Εγγραφές για Mac: Επιλογή Λογισμικού Mac του Tom

Μια νέα προσφορά με την υπόσχεση

Τα αρχεία για Mac είναι μια νέα εφαρμογή προσωπικής βάσης δεδομένων από τον Push Popcorn, έναν νέο προγραμματιστή Mac. Τα αρχεία είναι μια εντυπωσιακή πρώτη έκδοση, με ένα μεγάλο σύνολο χαρακτηριστικών που θα απευθύνεται σε όσους από εμάς θέλουμε να αποθηκεύουμε, να κατηγοριοποιούμε και να διατηρούμε διαθέσιμες τις πληροφορίες με έναν οπτικά ελκυστικό τρόπο.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Οι εγγραφές για Mac είναι έκδοση 1,0, αλλά φαίνεται να έχουν πολλές δυνατότητες.

Χρήση εγγραφών για Mac

Οι εγγραφές ανοίγουν με ένα μόνο παράθυρο χωρισμένο σε τρεις κύριους πίνακες. Το αριστερό παράθυρο περιέχει μια λίστα με βάσεις δεδομένων που έχετε δημιουργήσει, ενώ το μεσαίο τμήμα χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό φόρμας, την εγγραφή εγγραφών και την αναζήτηση αρχείων. Το δεξί παράθυρο είναι ένα παράθυρο πληροφοριών και μια παλέτα εργαλείων για το σχεδιασμό εντύπων.

Αυτή η απλή και συμπαγής διεπαφή κάνει τα αρχεία εύκολο να δουλέψουν, ειδικά για το σχεδιασμό της φόρμας, που είναι ως επί το πλείστον μια υπόθεση drag-and-drop. Είναι καλό που είναι εύκολο στη χρήση, επειδή σε αντίθεση με πολλές άλλες εφαρμογές αυτής της φύσης, τα αρχεία δεν έρχονται με προ-κατασκευασμένες βάσεις δεδομένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως έχουν ή προσαρμόστε τις ανάγκες σας. Διαπιστώνω επίσης ότι οι προ-δομημένες βάσεις δεδομένων μπορούν να βοηθήσουν στην εκμάθηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί μια εφαρμογή όπως αυτή.

Τα αρχεία ανοίγουν με μια κενή βάση δεδομένων, έτοιμη για να δημιουργήσετε την πρώτη φόρμα. Τα στοιχεία μορφής (πεδία) εμφανίζονται στην αριστερή παλέτα. μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε στοιχεία πεδίου στη φόρμα σας. Στοιχεία μπορούν να διευθετηθούν με τη βοήθεια οδηγών, επιλογών ευθυγράμμισης αντικειμένων και πραγματικών συντεταγμένων των θέσεων στοιχείων. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε ποια στοιχεία βρίσκονται μπροστά ή πίσω όταν επικαλύπτονται αντικείμενα.

Επί του παρόντος, η Records προσφέρει 14 διαφορετικούς τύπους πεδίων, όπως:

Μπορείτε να δημιουργήσετε φόρμες χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα παραπάνω πεδία, σε οποιοδήποτε συνδυασμό. Ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό είναι ότι το πεδίο pop-up κουμπιών, το οποίο θα έλεγα τα pop-up μενού, σας επιτρέπει να επιλέξετε διάφορες προκατασκευασμένες λίστες για την πλήρωση κάθε στοιχείου στο αναδυόμενο παράθυρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκαθορισμένες λίστες που διαθέτουν τύπους πιστωτικών καρτών, χώρες, νόμισμα, γεγονότα (όπως διακοπές), προτεραιότητες και επίπεδα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τη δική σας λίστα ή να επεξεργαστείτε τις παρεχόμενες για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Εκτός από τα στοιχεία του κουμπιού Pop Up, τα αρχεία έχουν επίσης πεδία που περιλαμβάνουν ενσωματωμένους βοηθούς για να βοηθήσουν όταν έρχεται χρόνος για την εισαγωγή δεδομένων. Για παράδειγμα, τα πεδία Ημερομηνία περιλαμβάνουν ένα αναδυόμενο ημερολόγιο, ενώ το πεδίο Χρόνος σάς επιτρέπει να ορίσετε την τρέχουσα ώρα. Το πεδίο "Επαφές" μπορεί να συνδεθεί με την εφαρμογή "Επαφές" του Mac σας, για γρήγορη πρόσβαση στην υπάρχουσα λίστα επαφών σας. Τα πεδία Email και Web Site περιλαμβάνουν ένα κουμπί που θα σας οδηγήσει σε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στον ιστότοπο που έχει εισαχθεί στο πεδίο.

Μόλις δημιουργήσετε τις φόρμες σας, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη βάση δεδομένων σας δημιουργώντας αρχεία, δηλαδή συμπληρώνοντας τις φόρμες που δημιουργήσατε.

Με τη συμπλήρωση πολλαπλών εγγραφών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης για να βρείτε αρχεία που ταιριάζουν με έναν όρο αναζήτησης ή μια φράση. Η λειτουργία αναζήτησης σε αυτή την πρώτη έκδοση είναι μια βασική αναζήτηση μόνο για κείμενο. Αναμένω ότι οι δυνατότητες αναζήτησης θα επεκταθούν με τις επόμενες κυκλοφορίες.

Τι ελπίζουμε να δούμε

Τα αρχεία είναι έκδοση 1.0, αλλά βλέπω πολλές δυνατότητες σε αυτήν την εφαρμογή. Από τη στιγμή που η FileMaker εγκατέλειψε την αγορά βάσης δεδομένων στο σπίτι όταν σταμάτησε να αναπτύσσει το Bento , οι χρήστες Mac χρειάστηκαν μια εφαρμογή βάσης δεδομένων για τους καταναλωτές, η οποία είναι εύκολη στη ρύθμιση και τη χρήση.

Τα αρχεία θα μπορούσαν να είναι μια τέτοια εφαρμογή, αν και χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη. Η λειτουργία αναζήτησης είναι πολύ βασική και χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση για να υποστηρίξει κάτι περισσότερο από αναζητήσεις που βασίζονται σε κείμενο. Ομοίως, η καταχώρηση δεδομένων απαιτεί λίγη δουλειά για να επιταχύνει τη διαδικασία της μετακίνησης από το πεδίο στο πεδίο καθώς εισάγετε πληροφορίες.

Τέλος, το εργαλείο σχεδιασμού φόρμας χρειάζεται περισσότερα στοιχεία μορφής, συγκεκριμένα μη κείμενα πεδίου και βασικά σχήματα για να δώσει μια μορφή πιο γυαλισμένη εμφάνιση. Μέχρι τότε, τα αρχεία είναι τα πιο κατάλληλα για βασικές βάσεις δεδομένων, όπως λίστες βιβλίων, ταινιών ή μουσικής ή η εβδομαδιαία λίστα αγορών σας.

Δείτε άλλες επιλογές λογισμικού από τις επιλογές Λογισμικού Mac του Tom .

Δημοσίευση: 2/28/2015