Τι είναι η σελίδα που είναι φιλική προς τον εκτυπωτή;

Πώς να σχεδιάσετε μια εκτύπωση φιλική προς εκτύπωση της σελίδας σας

Ποτέ δεν ξέρεις πώς οι άνθρωποι θα επιλέξουν να καταναλώνουν το περιεχόμενο του ιστοτόπου σας. Μπορούν να επιλέξουν να επισκεφτούν τον ιστότοπό σας σε έναν παραδοσιακό επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή ή μπορεί να είναι ένας από τους πολλούς επισκέπτες που επισκέπτονται σε κάποια κινητή συσκευή . Για να φιλοξενήσουν αυτό το ευρύ φάσμα επισκεπτών, οι σημερινοί επαγγελματίες του διαδικτύου δημιουργούν ιστότοπους που φαίνονται εξαιρετικοί και λειτουργούν καλά σε αυτό το ευρύ φάσμα συσκευών και μεγεθών οθόνης, αλλά μια πιθανή μέθοδος κατανάλωσης που πολλοί αποτυγχάνουν να λάβουν υπόψη είναι η εκτύπωση. Τι συμβαίνει όταν κάποιος εκτυπώνει τις ιστοσελίδες σας;

Πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων θεωρούν ότι αν δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα για τον ιστό, εκεί πρέπει να διαβαστεί, αλλά αυτό είναι κάπως στενόμυαλη σκέψη. Ορισμένες ιστοσελίδες είναι δύσκολο να διαβαστούν στο διαδίκτυο, ίσως επειδή ο αναγνώστης έχει ειδικές ανάγκες που καθιστούν δύσκολη την εμφάνιση περιεχομένου στην οθόνη και είναι πιο άνετα από τη γραπτή σελίδα. Κάποιο περιεχόμενο μπορεί επίσης να είναι επιθυμητό να έχει στην εκτύπωση. Για μερικούς ανθρώπους που διαβάζουν ένα άρθρο "πώς να", μπορεί να είναι ευκολότερο να έχει το άρθρο εκτυπωμένο να ακολουθεί μαζί με, ίσως να γράφει σημειώσεις ή να ελέγχει τα βήματα όπως έχουν ολοκληρωθεί.

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι δεν πρέπει να αγνοήσετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας που μπορούν να επιλέξουν να εκτυπώσουν τις ιστοσελίδες σας έξω και θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να εξασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας είναι αναλώσιμο όταν εκτυπώνεται σε μια σελίδα.

Τι κάνει μια φιλική προς τον εκτυπωτή σελίδα για εκτύπωση;

Υπάρχουν ορισμένες διαφωνίες στην βιομηχανία ιστού σχετικά με τον τρόπο σύνταξης μιας σελίδας φιλικής προς τον εκτυπωτή. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μόνο το περιεχόμενο του άρθρου και ο τίτλος (με ίσως μια παραγγελία) θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη σελίδα. Άλλοι προγραμματιστές απλώς καταργούν την πλοήγηση στην πλευρά και την κορυφή ή τις αντικαθιστούν με συνδέσμους κειμένου στο κάτω μέρος του άρθρου. Ορισμένοι ιστότοποι καταργούν τη διαφήμιση, άλλοι ιστότοποι αφαιρούν κάποια διαφήμιση, ενώ άλλοι αφήνουν όλη τη διαφήμιση ανέπαφη. Θα χρειαστεί να αποφασίσετε τι κάνει πιο νόημα στη συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης σας, αλλά εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές.

Αυτό που προτείνω για σελίδες φιλικές προς το εκτύπωσης

Με αυτές τις απλές οδηγίες, μπορείτε να δημιουργήσετε σελίδες φιλικές προς τον εκτυπωτή για τον ιστότοπό σας, οι οποίες θα έχουν την ευχαρίστηση των πελατών σας να χρησιμοποιούν και να επιστρέφουν.

Πώς να εφαρμόσετε μια λύση φιλική προς τον εκτυπωτή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τύπους μέσων CSS για να δημιουργήσετε σελίδες φιλικές προς την εκτύπωση, προσθέτοντας ξεχωριστό φύλλο στυλ για τον τύπο εκτύπωσης "print". Ναι, είναι δυνατό να γράψετε σενάρια για να μετατρέψετε τις ιστοσελίδες σας σε φιλικές προς την εκτύπωση, αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται να μεταβείτε στη διαδρομή όταν μπορείτε να γράψετε ένα δεύτερο φύλλο στυλ όταν εκτυπώνονται οι σελίδες σας.

Αρχικό άρθρο από την Jennifer Krynin. Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 6/6/17