Οδηγός για αρχάριους στο PC Gaming

Μια γρήγορη ματιά στα στοιχεία που αποτελούν ένα PC παιχνιδιών

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας ως υπολογιστή παιχνιδιών; Θα μπορούσατε να μεταβείτε απευθείας στην αγορά ενός υπολογιστή τυχερών παιχνιδιών που έχουμε ήδη επιλέξει για εσάς ή μπορείτε να εξετάσετε εάν είναι πρακτικό να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας για να υποστηρίξετε τα παιχνίδια που θέλετε να παίξετε.

Όσο περισσότερο γνωρίζετε για την εσωτερική λειτουργία ενός υπολογιστή, τόσο πιο εύκολο είναι να κάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τα τμήματα που αξίζει να αναβαθμιστούν. Μπορεί να υπάρχουν μόνο ένα ή δύο κομμάτια υλικού που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια καλή αναβάθμιση πριν ξεκινήσετε να παίζετε παιχνίδια, αλλά ίσως να διαπιστώσετε ότι θα πρέπει να αντικαταστήσετε σχεδόν όλα (ή τίποτα) πριν ο υπολογιστής σας θεωρηθεί έτοιμος για παιχνίδια.

Αυτός ο οδηγός θα εξηγήσει τι χρειάζεται περισσότερη προσοχή όταν χειρίζεστε μια ρύθμιση τυχερών παιχνιδιών και πώς να μάθετε τι έχετε ήδη στον υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε την πληρωμή για αναβάθμιση εάν δεν χρειάζεται.

Συμβουλή: Επειδή ένας υπολογιστής παιχνιδιών είναι πολύ πιο ισχυρός από έναν κανονικό υπολογιστή, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση για να διατηρούνται τα εξαρτήματα του υπολογιστή δροσερά , κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό αν θέλετε το υλικό σας να διαρκεί πολύ.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ

Μια CPU ή μια κεντρική μονάδα επεξεργασίας είναι αυτή που επεξεργάζεται τις οδηγίες από τις εφαρμογές. Συλλέγει πληροφορίες από ένα πρόγραμμα και στη συνέχεια αποκωδικοποιεί και εκτελεί τις εντολές. Είναι σημαντικό στις γενικές ανάγκες πληροφορικής, αλλά είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό συστατικό που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη όταν σκέφτεστε για τυχερά παιχνίδια.

Οι επεξεργαστές μπορούν να κατασκευαστούν με διάφορους αριθμούς πυρήνων, όπως διπλού πυρήνα (2), quad-core (4), hexa-core (6), octa-core (8) κ.α. Αν ψάχνετε για υψηλή απόδοση σύστημα, ένας επεξεργαστής quad-core ή hexa-core λειτουργεί καλά σε εφαρμογές πολλαπλών νημάτων.

Οι ταχύτητες ποικίλουν ανάλογα με το μοντέλο και την τάση, αλλά για να αποφευχθεί η συμφόρηση, συνήθως θέλετε επεξεργαστής που λειτουργεί σε ένα ελάχιστο 2,0 GHz, φυσικά 3,0 GHz και 4,0 GHz είναι ακόμη καλύτερο.

Μητρική πλακέτα

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο κατά την εξέταση ενός υπολογιστή τυχερών παιχνιδιών είναι η μητρική πλακέτα του υπολογιστή . Μετά από όλα, η CPU, η μνήμη και η κάρτα (-ές) βίντεο κάθεται και είναι απευθείας συνδεδεμένη στη μητρική πλακέτα.

Εάν χτίζετε το δικό σας PC gaming, θα θελήσετε να αναζητήσετε μια μητρική πλακέτα που διαθέτει άφθονα slots για το μέγεθος της μνήμης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και το μέγεθος της κάρτας γραφικών που θα εγκαταστήσετε. Επίσης, εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε δύο ή περισσότερες κάρτες γραφικών, βεβαιωθείτε ότι η μητρική σας πλατφόρμα υποστηρίζει SLI ή CrossFireX (όροι NVIDIA και AMD για διαμορφώσεις καρτών πολλαπλών γραφικών).

