Γνωρίζω πολλούς χρήστες του iPad που λένε ότι δεν χρησιμοποιούν το Siri. Μερικές φορές, είναι επειδή απλά δεν ξέρουν τι μπορεί να κάνει ο Σίρι γι 'αυτούς . Άλλες φορές, απλά νιώθουν ανόητοι να μιλάνε στη συσκευή τους. Αλλά μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Siri, μπορεί να είναι ανεκτίμητο.

Έχουμε ήδη καλύψει πώς η Siri μπορεί να εκκινήσει εφαρμογές για εσάς. Μπορεί επίσης να σας μεταφέρει σε ρυθμίσεις της εφαρμογής λέγοντας "Ανοίξτε τις {όνομα της εφαρμογής} ρυθμίσεις". Και αν θέλετε να τροποποιήσετε τις κοινές ρυθμίσεις για το iPad σας, όπως την απενεργοποίηση των αγορών εντός της εφαρμογής ή την προσαρμογή της ταπετσαρίας φόντου, απλά πείτε στο Siri να "ανοίξει τις ρυθμίσεις" για να ξεκινήσει η εφαρμογή Ρυθμίσεις iPad.

Αλλά μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από αυτά τα καθήκοντα. Την χρησιμοποιώ για να υπενθυμίσω να εκτελώ καθήκοντα, όπως να βγάλω τα σκουπίδια. Και όταν μαγειρεύω, χρησιμοποιώ το Siri ως χρονόμετρο. Αν ταξιδεύω, χρησιμοποιώ το Siri ως ξυπνητήρι αντί να φεύγω με το ρολόι στην αίθουσα του ξενοδοχείου. Και αν ήμουν καλύτερα οργανωμένος, θα προγραμματίσω συναντήσεις και εκδηλώσεις μαζί της.

Μπορεί επίσης να ψάξει για κοντινά εστιατόρια (και να κλείσει ακόμη και μια κράτηση με πολλούς από αυτούς), να μετατρέψει το νόμισμα, να υπολογίσει μια συμβουλή, να σας πει πόσες θερμίδες υπάρχουν σε ένα ντόνατ ανάμεσα σε μια σειρά από άλλα τακτοποιημένα κόλπα .

Με λίγα λόγια: ο Siri είναι απλά πάρα πολύ παραγωγικός για να αγνοήσει .

Αφήστε το Siri να σας υπαγορεύσει

Αν σας αρέσει να πληκτρολογείτε στο πληκτρολόγιο, η Siri μπορεί να πάρει ακόμη και φωνητική υπαγόρευση από εσάς. (Σας είπα ότι ήταν παραγωγικός!) Το πληκτρολόγιο οθόνης έχει ένα κουμπί που μοιάζει με μικρόφωνο ακριβώς δίπλα στο χώρο. Πατήστε αυτό το κουμπί για να ενεργοποιήσετε τη φωνητική υπαγόρευση. Το Siri θα ακούσει τι πρέπει να πείτε και να το μετατρέψει σε κείμενο. Θα αναγνωρίσει ακόμη σωστά λέξεις όπως "σε, επίσης, και δύο" με βάση το πλαίσιο. Λάβετε περισσότερες συμβουλές σχετικά με την υπαγόρευση στο Siri .

Πατήστε την επάνω μπάρα για να μεταβείτε στην κορυφή

Θέλετε έναν γρήγορο τρόπο να επιστρέψετε στην κορυφή μιας ιστοσελίδας; Κάντε διπλό κλικ στην επάνω μπάρα στο iPad δεξιά όπου εμφανίζεται η ώρα. Αν έχετε μετακινηθεί σε έναν ιστότοπο, αυτό θα σας επιστρέψει στην κορυφή. Αυτό δεν θα λειτουργήσει σε κάθε δικτυακό τόπο, αλλά θα λειτουργήσει στα περισσότερα από αυτά.

Ξεχάστε το Απόστοφος

Μια γρήγορη συμβουλή για την πληκτρολόγηση είναι να μην ασχοληθείτε με την απόστροφο όταν πληκτρολογείτε συστολές όπως "δεν μπορεί" και "δεν θα", η αυτόματη διόρθωση θα εισαγάγει την απόστροφο, η οποία σας εμποδίζει να χρειάζεται να μεταβείτε στην οθόνη συμβόλων για να εισάγετε απόσπασμα τον εαυτό σας. Το μόνο εμπόδιο είναι οι συσπάσεις που γράφουν μια διαφορετική λέξη όταν αποσταθεροποιείται η απόστροφο, όπως το "καλά", αλλά υπάρχει και ένα τέχνασμα γύρω από αυτό: πληκτρολογήστε ξανά το τελευταίο γράμμα (όπως πληκτρολογώντας το "welll" αλλάξτε τη σωστή συστολή.

