Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυναμική λειτουργία συμβόλων του Adobe Illustrator CC 210

01 από 05

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυναμική λειτουργία συμβόλων του Adobe Illustrator CC 210

Τα δυναμικά σύμβολα είναι καινούργια στο Illustrator CC 2015 και θα σας διευκολύνουν.

Τα σύμβολα είναι θαυμάσια. Η ομορφιά των συμβόλων είναι ότι ανήκουν στην κατηγορία "δημιουργήστε-μία-χρήση-πολλά" που σημαίνει ότι η εργασία σας μπορεί να χρησιμοποιήσει στιγμιότυπα ενός συμβόλου χωρίς να προσθέσει επιπλέον βάρος στο αρχείο. Τα σύμβολα υπήρξαν για αρκετό διάστημα ένα χαρακτηριστικό του Illustrator, αλλά το κύριο ζήτημα με αυτά ήταν αν αλλάξετε το σύμβολο -όπως μια αλλαγή χρώματος- που αλλάζει κυριολεκτικά μέσα από κάθε εμφάνιση αυτού του συμβόλου στον πίνακα γραφικών. Όλα αυτά άλλαξαν τον Δεκέμβριο του 2015 όταν η Adobe πρόσθεσε δυναμικά σύμβολα στο Illustrator. Τα δυναμικά σύμβολα σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε και να αλλάζετε πολλαπλές εμφανίσεις ενός κύριου συμβόλου χωρίς να σπάσετε τη σύνδεση με το σύμβολο αυτό στη Βιβλιοθήκη.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε το σχήμα, την χρωματική διαδρομή ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό μιας στιγμής και ακόμα να εφαρμόσετε μετασχηματισμούς στις μεμονωμένες περιπτώσεις χωρίς να επηρεάσετε το κύριο σύμβολο.

Ας δούμε πώς όλα αυτά λειτουργούν.

02 του 05

Πώς να δημιουργήσετε ένα δυναμικό σύμβολο στο Illustrator CC 2015

Ένα απλό κλικ του ποντικιού είναι το μόνο που χρειάζεται για να δημιουργήσετε ένα Δυνασμικό Σύμβολο στο Illustrator CC 2015.

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία είναι να επιλέξετε το αντικείμενο που θα μετατραπεί σε ένα σύμβολο. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρησιμοποιήσω ένα ποδοσφαιρικό κράνος. Για να ξεκινήσω, άνοιξα τον πίνακα "Σύμβολα" - Παράθυρο> Σύμβολα - και σύρασα το κράνος στον πίνακα. Αυτό άνοιξε τον πίνακα Επιλογών συμβόλων. Ονομάσαμε το σύμβολο "Κράνος", επιλέξατε το Δυναμικό Σύμβολο ως Τύπο και κάνατε κλικ στο OK . Το σύμβολο " + " στη μικρογραφία είναι η οπτική ένδειξη ότι το σύμβολο είναι δυναμικό

03 του 05

Πώς να προσθέσετε δυναμικά σύμβολα σε ένα εικονογράφος CC 2015 Artboard

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσετε ένα σύμβολο σε ένα artboard του Illustrator CC 2015.

Η προσθήκη ενός δυναμικού συμβόλου σε έναν πίνακα γραφικών δεν διαφέρει από την προσθήκη ενός κανονικού συμβόλου σε ένα γραφικό πίνακα του Illustrator. Έχετε τρεις επιλογές:

  1. Κάντε κλικ και σύρετε το σύμβολο από τον πίνακα συμβόλων σε εκείνο που το θέλετε.
  2. Επιλέξτε το σύμβολο στον πίνακα συμβόλων και κάντε κλικ στο κουμπί Τοποθέτηση συμβόλου συμβόλων .
  3. Διπλασιάστε το σύμβολο στον πίνακα γραφικών.

Από εκεί μπορείτε, όπως φαίνεται παραπάνω, να κλιμακώσετε, να περιστρέψετε και να παρακάμψετε τις περιπτώσεις χωρίς να επηρεάσετε το κύριο σύμβολο.

04 του 05

Πώς να τροποποιήσετε ένα δυναμικό σύμβολο στο Illustrator CC 2015

Το κλειδί στα δυναμικά σύμβολα είναι η κατανόηση των περιπτώσεων που μπορούν να χειριστούν χωρίς να αλλάξει το κύριο σύμβολο.

Αυτό είναι όπου η όλη έννοια των δυναμικών συμβόλων λάμπει πραγματικά. Η λέξη " Δυναμική " είναι το κλειδί. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τροποποιήσετε το σύμβολο στον πίνακα γραφικών χωρίς να σπάσετε τη σύνδεση στο σύμβολο στον πίνακα "Σύμβολα".