Δείτε τον οδηγό αγοραστή της μητρικής πλακέτας εάν χρειάζεστε βοήθεια για την αγορά μιας μητρικής πλακέτας.

Μνήμη

Αυτό το κομμάτι του υλικού αναφέρεται συχνά ως RAM . Η μνήμη σε έναν υπολογιστή παρέχει ένα χώρο για πρόσβαση στα δεδομένα από τη CPU. Βασικά, αφήνει τον υπολογιστή σας να χρησιμοποιεί δεδομένα γρήγορα, οπότε η περισσότερη μνήμη RAM που υπάρχει στον υπολογιστή σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει ένα πρόγραμμα ή παιχνίδι πολύ ταχύτερα.

Το ποσό μνήμης RAM που χρειάζεστε διαφέρει δραστικά ανάλογα με το τι χρησιμοποιείται ο υπολογιστής. Ένας υπολογιστής τυχερών παιχνιδιών χρειάζεται περισσότερη μνήμη RAM από αυτή που χρησιμοποιείται για να περιηγηθείτε απλά στο διαδίκτυο, αλλά ακόμα και μέσα στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών, κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του απαιτήσεις μνήμης.

Ένας κανονικός υπολογιστής που δεν χρησιμοποιείται για τυχερά παιχνίδια μπορεί πιθανώς να ξεφύγει με 4 GB μνήμης συστήματος, ίσως ακόμα λιγότερα. Ωστόσο, ένας υπολογιστής παιχνιδιών ενδέχεται να απαιτεί 8 GB μνήμης RAM ή περισσότερο. Στην πραγματικότητα, μερικές μητρικές κάρτες μπορούν να χωρέσουν τεράστιες ποσότητες μνήμης, όπως 128 GB, επομένως οι επιλογές σας είναι σχεδόν ατελείωτες.

Κατά γενικό κανόνα, μπορείτε να υποθέσετε ότι η μνήμη των 12 GB είναι αρκετή για να υποστηρίξει τα περισσότερα βιντεοπαιχνίδια, αλλά μην χρησιμοποιείτε αυτόν τον αριθμό ως λόγο για να αποφύγετε την ανάγνωση των "απαιτήσεων συστήματος" δίπλα στα παιχνίδια που κατεβάζετε ή αγοράζετε.

Εάν ένα βιντεοπαιχνίδι λέει ότι χρειάζονται 16 GB μνήμης RAM και έχετε μόνο 8 GB, υπάρχει μια πραγματικά καλή πιθανότητα ότι απλά δεν θα τρέξει ομαλά ή ακόμα και καθόλου, εκτός αν αναβαθμίσετε για να γεμίσετε αυτό το κενό 8 GB. Τα περισσότερα παιχνίδια PC έχουν ένα ελάχιστο και συνιστώμενη απαίτηση, όπως ελάχιστο 6 GB και 8 GB που συνιστάται. Γενικά, αυτά τα δύο στοιχεία είναι μόλις δύο ζεύγη gigabytes.

Κάνετε κάποια έρευνα προτού να αρχίσετε να αγοράζετε για να δείτε πού τα περισσότερα από τα αγαπημένα σας παιχνίδια πέφτουν όταν πρόκειται για την ποσότητα μνήμης RAM που χρειάζονται και να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για να αποφασίσετε πόση μνήμη πρέπει να έχουν οι υπολογιστές σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στους οδηγούς μας σχετικά με τη μνήμη του φορητού υπολογιστή και την επιφάνεια εργασίας .

Κάρτα γραφικών

Ένα ακόμα ζωτικό στοιχείο σε ένα PC παιχνιδιών είναι η κάρτα γραφικών. Αυτό είναι το κρέας και οι πατάτες της οπτικής εμπειρίας όταν τρέχετε παιχνίδια.

Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία καρτών γραφικών στην αγορά σήμερα από μοντέλα προϋπολογισμού που τρέχουν γύρω στα $ 50 σε όλη την έκταση μέχρι ακραίες λύσεις πολλαπλών GPU που μπορούν εύκολα να κοστίζουν $ 600 ή περισσότερα.