Διαχωρίστε το πληκτρολόγιο σας

Είστε πιο έμπειρος στην πληκτρολόγηση με τους αντίχειρες σας σε ένα smartphone από πληκτρολογώντας με τα δάχτυλά σας σε ένα tablet; Μπορείτε να χωρίσετε το πληκτρολόγιό σας στην οθόνη του iPad σε δύο. Απλά "πιάσε" το τοποθετώντας και τους δύο αντίχειρες στο κέντρο του πληκτρολογίου και στη συνέχεια να το χωρίσετε διαχωρίζοντας μετακινώντας τους αντίχειρες σε αντίθετες πλευρές του iPad. Το πληκτρολόγιο θα χωριστεί σε αριστερή και δεξιά πλευρά, τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα με τους αντίχειρές σας, πράγμα που μιμείται αποτελεσματικά ένα πληκτρολόγιο smartphone.

Θέλετε να τα επαναφέρετε μαζί; Απλά γυρίστε τη χειρονομία, χρησιμοποιώντας τους αντίχειρές σας για να μετακινήσετε τις άκρες του πληκτρολογίου στη μέση της οθόνης.

Δεν σας αρέσει καθόλου το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο; Εγκαταστήστε ένα προσαρμοσμένο πληκτρολόγιο στο iPad σας .

Εναλλαγή εφαρμογών με χειρονομία

Εάν κάνετε πολλά άλματα μεταξύ των εφαρμογών, θα θελήσετε να μάθετε αυτό το τέχνασμα. Παρόλο που μπορείτε να αλλάξετε εφαρμογές κάνοντας διπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα και χρησιμοποιώντας την οθόνη εργασιών, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα παίζοντας τέσσερα δάχτυλα στην οθόνη iPad σας και (χωρίς να τα σηκώσετε) σύροντας τα δάχτυλά σας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Αυτό θα αλλάξει μεταξύ των πιο πρόσφατα ανοιγμένων εφαρμογών σας.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε χειρονομίες πολλαπλών εργασιών . Μπορείτε να τις ενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις του iPad, αν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένες. Η ρύθμιση βρίσκεται στις ρυθμίσεις "Γενικά".

Μάθετε πώς να επανεκκινήσετε το iPad

Η πιο σημαντική συμβουλή αντιμετώπισης προβλημάτων για οποιαδήποτε συσκευή είναι να την επανεκκινήσετε. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που οι περισσότεροι αναλυτές τεχνικής υποστήριξης θα σας ζητήσουν να κάνετε, ανεξάρτητα από τον τύπο συσκευής που χρησιμοποιείτε, και είναι εξίσου αληθινό για το iPad όπως και για το φορητό σας υπολογιστή.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μόνο η αναστολή του iPad πιέζοντας το κουμπί Sleep / Wake ή κλείνοντας το έξυπνο κάλυμμα είναι το ίδιο με το κλείσιμο του iPad προς τα κάτω, αλλά δεν είναι. Αυτό απλά βάζει το iPad στον ύπνο.

Για να επανεκκινήσετε το iPad, θα πρέπει πρώτα να το θέσετε σε λειτουργία κρατώντας το πλήκτρο Sleep / Wake μέχρι να σας ζητηθεί να μετατοπίσετε τη συσκευή από τη συσκευή. Σύρετε το κουμπί τροφοδοσίας προς τα δεξιά για να τερματίσετε το iPad.

Μια κυκλική κινούμενη εικόνα θα παίξει ενώ το iPad κλείνει. Όταν η οθόνη σβήνει τελείως, κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake για να ενεργοποιήσετε το iPad. Όταν βλέπετε το λογότυπο της Apple, μπορείτε να απελευθερώσετε το κουμπί. Λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επανεκκίνηση του iPad.

Χρησιμοποιήστε το Virtual Trackpad

Μια από τις νεότερες προσθήκες στο iPad είναι το εικονικό trackpad . Αυτή η κρυφή λειτουργία σας επιτρέπει να μετακινήσετε τον κέρσορα γύρω από την οθόνη τοποθετώντας δύο δάχτυλα στο πληκτρολόγιο οθόνης του iPad και μετακινώντας τα δάχτυλά σας για να ελέγξετε τον κέρσορα. Αυτό είναι βασικά η ίδια λειτουργία που βγάζετε από το trackpad ή το ποντίκι στον υπολογιστή σας. Αν κάνετε πολλές επεξεργασίες, αυτό είναι ένα πραγματικό χρονόμετρο.