Ένας ορισμός της Jailbreaking στο iPhone

Η λέξη "jailbreaking" αναφέρεται πολύ σε σχέση με το iPhone. Κάποια άτομα ίσως σας έχουν πει ότι πρέπει να το κάνετε στο iPhone σας. Πριν κάνετε κάτι, βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε τι σημαίνει jailbreaking το iPhone σας, μαζί με τους κινδύνους και τα οφέλη του.

Jailbreaking Επεξήγηση

Το Jailbreaking αλλάζει το λειτουργικό σύστημα που λειτουργεί σε iPhone ή iPod touch για να σας δώσει περισσότερο έλεγχο. Με αυτό, μπορείτε να καταργήσετε τους περιορισμούς της Apple και να εγκαταστήσετε εφαρμογές και άλλο περιεχόμενο από άλλες πηγές εκτός από το επίσημο App Store (το πιο δημοφιλές από αυτά είναι η Cydia).

Το Jailbreaking συζητά συχνά μαζί με το ξεκλείδωμα. Ενώ είναι παρόμοια, δεν είναι τα ίδια. Το ξεκλείδωμα είναι ένα νόμιμο δικαίωμα που όλοι οι καταναλωτές πρέπει να μεταφέρουν τα τηλέφωνά τους από μια εταιρία τηλεφώνου στην άλλη. Από την άλλη πλευρά, η αποφυγή του jailbreaking είναι μια γκρίζα περιοχή.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του ξεκλειδώματος και του jailbreaking ενός iPhone;

Τι μπορείτε να κάνετε με συσκευές Jailbroken

Μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με jailbroken συσκευές περιλαμβάνουν:

Τα επιχειρήματα κατά της διάσωσης ενός iPhone

Τα επιχειρήματα κατά του jailbreaking ενός iPhone περιλαμβάνουν:

  1. Αναξιόπιστη λειτουργία. Η Apple ελέγχει με ακρίβεια τον τρόπο λειτουργίας των συσκευών της, περιορίζοντας την ικανότητά σας να προσαρμόζετε τις συσκευές σας. Η Apple εμποδίζει αυτές τις αλλαγές να διασφαλίσουν ότι οι συσκευές λειτουργούν ομαλά, με λιγότερα λάθη, μεγαλύτερη ασφάλεια και προσφέρουν εμπειρία υψηλής ποιότητας. Το jailbreaking σας δίνει τον έλεγχο, αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα και αστάθεια.
  1. ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Επειδή Η Apple απαιτεί από τους χρήστες να εγκαθιστούν μόνο εφαρμογές από το App Store, όλες οι εφαρμογές προσφέρουν ελάχιστη ποιότητα και ασφάλεια. Αυτό μειώνει τις αδυναμίες ασφαλείας και εμποδίζει τα μηνύματα spam και κακόβουλες εφαρμογές να μολύνουν τη συσκευή σας. Οι συσκευές Jailbroken μπορούν να επιτεθούν μέσω εφαρμογών που δεν έχουν εγκριθεί από την Apple.
  2. Ευπάθεια στην επίθεση. Σε γενικές γραμμές, το iPhone είναι η πιο ασφαλής πλατφόρμα smartphone και βλέπει τις λιγότερες ατέλειες, ιούς και άλλες επιθέσεις. Η μόνη φορά που ένα iPhone είναι πολύ ευάλωτο σε επίθεση είναι όταν έχει jailbroken .
  3. Προβλήματα αναβάθμισης. Οι συσκευές Jailbroken μπορεί να είναι δύσκολο να αναβαθμιστούν στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS . Αυτό συμβαίνει επειδή οι νέες εκδόσεις του iOS συχνά κλείνουν τα κενά κώδικα που χρησιμοποιούνται από τις jailbreaks. Μπορεί να μην μπορείτε να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σας σύστημα και να διατηρήσετε το jailbreak.
  4. Δεν υπάρχει πλέον επίσημη υποστήριξη. Το jailbreaking ακυρώνει την εγγύηση του iPhone , οπότε αν έχετε προβλήματα με το τηλέφωνό σας, δεν μπορείτε να λάβετε υποστήριξη από την Apple.
  5. Τεχνική πολυπλοκότητα. Το jailbreaking δεν είναι πάντα απλό. Κάνοντας το σωστά μπορεί να απαιτήσει περισσότερη τεχνική ικανότητα από ό, τι ο μέσος άνθρωπος έχει. Αν προσπαθήσετε να jailbreak χωρίς να ξέρετε τι κάνετε, μπορείτε να τραυματίσετε σοβαρά - ακόμη και μόνιμα - το iPhone σας.

