Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Photoshop Marquee

Το εργαλείο Photoshop Marquee, ένα σχετικά απλό χαρακτηριστικό, είναι απαραίτητο για διάφορες εργασίες. Στο πιο βασικό επίπεδο, το εργαλείο χρησιμοποιείται για την επιλογή περιοχών μιας εικόνας, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να αντιγραφούν, να κοπούν ή να περικοπούν. Μπορούν να επιλεγούν συγκεκριμένες ενότητες ενός γραφικού για να εφαρμοστεί ένα φίλτρο ή μια επίδραση σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Τα περιγράμματα και τα γεμίσματα μπορούν επίσης να εφαρμοστούν σε μια επιλογή μαρκαρίσματος για τη δημιουργία σχημάτων και γραμμών. Υπάρχουν τέσσερις επιλογές μέσα στο εργαλείο για να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους περιοχών: ορθογώνιο, ελλειπτικό, μία μόνο σειρά ή μία στήλη.

01 από 05

Επιλέξτε το εργαλείο Marquee

Οι επιλογές του εργαλείου Marquee.

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο περιθωρίου, επιλέξτε το στη γραμμή εργαλείων του Photoshop. Είναι το δεύτερο εργαλείο κάτω, κάτω από το εργαλείο "κίνησης". Για να έχετε πρόσβαση στις τέσσερις επιλογές της σειράς, κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο εργαλείο και επιλέξτε μία από τις πρόσθετες επιλογές από το αναδυόμενο μενού.

02 του 05

Επιλέξτε μια περιοχή της εικόνας

Επιλέξτε μια περιοχή της εικόνας.

Αφού επιλέξετε το εργαλείο επιλογής της επιλογής σας, μπορείτε να επιλέξετε μια περιοχή της εικόνας για την οποία θέλετε να εργαστείτε. Τοποθετήστε το ποντίκι όπου θέλετε να ξεκινήσετε την επιλογή και κάντε κλικ στο αριστερό κουμπί του ποντικιού κρατώντας το κάτω, ενώ σύρετε την επιλογή στο επιθυμητό μέγεθος και στη συνέχεια αφήστε το κουμπί του ποντικιού. Για τις μαρκίζες "μονής γραμμής" και "μονής στήλης", κάντε κλικ και σύρετε το περιθώριο για να επιλέξετε τη γραμμή ενός εικονοστοιχείου της επιλογής σας.

03 του 05

Περισσότερες επιλογές επιλογής

Με το "ορθογώνιο" και "ελλειπτικό" εργαλείο περιθωρίου, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο "shift" ενώ σύρετε την επιλογή για να δημιουργήσετε ένα τέλειο τετράγωνο ή κύκλο. Παρατηρήστε ότι μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος, αλλά το ποσοστό παραμένει το ίδιο. Ένα άλλο χρήσιμο τέχνασμα είναι να μετακινήσετε ολόκληρη την επιλογή καθώς την δημιουργείτε. Συχνά, θα βρείτε το σημείο εκκίνησης του περιπτέρου σας δεν είναι στο ακριβές προορισμένο σημείο στον καμβά. Για να μετακινήσετε την επιλογή, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο διαστήματος και σύρετε το ποντίκι. η επιλογή θα μετακινηθεί αντί για αλλαγή μεγέθους. Για να συνεχίσετε την αλλαγή μεγέθους, απελευθερώστε τη γραμμή διαστήματος.

04 του 05

Τροποποιήστε την επιλογή

Προσθέστε στην επιλογή.

Αφού δημιουργήσετε μια επιλογή, μπορείτε να την τροποποιήσετε προσθέτοντας ή αφαιρώντας από αυτήν. Ξεκινήστε δημιουργώντας μια επιλογή στον καμβά. Για να προσθέσετε στην επιλογή, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και δημιουργήστε μια δεύτερη επιλογή. Αυτή η νέα μάρκα θα προστεθεί στο πρώτο ... όσο συνεχίζετε να κρατάτε το πλήκτρο shift πριν από κάθε επιλογή, θα το προσθέσετε. Για να αφαιρέσετε μια επιλογή, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, αλλά κρατήστε πατημένο το πλήκτρο alt / option. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δύο μεθόδους για να δημιουργήσετε αμέτρητα ψηφία, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή φίλτρων σε μια προσαρμοσμένη περιοχή ή τη δημιουργία σχημάτων.

05 του 05

Κάνοντας τις επιλογές στη χρήση

Μόλις επιλέξετε μια περιοχή, μπορείτε να εφαρμόσετε διαφορετικές χρήσεις σε αυτήν την περιοχή. Χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο του Photoshop και θα ισχύσει μόνο για την επιλεγμένη περιοχή. Κόψτε, αντιγράψτε και επικολλήστε την περιοχή για να την χρησιμοποιήσετε αλλού ή για να αλλάξετε την εικόνα σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πολλές από τις λειτουργίες στο μενού "επεξεργασία", όπως πλήρωση, διαδρομή ή μετατροπή, για να αλλάξετε μόνο την επιλεγμένη περιοχή. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο στρώμα και στη συνέχεια να συμπληρώσετε μια επιλογή για να χτίσετε σχήματα. Μόλις μάθετε τα εργαλεία του marquee και τα χρησιμοποιείτε με ευκολία, θα είστε σε θέση να χειριστείτε όχι μόνο το σύνολο, αλλά μέρη, των εικόνων σας.