Πώς να αλλάξετε την προτεραιότητα ενός μηνύματος στο Mozilla Thunderbird

Το Mozilla Thunderbird σάς δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε τη σημασία ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε, οπότε ο παραλήπτης μπορεί να ειδοποιηθεί για το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για παράδειγμα.

Σήμανση σχετικής σημασίας

Όχι όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι εξίσου χρονικά ευαίσθητα. Χρησιμοποιήστε τη σημαία Προτεραιότητας για να αντικατοπτρίσετε αυτό το επείγον όταν γράφετε και στέλνετε ένα μήνυμα στα Mozilla Thunderbird , Netscape ή Mozilla.

Ανάλογα με το πόσο σημαντικό είναι για εσάς ένα μήνυμα (ή πόσο σημαντικό πιστεύετε ότι πρέπει να είναι για τον παραλήπτη), μπορείτε να του δώσετε χαμηλή, κανονική ή υψηλή προτεραιότητα.

Αλλάξτε την προτεραιότητα μηνυμάτων σε Mozilla Thunderbird, Netscape ή Mozilla

Για να αλλάξετε την προτεραιότητα ενός εξερχόμενου μηνύματος στο Netscape ή στο Mozilla:

  1. Επιλέξτε Επιλογές | Προτεραιότητα από το μενού παραθύρου σύνθεσης μηνυμάτων. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουμπί της γραμμής εργαλείων. Κάντε κλικ στην επιλογή Προτεραιότητα στη γραμμή εργαλείων του μηνύματος.
  2. Επιλέξτε την προτεραιότητα που θέλετε να αντιστοιχίσετε στο μήνυμά σας.

Προσθέστε ένα κουμπί προτεραιότητας στη γραμμή εργαλείων σύνθεσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Mozilla Thunderbird

Για να προσθέσετε ένα κουμπί προτεραιότητας στη γραμμή εργαλείων της σύνθεσης μηνυμάτων του Mozilla Thunderbird:

  1. Ξεκινήστε με ένα νέο μήνυμα στο Mozilla Thunderbird.
  2. Κάντε κλικ στη γραμμή εργαλείων σύνθεσης του μηνύματος με το δεξί κουμπί του ποντικιού.
  3. Επιλέξτε Προσαρμογή ... από το μενού περιβάλλοντος που έχει εμφανιστεί.
  4. Σύρετε, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, το στοιχείο προτεραιότητας στο σημείο στη γραμμή εργαλείων όπου θέλετε να βρίσκεται. Μπορείτε να τοποθετήσετε την Προτεραιότητα ανάμεσα στα συνημμένα και την ασφάλεια, για παράδειγμα.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος στο παράθυρο " Προσαρμογή γραμμής εργαλείων" .

Η ιστορία και η σημασία των κεφαλίδων σημασίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρειάζεται τουλάχιστον έναν παραλήπτη, οπότε κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει πεδίο Το : πεδίο - και ίσως ένα πεδίο Cc: ή ένα Bcc: πεδίο. Επειδή δεν μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα χωρίς να καθορίσετε τουλάχιστον έναν παραλήπτη, αυτά τα αντίστοιχα πεδία είναι καλά ανεπτυγμένα σε πρότυπα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η σημασία ενός μηνύματος, σε σύγκριση, ποτέ δεν φάνηκε τόσο, καλά, σημαντική . Αυτή η ασάφεια οδήγησε σε πολλαπλασιασμό των πεδίων κεφαλίδας για το σκοπό: όλοι και η εταιρεία τους έβαλαν το δικό τους κεφαλίδα ή τουλάχιστον ερμήνευσαν μια υπάρχουσα κεφαλίδα με νέους τρόπους.

Έχουμε λοιπόν τις κεφαλίδες "Σημασία:", "Προτεραιότητα:", "Επείγουσα ανάγκη", "Προτεραιότητα X-MSMail:" και "X-Προτεραιότητα:".

Τι συμβαίνει πίσω από τις σκηνές όταν επιλέγετε μια προτεραιότητα μηνυμάτων στο Mozilla Thunderbird

Το Mozilla Thunderbird απασχολεί και ερμηνεύει ακριβώς μία από αυτές τις κεφαλίδες όταν στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όταν αλλάζετε την προτεραιότητα ενός μηνύματος που συνθέτετε στο Mozilla Thunderbird, η ακόλουθη κεφαλίδα θα αλλάξει ή θα προστεθεί:

Συγκεκριμένα, το Mozilla Thunderbird θα ορίσει τις ακόλουθες τιμές για τις πιθανές επιλογές σημασίας:

  1. Χαμηλότερη : Χ-Προτεραιότητα: 5 (Χαμηλότερη)
  2. Χαμηλή : Προτεραιότητα X: 4 (Χαμηλή)
  3. Κανονική : Χ-Προτεραιότητα: Κανονική
  4. Υψηλή : X-Προτεραιότητα: 2 (Υψηλή)
  5. Υψηλότερη : Προτεραιότητα Χ: 1 (Υψηλότερη)

Εάν δεν έχει οριστεί καμία προτεραιότητα, το Mozilla Thunderbird δεν θα περιλαμβάνει επίσης μια κεφαλίδα Χ-Προτεραιότητας.