Κλήση της επισκόπησης του πρωταθλητή

Το Mobile MOBA επαναπροσδιορίστηκε

Ενώ έχουν κυριαρχήσει τον χώρο παιχνιδιών PC τα τελευταία χρόνια, τα παιχνίδια MOBA (αρένα πολλών παικτών σε απευθείας σύνδεση μάχης) έχουν αγωνιστεί για να αποκτήσουν μια σημαντική πτέρυγα έξω από το σύνολο ποντικιών και πληκτρολογίων. Έχουν δοκιμάσει γενναία να επηρεάσουν τις συσκευές αφής (όπου το μοντέλο ελεύθερου παιχνιδιού του είδους είναι συνήθως καλωσόρισε), αλλά με εξαίρεση το Vainglory, δεν υπήρξε πραγματικά ένα MOBA που κατάφερε να σπάσει τον κινητό κώδικα.

Ίσως ήρθε η ώρα για έναν νέο πρωταθλητή να εισέλθει στην αρένα.

Το Call of Champions είναι το πρώτο MOBA από το Spacetime Studios, μια εταιρεία που ήταν γνωστή για την πρώιμη δουλειά τους σε κινητά παιχνίδια MMO όπως Pocket Legends και Arcane Legends (και τα δύο μπορείτε να βρείτε στο App Store). Με την Call of Champions, το στούντιο αποφάσισε να κάνει το φαινομενικά αδύνατο: να επανεξετάσει το MOBA με τρόπο που να καθιστά πιο προσιτό στους νεοφερμένους, δελεαστικό για τους βετεράνους, και τέλεια κατάλληλο για κινητό παιχνίδι. Ευτυχώς, έχουν χτυπήσει το trifecta.

Ένα MOBA για όλους

Αν είστε εξοικειωμένοι με τα δημοφιλή MOBA όπως η League of Legends, η DOTA 2 ή οι Heroes of the Storm, αναμφισβήτητα θα βρείτε την εμπειρία Call of Champions να είναι λίγο απογυμνωμένη από τον κανόνα. Δεν θα ανεβάσετε το επίπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, θα αναβαθμίσετε τον ήρωα στο παιχνίδι ή θα προσαρμόσετε τις ικανότητες ενός χαρακτήρα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αυτή είναι μια εμπειρία ό, τι βλέπετε. Η περικοπή αυτών των πιο σύνθετων στοιχείων καθιστά το παιχνίδι πολύ φιλικό προς το χρήστη για όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων - και αν δεν ήταν για τις υπόλοιπες επιλογές σχεδιασμού του παιχνιδιού, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα πολύ κοίλο MOBA για το αφιέρωμα του είδους.

Ευτυχώς, το παιχνίδι είναι λείο στην μινιμαλιστική του προσέγγιση. Κλήση ενός χάρτη του Champions, διατηρείται άνετα, έτσι είστε μόνο δευτερόλεπτα μακριά από μια συνάντηση του εχθρού. Το παιχνίδι περιορίζεται σε μάχες 3-vs-3, συμπληρώνοντας τέλεια τους μικρότερους χάρτες του παιχνιδιού. Και το όριο των πέντε λεπτών δίνει στους παίκτες αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσουν το στόχο του παιχνιδιού - ή να έρθουν κοντά - χωρίς ποτέ να δώσουν στον αγώνα την ευκαιρία να νιώσουν υποτονικές.

Πώς είναι διαφορετικό;

Το μεγάλο στρίψιμο στο Call of Champions, εκτός από το πόσο εξορθολογισμένο είναι τα πάντα, έρχεται με τη μορφή ενός πύργου που καταστρέφει τη σφαίρα που και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν για τον έλεγχο. Δύο σφαίρες υπάρχουν στο χάρτη - ένας στην κορυφή λωρίδα, ένας στο κάτω μέρος - και αυτές οι σφαίρες πρέπει να τυλίγονται από ήρωες αρκετά κοντά για να τους ενεργοποιήσουν.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την κορυφαία σφαίρα για να επιτεθείτε ενώ η λωρίδα είναι κενή; Ή να σπεύσουμε στο κάτω μέρος του σφαίρα για να παλέψουμε τον έλεγχο μακριά από τους αντιπάλους σας; Ο σχεδιασμός δύο λωρίδων δημιουργεί μια μεγάλη ώθηση και έλξη για τους παίκτες, διατηρώντας τα πράγματα στρογγυλά μετά από γύρο.

Ενώ τα Spacetime Studios φαίνεται να έχουν τελειοποιήσει την προσέγγισή τους όσον αφορά το gameplay, η προσφορά από τους Champions από τη δημιουργία εσόδων αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά. Το Call of Champions είναι, όπως και τα περισσότερα MOBA (και πολλά κινητά παιχνίδια), μια δωρεάν προσφορά. Το παιχνίδι ελεύθερο για παιχνίδι μπορεί να γίνει σωστά, αλλά το Call of Champions φαίνεται να έχει χάσει το σήμα εδώ.

Ας μιλήσουμε χρήματα

Οι παίκτες στην κλήση των πρωταθλητών απολαμβάνουν ένα καθορισμένο ποσό εμπειρίας και νόμισμα στο τέλος κάθε αγώνα. Ωστόσο, μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα, εάν αγοράσετε ένα "premium membership" που διαρκεί μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό λειτουργεί σε άλλα παιχνίδια επειδή έχετε πάντα κάτι που μπορείτε να περάσετε αυτό το νόμισμα, αλλά στο Call of Champions όλα μπορείτε να αγοράσετε είναι περισσότεροι πρωταθλητές - και δεν είναι φθηνά. Ακόμη και αν αγοράσετε ένα premium membership, θα μπορούσατε να φτάσετε πολύ καλά στο τέλος των δύο ημερών σας χωρίς να μπορείτε να παίξετε περιεχόμενο για να το δείτε.

Τα παράπονα για τη δημιουργία εσόδων από την άκρη, είναι δύσκολο να υποτιμηθεί πόσο αξιοσημείωτη Call of Champions είναι πραγματικά. Τα Spacetime Studios έχουν πάρει ένα πολύ αγαπημένο είδος, άλλαξαν το βασικά, και ανέπτυξαν ένα προϊόν που οι παίκτες της MOBA πρέπει να υπερηφανεύονται για το δικό τους. Είτε πρόκειται για τα πρώτα πέντε λεπτά με ένα MOBA ή το 5 εκατομμύριο, το Call of Champions είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να συμπιέσετε στο επόμενο μεσημεριανό σας διάλειμμα.

Το Call of Champions είναι διαθέσιμο τώρα ως δωρεάν download στο App Store.