Εάν ξεκινάτε απλά να παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή σας, αναζητήστε μια κάρτα γραφικών που διαθέτει τουλάχιστον GDDR3 video RAM (GDDR5 ή GDDR6 είναι, φυσικά, ακόμα καλύτερη) και υποστηρίζει το DirectX 11. Οι περισσότερες, αν όχι όλες, κάρτες γραφικών προσφέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στους οδηγούς μας για κάρτες βίντεο για φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές γραφείου .

Σκληρός δίσκος

Ο σκληρός δίσκος είναι όπου αποθηκεύονται τα αρχεία . Όσο ένα βίντεο παιχνίδι είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, θα καταλαμβάνει την αποθήκευση του σκληρού δίσκου. Ενώ ο μέσος χρήστης του υπολογιστή σας μπορεί να είναι εντάξει με, ας πούμε, 250 GB χώρου στο σκληρό δίσκο, ή ακόμα και λιγότερο, θα πρέπει πραγματικά να σκέφτεστε μπροστά όταν πρόκειται για τη χρήση αυτού του ελάχιστου χώρου για τυχερά παιχνίδια.

Για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το βιντεοπαιχνίδι που θέλετε να κάνετε λήψη απαιτεί περίπου 50 GB χώρου στο σκληρό δίσκο. Εντάξει, εγκαταστήστε το και προχωρήστε και στη συνέχεια κατεβάστε κάποιες αναβαθμίσεις στο παιχνίδι και μερικά patches αργότερα και τώρα ψάχνετε 60 ή 70 GB για ένα μόνο παιχνίδι.

Αν θέλετε ακόμα και πέντε παιχνίδια βίντεο που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας, με αυτό το ρυθμό, κοιτάτε να χρειάζεστε 350 GB για μια μικρή χούφτα παιχνιδιών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να έχετε έναν τεράστιο σκληρό δίσκο για το PC παιχνιδιών σας. Ευτυχώς, οι περισσότεροι επιτραπέζιοι υπολογιστές μπορούν να υποστηρίξουν δύο ή ακόμα και τρεις σκληρούς δίσκους, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την κατάρρευση της τρέχουσας και την αναβάθμιση σε έναν ολοκαίνουργιο, υπερβολικά μεγάλο σκληρό δίσκο - απλά προσθέστε ένα άλλο εκτός από το πρωτεύον, οδηγώ.

Εκτός από το μέγεθος, θα πρέπει να σκεφτείτε τι είδους σκληρό δίσκο θέλετε. Οι σκληροί δίσκοι στερεάς κατάστασης (SSD) είναι πολύ γρηγορότεροι από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους (αυτούς που περιστρέφονται), αλλά είναι επίσης ακριβότεροι ανά gigabyte. Αν χρειάζεται, ωστόσο, μπορείτε να περάσετε με έναν κανονικό σκληρό δίσκο.

Τα SSD λειτουργούν επίσης καλά σε επιτραπέζιους υπολογιστές επειδή προσφέρουν ταχύτερους χρόνους εκκίνησης και μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς αρχείων.

Το RPM είναι ένα άλλο στοιχείο του σκληρού δίσκου το οποίο θα πρέπει να προσέξετε αν αγοράζετε ένα νέο σκληρό δίσκο . Πρόκειται για περιστροφές ανά λεπτό και αντιπροσωπεύει πόσες περιστροφές μπορεί να περιστραφεί σε 60 δευτερόλεπτα. Όσο ταχύτερα είναι τα RPM, τόσο καλύτερα (οι δίσκοι 7200 RPM είναι συνηθισμένοι).

Από την άλλη πλευρά, τα SSD (τα οποία δεν έχουν κινούμενα μέρη) ανακτούν και παρουσιάζουν δεδομένα ακόμη πιο γρήγορα. Ενώ τα SSD είναι ακόμα ακριβά, ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι μια καλή επένδυση .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους σκληρούς δίσκους, ανατρέξτε στους οδηγούς μας για μονάδες φορητού υπολογιστή και επιτραπέζιους δίσκους .