Τα επιχειρήματα για το jailbreaking ένα iPhone

Από την άλλη πλευρά, τα επιχειρήματα υπέρ του jailbreaking του iPhone περιλαμβάνουν:

  1. Ελευθερία επιλογής. Οι υποστηρικτές του jailbreaking λένε ότι η Apple σας αρνείται την ελευθερία χρήσης συσκευών που έχετε στην κατοχή σας. Υποστηρίζουν ότι οι έλεγχοι της Apple είναι υπερβολικά περιοριστικοί και εμποδίζουν τους ανθρώπους που θέλουν να τροποποιήσουν τις συσκευές τους να μάθουν να το κάνουν νόμιμα.
  2. Κατάργηση περιορισμών. Οι jailbreakers επίσης λένε, μερικές φορές σωστά, ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα της Apple μπορούν να την αναγκάσουν να αποκλείσει εφαρμογές από το App Store που διαφορετικά θα λειτουργούσαν καλά. Λένε ότι πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές.
  3. Αποκτήστε δωρεάν περιεχόμενο. Ένα λιγότερο ευγενές, αλλά ακόμα αληθινό, επιχείρημα υπέρ του jailbreaking είναι ότι διευκολύνει την δωρεάν πληρωμή εφαρμογών και μέσων (μουσική, ταινίες κ.λπ.). Αυτή είναι η πειρατεία και η κλοπή από τους ανθρώπους που παράγουν αυτό το περιεχόμενο, οπότε δεν είναι ένα καλό επιχείρημα υπέρ του jailbreaking. Ακόμα, είναι σίγουρα ένα όφελος για τους αδίστακτους.

Συσκευές της Apple που μπορούν να αποτραπούν

Οι jailbreaks μπορούν να εκτελεστούν με βάση τη συσκευή ή την έκδοση του iOS που εκτελείται, αλλά δεν έχουν όλες οι συσκευές ή οι εκδόσεις iOS διαθέσιμα εργαλεία που λειτουργούν γι 'αυτά. Jailbreaks είναι διαθέσιμα για τα ακόλουθα:

Διαθέσιμα Jailbreaks
iPhone iPhone 7 σειρά
iPhone 6S σειρά
iPhone 6 σειρά
iPhone 5S & 5C
iPhone 5
iPhone 4S
iphone 4
iPhone 3GS
iPhone 3G
Αρχικό iPhone
iPod touch 6η γεν. iPod touch
5η γεν. iPod touch
2η γεν. iPod touch
πρωτότυπο iPod touch
iPad

iPad Pro
iPad Air 2
iPad Air
iPad 4

iPad 3
iPad 2
Αρχικό iPad
iPad mini - όλα τα μοντέλα
Apple TV 4η γεν. Apple TV
2η γεν. Apple TV
έκδοση iOS

iOS 10
iOS 9
iOS 8.1.1 - 8.4
iOS 7.1 - 7.1.2
iOS 7

iOS 6
iOS 5
iOS 4
iOS 3

έκδοση tvOS

tvOS 9

Δεν υπάρχουν γνωστές διαθέσιμες στο κοινό jailbreaks για το Apple Watch ή για πρωτότυπα iPod χωρίς iOS.

Για ουσιαστικά πιο εμπεριστατωμένες πληροφορίες σχετικά με το jailbreaking και τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα για αυτό, δείτε το άρθρο της Wikipedia σχετικά με το jailbreaking iOS.