Για να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι πρώτα απενεργοποιήσατε όλα τα έργα τέχνης στον πίνακα γραφικών. Αφού γίνει αυτό, επιλέξτε το εργαλείο άμεσης επιλογής - το κοίλο βέλος - και, στη συνέχεια, επιλέξτε τα τμήματα του συμβόλου που θέλετε να τροποποιήσετε. Στην παραπάνω εικόνα έχω προσθέσει συμπαγή χρώματα, υφές, εφέ, μοτίβα και κλίσεις στις περιπτώσεις του συμβόλου Master. Εάν κοιτάξετε το κράνος στον πίνακα συμβόλων, δεν έχει αλλάξει.

Αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε είναι να επεξεργαστείτε το ζωντανό κείμενο μέσα σε ένα Δυναμικό Σύμβολο. Επίσης, δεν μπορείτε να κάνετε κλίμακα, να μετακινήσετε ή να διαγράψετε τα στοιχεία ενός δυναμικού συμβόλου.

05 του 05

Πώς να επεξεργαστείτε ένα βασικό σύμβολο στο Adobe Illustrator CC 2015

Ο καλός, ο κακός και ο εντελώς άσχημος να επεξεργαστεί ένα σύμβολο κυρίου.

Θα υπάρχουν περιπτώσεις όπου παρατηρείτε ότι το σύμβολο χρειάζεται λίγο επεξεργασία και ότι η επεξεργασία πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις του συμβόλου στον πίνακα γραφικών.

Για να το επιτύχετε, επιλέξτε οποιαδήποτε εμφάνιση του συμβόλου και κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία συμβόλου στον πίνακα ελέγχου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ειδοποίηση που θα σας ειδοποιεί ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει σε όλες τις περιπτώσεις του Master Σύμβολο. Αν αυτό δεν είναι αυτό που θέλετε να κάνετε, κάντε κλικ στην επιλογή Ακύρωση . Διαφορετικά, κάντε κλικ στο OK για να μπείτε στη λειτουργία επεξεργασίας συμβόλων .

Αυτό θα φανεί ότι η επιλεγμένη παρουσία έχει αντικατασταθεί από το σύμβολο Master. ΟΧΙ ακριβως. Βρίσκεστε σε λειτουργία επεξεργασίας συμβόλων. Αν κοιτάξετε στην επάνω αριστερή γωνία από το artboard θα δείτε το εικονίδιο Σύμβολο. Μια άλλη ένδειξη που βρίσκεστε σε αυτή τη λειτουργία είναι ότι το περιεχόμενο στο γραφικό πίνακα είναι γκρίζο, εκτός από το αρχικό σύμβολο.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να επιλέξετε το εργαλείο άμεσης επιλογής και να κάνετε τις αλλαγές στο σύμβολο. Σε αυτή την περίπτωση, προστέθηκε ένα χτύπημα στο πίσω μέρος του αρχικού συμβόλου κράνους. Για να επιστρέψετε στον πίνακα γραφικών Κάντε κλικ στο βέλος και όλες οι εμφανίσεις τρέχουν τώρα την αλλαγή.

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, όλα τα γεμίσματα, τα χρώματα, τα σχέδια και οι κλίσεις έχουν εξαφανιστεί. Αυτό οφείλεται στις περιπτώσεις που επιστρέφονται στην αρχική κατάσταση του πλοιάρχου. Αυτό που μπορείτε να συγκεντρώσετε από αυτό είναι ότι πρέπει να κάνετε τις επεξεργασίες σας στο σύμβολο Master πριν τροποποιήσετε τα Instances .

Τα άλλα δύο κουμπιά στον πίνακα ελέγχου είναι αυτονόητα. Εάν επιλέξετε μια εμφάνιση και κάνετε κλικ στο κουμπί Break Link , η παράσταση αλλάζει σε απλό γραφικό. Το κουμπί Επαναφορά θα επαναφέρει το τροποποιημένο παράδειγμα πίσω στο σύμβολο Master.

Μια τελευταία σημείωση σχετικά με την επεξεργασία ενός συμβόλου Master.

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε Επεξεργασία συμβόλου στον πίνακα ελέγχου για να μπείτε σε λειτουργία επεξεργασίας. Μπορείτε επίσης να κάνετε διπλό κλικ στο σύμβολο στον πίνακα συμβόλων. Σε αυτή την περίπτωση το σύμβολο εμφανίζεται στον δικό του πίνακα τέχνης στη λειτουργία Edit Symbol. Κάνοντας κλικ στο βέλος σας επιστρέφει στον αρχικό πίνακα καλλιτεχνικών έργων και τα σύμβολα αντικατοπτρίζουν την αλλαγή που μόλις έγινε, αλλά και πάλι έχασαν οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στις περιπτώσεις.