Πώς να ξεκινήσετε την επαναφορά συστήματος από τη γραμμή εντολών

Η Επαναφορά Συστήματος είναι ένα εξαιρετικό βοηθητικό πρόγραμμα που βοηθάει την "επαναφορά" των Windows σε προηγούμενη κατάσταση, αναίρεση τυχόν αλλαγών στο σύστημα που μπορεί να έχουν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα.

Μερικές φορές, ωστόσο, ένα πρόβλημα είναι τόσο κακό που ο υπολογιστής σας δεν θα ξεκινήσει κανονικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εκτελέσετε Επαναφορά Συστήματος από τα Windows . Δεδομένου ότι η Επαναφορά Συστήματος είναι ένα τέλειο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε προβλήματα όπως αυτό, φαίνεται ότι βρίσκεστε σε ένα κομμάτι ενός παγιδευτή-22.

Ευτυχώς, ακόμα κι αν το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία και να αποκτήσετε πρόσβαση στην εντολή εντολών , μπορείτε να ξεκινήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Επαναφορά συστήματος εκτελώντας μια απλή εντολή . Ακόμα κι αν αναζητάτε έναν γρήγορο τρόπο για να ξεκινήσετε την Επαναφορά Συστήματος από το πλαίσιο Εκτέλεση , αυτή η γνώση μπορεί να έρθει χρήσιμη.

Θα σας πάρει λιγότερο από ένα λεπτό για να εκτελέσετε την εντολή Επαναφορά Συστήματος και, συνολικά, ίσως λιγότερο από 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Πώς να ξεκινήσετε την επαναφορά συστήματος από τη γραμμή εντολών

Η εντολή Επαναφορά Συστήματος είναι η ίδια σε όλες τις εκδόσεις των Windows , επομένως αυτές οι εύκολες οδηγίες ισχύουν εξίσου στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP :

  1. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών , αν δεν είναι ήδη ανοικτή.
    1. Σημείωση: Όπως διαβάζετε παραπάνω, είστε περισσότερο από ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο εργαλείο γραμμής εντολών, όπως το πλαίσιο Εκτέλεση , για να εκτελέσετε αυτήν την εντολή. Στα Windows 10 και Windows 8, ανοίξτε το Run από το μενού Start ή το Power User Menu . Στα Windows 7 και στα Windows Vista, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη . Στα Windows XP και παλαιότερα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, στην επιλογή Εκτέλεση .
  2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο πλαίσιο κειμένου ή το παράθυρο γραμμής εντολών: rstrui.exe ... και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο Enter ή πατήστε το κουμπί OK , ανάλογα με το πού εκτελέσατε την εντολή Επαναφορά συστήματος από.
    1. Συμβουλή: Τουλάχιστον σε ορισμένες εκδόσεις των Windows, δεν χρειάζεται να προσθέσετε το κατάληξη .EXE στο τέλος της εντολής.
  3. Ο "Οδηγός επαναφοράς συστήματος" θα ανοίξει αμέσως. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την Επαναφορά Συστήματος.
    1. Συμβουλή: Εάν χρειάζεστε βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να χρησιμοποιήσετε το σύστημα επαναφοράς συστήματος στα Windows για πλήρη αναλυτική περιγραφή. Προφανώς, τα πρώτα μέρη αυτών των βημάτων, όπου εξηγούμε πώς ανοίγουμε την Επαναφορά Συστήματος, δεν θα ισχύουν για εσάς, δεδομένου ότι είναι ήδη σε λειτουργία, αλλά τα υπόλοιπα πρέπει να είναι ίδια.

Να είστε προσεκτικοί με ψεύτικα αρχεία rstrui.exe

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το εργαλείο Επαναφορά Συστήματος ονομάζεται rstrui.exe . Αυτό το εργαλείο περιλαμβάνεται σε μια εγκατάσταση των Windows και βρίσκεται στο C: \ Windows \ System32 \ rstrui.exe .

Εάν βρείτε στον υπολογιστή σας ένα άλλο αρχείο που ονομάζεται rstrui.exe , είναι πιθανόν ένα κακόβουλο πρόγραμμα που προσπαθεί να σας εξαπατήσει να σκεφτεί ότι είναι το βοηθητικό πρόγραμμα Επαναφορά Συστήματος που παρέχεται από τα Windows. Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να συμβεί εάν ο υπολογιστής έχει έναν ιό.

Μην χρησιμοποιείτε κανένα πρόγραμμα που υποτίθεται ότι είναι Επαναφορά Συστήματος. Ακόμα κι αν μοιάζει με το πραγματικό πράγμα, πιθανότατα θα απαιτήσετε να πληρώσετε για να επαναφέρετε τα αρχεία σας ή θα σας ζητήσω να αγοράσετε κάτι άλλο για να ανοίξετε το πρόγραμμα.

Εάν σκάβετε γύρω από τους φακέλους στον υπολογιστή σας για να βρείτε το πρόγραμμα Επαναφορά Συστήματος (το οποίο δεν πρέπει να κάνετε) και καταλήγοντας να βλέπετε περισσότερα από ένα αρχεία rstrui.exe , χρησιμοποιήστε πάντα το ένα στη θέση System32 που αναφέρθηκε παραπάνω .

Δεδομένου ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν τυχαία αρχεία που ονομάζονται rstrui.exe masquerading ως βοηθητικό πρόγραμμα Επαναφορά Συστήματος, θα ήταν επίσης καλό να βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό προστασίας από ιούς είναι ενημερωμένο. Επίσης, δείτε αυτούς τους δωρεάν σαρωτές ιών κατά παραγγελία, αν ψάχνετε για έναν γρήγορο τρόπο εκτέλεσης μιας σάρωσης.

Σημείωση: Και πάλι, δεν πρέπει να ανεβαίνετε πραγματικά σε φακέλους που αναζητούν το βοηθητικό πρόγραμμα System Restore επειδή μπορείτε απλά να το ανοίξετε κανονικά και γρήγορα μέσω της εντολής rstrui.exe , του Control Panel ή του μενού Start, ανάλογα με την έκδοση των Windows.